Oyun Önerisi 05: Apotheon

Oyun Önerisi 05: Apotheon
  • 0
    0
    0
    0
  • Platform oyunları, antik çağlar ve Yunan mitolojisi ile aranız iyiyse, Apotheon tam da size göre! Bu özgün platform oyunu, bağımsız stüdyo Alientrap Games tarafından 2015 yılında Playstation 4, Linux, Mac OS ve PC platformları için yayınlandı. Oldukça keyifli bir konsepte sahip olmasının yanı sıra içinde barındırdığı keyifli mitolojik hikayesi ve hoş sanat tasarımıyla, bizi epey heyecan uyandıran bir serüvenin içine atıyor. Dilerseniz gelin bu serüvenin detaylarını birlikte inceleyelim.
    Tanrılar Çok Kızmış Olmalı!
    Etkileyici bir giriş sinematiği ile başlayan oyunumuz, modern oyunların bir geleneği olarak bizi doğrudan aksiyonun içine atarak kendine ısındırıyor. Tanrıların 'boşverdiği' şehrimiz ani bir işgal üzerine yağmalanıyor ve tam bu noktada iş bize düşüyor. Kritik noktalara gidip savaşın kaderini değiştirmeye çalışıyoruz ve yavaş yavaş oyunu öğrenmiş oluyoruz. Kontrol şemasını ve oyunun hikayesini yavaş yavaş anlamaya başladığınız bu giriş bölümleri, açık söylemek gerekirse büyüleyici nitelikte bir atmosfere sahip. Olympos'un yokuşlarını bir bir tırmanırken siz de en az bizim heyecanlandığımız kadar heyecanlanacaksınız.
    Son Yılların En Özgün Tasarımlarından Biri!
    Oyun etkileyici atmosferini hoş bir müzik seçimiyle perçinliyor. Antik dönem çizimlerinden ilham alan grafik tasarımı ise daha önce eşi benzeri pek görülmemiş ve göze hoş gelen nitelikte. Şu konuda oyunun yapımcılarını takdir etmeden edemiyoruz, antik dönem çizimlerini bir platform oyununa entegre etmek özgün bir fikir olduğu gibi uygulamaya geçirmek de bir o kadar zor. Oyunun görsel tasarımcıları böylesine zor bir işin altından başarıyla kalkmış görünüyor. Oyun içerisinde ilerleme sağladıkça şunu da fark ediyoruz ki oyunun içinde bulunduğu dünya, özenli bir şekilde tasarlanmış ve kendini neredeyse hiç tekrar etmiyor. Dolayısıyla şunu söyleyebiliriz ki oyunun atmosferinin içine girdiğimizde çıkması pek de kolay olmuyor. Bu keyifli atmosfer bir de dinamik bir dövüş sistemiyle taçlandırıldığında, ortaya kusursuz bir platform çıkmış diyebiliriz.
    Peki Ya Oynanış?
    Bir platform oyunu dilediği kadar keyifli bir atmosfer yaratsın, eğer kontroller de atmosfer kadar keyifli değilse ne yazık ki oyunu oynamak bir işkenceye dönüşebilir. Apotheon neyse ki bu sınavı da geçiyor ve iyi bir platform oyunu olduğunu her açıdan kanıtlıyor. Oyunda kılıç, hançer ve kargı gibi yakın dövüş silahlarının yanında; ok, mızrak ve fırlatma bıçakları gibi uzun menzilli silahları da kullanabiliyorsunuz. Silah çeşitliliği uzun süreli dövüş sahnelerine dinamizm katıyor ve oyuncunun oyundan sıkılmamasını sağlıyor. Silahlar arasında yapacağınız geçişleri hızlıca yapabiliyor olmanız aksiyonun içindeyken size kolaylık sağlıyor. Yine de bu noktada tuş geçişlerini yapmak biraz zorlayıcı olmuş diyebiliriz. Bunu kontrol şemasında yapacağınız birkaç düzenlemeyle çözebiliyor olsanız da oyunun stok kontrol şeması yetersiz kalmış dersek yanlış konuşmuş olmayız. Aynı zamanda oyunumuzda az da olsa crafting elementleri olduğunu görüyoruz. Kontroller ve oynanış açısından oyun bizden tam puan almayı başaramasa da sınıfı geçtiğini söyleyebiliriz.
    Velhasıl Kelam...
    Apotheon, gerek atmosferi, gerek hikayesi, gerekse oynanışıyla bizden tam not almayı başardı. Tıpkı yazının başında söylediğimiz gibi, oyun teması ilginizi çekiyorsa ya da günlük hayatın stresinden uzaklaşmak adına keyifli ve öğrenmesi kolay bir oyun arıyorsanız Apotheon'u şiddetle tavsiye ediyoruz! Oyunu Steam üzerinden görece uygun bir fiyata edinebilirsiniz.       Artılar:
    • Oyun kendine has, ilgi çekici bir atmosfere sahip.
    • Silah çeşitliliği.
    • Sizi içine çeken müzik seçimi.
    • Görsel şölen niteliğindeki grafik tasarım.
           Eksi(ler):
    • Silah çeşitliliği bazı durumlarda kontrolü zorlaştırabiliyor.
       

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.