Oyun Önerisi 03: Nex Machina

Oyun Önerisi 03: Nex Machina
  • 0
    0
    0
    0
  • 2017 yılında Finlandiyalı yapımcıların elinden çıkan Nex Machina, atari salonlarının eşsiz ruhunu bize yeniden yaşatıyor. Vadettiği her şeyi size fazlasıyla sunan bu arcade oyun, 2017 yılında en beğendiğimiz bağımsız oyunlar arasında.
    Kim Bu Adamlar?
    Playstation 4 ve PC platformlarında boy gösteren Nex Machina, Finlandiyalı geliştirici ekip Housemarque tarafından tasarlanmış. Housemarque'ın künyesine baktığımızda PS3'te çokça beğendiğimiz Dead Nation adlı oyunun yapımcılarının da bu firma olduğunu gördük. Oyunun modern çağında bize klasik çağın ruhunu yaşatmayı amaçlayan bu şirket, Stardust, Dead Nation ve bu yazıda incelediğim Nex Machina gibi çok keyifli oyunlara imzasını atmış. Kısıtlı bir oyuncu kitlesine hitap etse de yaptığı işi en güzel şekilde yapan bu şirket favorilerimiz arasındaki yerini çoktan aldı diyebilirim. Peki, lafı fazla uzatmadan şöyle bir bakalım. Acaba Nex Machina bize ne vaadediyor ve vaatlerine ne kadar sadık kalabilmiş? [caption id="attachment_173" align="aligncenter" width="300"] Nerede o eski shooterlar?[/caption]
    Teşekkürler Jarvis!
    Oyuna ilk bakışta, seksenlerin ve doksanların en klasik türlerinden olan Arcade Shooter-Twin Stick Shooter türlerinin çağı yakalamış bir örneğini görüyoruz. Fakat Nex Machina bu sevdiğimiz türü eski örneklerinin aksine iki boyutlu düzlemden izometrik bir yapıya taşımış ve bunu oldukça tempolu ve keyifli oynanışıyla harmanlayarak ortaya eskileri aratmayacak muazzam bir sentez koymuş. Klasik arena mantığı ile ilerleyen oyun özellikle oynanış temposu ile ilgiyi üzerine toplamayı başarıyor. İzometrik düzlemde kontrol ettiğimiz karakterimizle üstümüze gelen türlü düşmanı vurarak yok etmeye çalıştığımız oyunda yanmak için düşmanların bize bir kez temas etmesi yeterli. Oyunun rekabet düzeyini artıran bu detay, oyunun sizi hemen tekrar başlatması ile tempoyu iyice artırıyor ve tüm konsantrasyonunuzu ekranınıza vermenizi sağlıyor. Shooter türünün efsane ismi Eugene Jarvis ortaklığıyla hazırlanan oyunda, bu efsane ismin katkısını hissetmemek mümkün değil. Robotron: 2084 ve Space Invaders gibi klasiklere imzasını atan Jarvis'in, katkılarıyla Nex Machina'yı da apayrı bir noktaya taşıdığı su götürmez bir gerçek.
    Peki Kimler Almalı?
    Oyunumuz bize vaadettiği Twin Stick Shooter aksiyonunu doyasıya yaşamamızı sağlıyor, üstelik modern çizgileri, kaplamaları ve özgün çizimleriyle göze hoş gelen bir yapıya da sahip. Dolayısıyla türün hastası olmasanız da vaktinizin dar olduğu zamanlarda oynayabileceğiniz, ilgi çekici bir yapım mahiyetinde. Geçen yılın bağımsızları arasında kendine has çizgisiyle rakipsiz bir yapım olan Nex Machina, yalnızca türün tutkunları için değil, gerçek dünyadan biraz olsun uzaklaşmak isteyen oyuncular için birebir!
         Artılar
    • Keyifli Twin-Stick aksiyonu.
    • Arcade ruhunu doyasıya yaşatıyor.
    • Grafik tasarımı oldukça hoş.
    Eksiler
    • Uzun soluklu bir oyun vaadetmiyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.