En Gizemli Oyun Karakterleri

En Gizemli Oyun Karakterleri
  • 0
    0
    0
    0
  • Uyarı: Aşağıdaki metin spoiler içerebilir. Listedeki karakterler alelade sıralanmıştır, önem sırası bulunmamaktadır. Birçok filmde, birçok romanda hakkında pek az şey bilinen gizemli karakterlere denk gelmişsinizdir. Bu listede sizin için oyun dünyasının en gizemli karakterlerini listelemeye çalıştık. Nereden geldiği, neler çevirdiği belli olmayan bu karakterleri gelin hep birlikte okuyalım.
    1) The Merchant (Resident Evil 4)
    Resident Evil 4'ün meşhur silah tüccarının hakkında hiçbir şey ne biliniyor ne de tahmin edilebiliyor. Zombilerle dolu tehlikeli bir bölgede neden silah satarak geçimini sağladığı, bu işe nasıl başladığı hiçbir şekilde bilinmiyor. Nitekim karakterimizin adı sanı da belli olmadığından, kendisini The Merchant (Tüccar) olarak tanımlamayı tercih etmişiz. Oyun yapımcılarının oyuna neden eklediği aşikar olsa da, Merchant oyun dünyasının en gizemli karakterlerinden biri.
    2) G-Man (Half-Life Serisi)
    [caption id="attachment_44729" align="alignnone" width="1024"] "Rise and shine, Mr. Freeman."[/caption] G-Man, Half-Life serisinin efsanevi gizemli adamı. Hakkında onlarca teori bulunsa da oyun içinde birkaç kez rastladığımız ve bizi o efsanevi tiradıyla etkileyen G-Man hakkında birçok şey meçhul. Oyun içinde karşılaştığımız zamanlarda farkettiğimiz üzere, G-Man olaylara daha yukarıdan bakan bir bakış açısına sahip. Bu da oyuncular arasında, hikayede tüm iplerin aslında onun elinde olduğuna dair bir çıkarıma sebep olmuş. Belki de seneler sonra yayınlanacak ya da hiç yayınlanmayacak Half-Life 3 oyunu ile bu gizemi çözebileceğiz.
    3) Sheng Long
    Sheng Long aslında gizemli bir oyun karakteri değil. Sheng Long bir oyun karakteri de değil. Binaenaleyh Sheng Long bir karakter değil. Sheng Long bir dövüş tekniği. Peki bir dövüş tekniği nasıl gizemli olabildi? Street Fighter'ın eski sürümlerinde kaynaklanan bir çeviri hatası dolayısıyla, anlamı aslında bir dövüş tekniği olan 'Sheng Long' İngilizce'ye çeviren ekip tarafından bir insan ismi olarak algılanmış ve orijinal haliyle bırakılmış. Dolayısıyla arcade modunda Ryu ile birini patakladığınızda, dövüşün sonunda şu cümleyi duyuyorduk: 'Sheng Long'u yenersen bir şansın olabilir'. Bu cümlede geçen Sheng Long isminin kime ait olduğu senelerce oyuncular tarafından merak konusu olmuş ve bu gizem bir türlü çözülememiş. Basit bir çeviri hatası, serinin oyuncularının senelerce merak ettiği bir mesele haline dönüşmüş diyebiliriz. Neyse ki Street Fighter yapımcıları oyuna seneler sonra Sheng Long'dan ilham alarak Gouken karakterini ekledi ve bu gizemi sonlandırdı.
    4) Altaîr Ibn-Al'Ahad (Assassin's Creed)
    Assassin's Creed serisinin ilk oyununun ana karakteri. Altaîr Ibn-Al'Ahad, kısa ismiyle Altair. İsminin anlamı dilimize çevrildiğinde aşağı yukarı şöyle oluyor: 'Uçan(kişi), kimseden doğma.' Oyun içindeki duruma bakılırsa ismi özellikle seçilmiş gibi görünüyor, zira kendisinin bir ailesi bulunmuyor. Masyaf kalesinde başlayan serüveni, Assassin tarikatında bir devrim başlatması ile devam ediyor, bu süreçte aşık oluyor, çocukları doğuyor ve hatta tarikattan atılma raddesine dahi geliyor. Tüm bu süreçte Altair'in geçmişi ile alakalı hiçbir bilgi edinemiyoruz. Oldukça sessiz ve iş odaklı bir karakter olan Altair, bir konuşmacıdan çok iyi bir dinleyici konumunda. Sessizliğinden gelen karizması ile Assassin's Creed serisinin en ağır karakteri olduğundan şüphe etmediğimiz Altair, kesinlikle en gizemli oyun karakterleri arasında.
    5) Illusive Man
    [caption id="attachment_44744" align="alignnone" width="1600"] i[/caption] Mass Effect evreninden gelen bir gizemli karakterimiz de Illusive Man olarak adlandırılan abimiz olacak. Kendisi hakkında pek bir bilgi yok, bildiğimiz tek şey Pro-Human organizasyonu Cerberus'un başında olduğu ve çok fazla sigara içtiği. Gizemli işte, ne anlatabiliriz ki?
    6) Thomas Zane (Alan Wake)
    Bir başka karakterimiz de meşhur gerilim oyunu Alan Wake'den geliyor, Thomas Zane. Bu karakterimiz oyunun ana karakteri Alan'ın kaldığı kulübede daha önceleri kalmış olan bir şair. 1970'lerde yaşamış birisi olan Thomas Zane, oyun başında ana karakterimize düşmanlarını öldürmesi için bir el lambası ve bir de altıpatlar tabanca veriyor. Oyun süresi ilerledikçe Zane'in varlığını iyiden iyiye hissetmeye başlıyoruz. Kendisini oyun içinde somut olarak gördüğümüz sahnede kendisi bir dalış kostümü giyiyor ve suratı görünmüyor. Bu gerilim dolu oyunda bize yardımcı olan kim varsa seviyoruz, sen dahil Thomas.  
    7) Ma'iq the Liar (Elder Scrolls Serisi)
    Elder Scrolls serisinin üçüncü oyunu Morrowind'den bu yana seriye dahil olan bir karakterimiz, Ma'iq the Liar listemizin bir başka üyesi olmayı başarıyor. Genellikle tek cümlelik esprileri, garip konuşmaları ve zaman zaman dördüncü duvarı yıkan sözleri ile kesinlikle ilginç bir karakter. Genellikle oyunun haritasının içinde gezinirken, şehir içinde ya da şehir dışında bulabileceğiniz bu karakterimiz, gizemli olduğu kadar komik laflar da ediyor.
    8) Q (Street Fighter Serisi)
    Gizemli karakter dediysek Q'yu anmadan edemezdik. Ne ırkı ne dini ne cinsiyeti ortada olan, hiçbir yönünü bilmediğimiz bu Street Fighter karakteri, robotları andıran hareketleri ve ikonik maskesi ile oldukça özgün bir karakter. Ne yazık ki hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz. Eğer gözden kaçırdığımızı düşündüğünüz başka karakterler de varsa, lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin. Görüşmek üzere!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.