Dünya Kupası Finalini Beklerken Oynanacak Oyunlar

Dünya Kupası Finalini Beklerken Oynanacak Oyunlar
  • 0
    0
    0
    0
  • "Bir maç, bir maç ve bir maç daha. Sonunda hayatımdaki en önemli şeyin ne olduğunu anladım: Futbol. Bana kusursuz bir voleden daha heyecan verici bir şey gösterin, bana koca bir ülkenin nefeslerini tuttuğu o tutkulu anda gelen bir vuruşu hayal etmediğinizi söyleyin. Bana tüm dünya doksan dakika boyunca o büyülü ana şahit olmak için durduğunda, futbolun tüm dünyanın ortak dili olmadığını söyleyin. Haksız olduğumu söyleyebilirsiniz, birileri bunun yalnızca bir oyun olduğunu söyleyebilir. Fakat bu kahramanlar ve kavimlerle, sadakât ve fedakârlıkla ilgili. Bu bizim kavgamız, bağlılığımız ve tutkumuz. Bu bizim inancımız. Şimdi, taraftarların heyecanını hisset, inananların kükremesine kulak ver. Sen Ronaldinho'sun, sen Wayne Rooney'sin. Şimdi senin zamanın." Belki anımsayanlar olmuştur, yukarıdaki pasaj FIFA serisinin köklü bir değişime uğradığı FIFA 2006 oyununun giriş videosunda seslendiriliyordu. Kapak fotoğrafında Brezilyalı top cambazı Ronaldinho ve Wayne Rooney'in yer aldığı bu oyun ise ne yazık ki pek de başarılı olamamıştı. Futbolun henüz tam anlamıyla endüstriyelleşmediği yıllardı ve birçoğumuz henüz çocuk sayılırdık. Yıldızların kazandıkları meblağlarla ilgilenmediğimiz, onların yalnızca yeteneklerini kıskandığımız o yıllardan bu yana birçok şeyle birlikte futbol da değişti. Bayrak adamlar birer birer emekli oldu, birçok kulüp sermaye sahiplerine satıldı, yıldızlar belirli takımların tekeline geçti ve biz heyecanımızı kaybettik. Dünya Kupasını beklerken oynanacak oyunlar listemizde biraz olsun o eski günleri anımsayacağız ve bu sırada güncel oyunlara da değineceğiz.
    Rocket League
    Günlük hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşıp, fizik kurallarını altüst etmek istiyorsanız Rocket League tam da size göre. Ayaklarla değil arabalarla futbol oynadığımız bu oyun, aslına bakarsanız sizinle birlikte oynayacak birkaç arkadaşınız olduğu zaman çok daha keyifli bir oyun haline geliyor. Şu aralar Steam üzerinden indirimli fiyatıyla satın alabileceğiniz Rocket League, arcade havasıyla çokça vakit öldüren bir oyun. Wannagate ekibi olarak bu uzun bekleyişte, size Rocket League'i tavsiye ediyoruz.
    Football Manager 2018
    Futbolu bir seyirci olarak takip etmek 90 dakikalık keyifli bir aktivite, peki ya bu işin arka planı öyle mi? Bir teknik direktörün her maçtan önce yaşadığı stresi tahmin edebiliyor muyuz? İşte bu noktada Football Manager serisi, sağ olsun, bize bu stresi ve yorgunluğu yaşatıyor. Beklenmedik sakatlıklar, transfer etmek isteyip bir türlü alamadığınız oyuncular, beklemediğiniz anlarda gelen kontra atak golleri... Futbolun tüm bu tatsız yanlarını Football Manager oynarken tekrar tekrar öğreneceksiniz ve inanın bu durum hoşunuza gidecek.
    FIFA World Cup 2002
    Güncel oyunlardan bahsettik, peki ya futbolun altın yılları? Ronaldo ve Carlos'lu yıldızlar takımı Brezilya, Riquelme ve Batistuta'lı Arjantin, ileri ucunda rüzgarın oğlu Owen ile İngiltere ve dünya üçüncüsü olmuş Türkiye Milli Futbol Takımı. Gerçekçilikten epey uzak bu futbol oyununda, kimi futbolcular vurduğu topun arkasından alevler çıkaracak, kimi futbolcular hızlandığında rüzgarı arkasına alacak. 2002 yılında çıkmasına rağmen hiçbir FIFA World Cup oyunu tarafından başarısı egale edilemeyen bu sürreal futbol oyunu, uzun yıllar boyunca birçoğumuzun bilgisayarında yüklü kaldı ve ne zaman canımız çok sıkılsa yardımımıza koştu. Haydi, siz de Batistuta'nın alevli şutlarını tadın!
    FIFA 2003
    Birçok okurumuz hatırlayacağını düşündüğümüz bir oyun ile listemize devam ediyoruz. Karşınızda; sarı Brezilya forması ile futbolun romantik günlerini anımsatan Roberto Carlos, ilginç gözlükleri ve saçlarıyla Edgar Davids ve video boyunca yalnızca karizmatik bakışlar atmaya çalışan Ryan Giggs. FIFA 2003 belki de futbol oyunları tarihinin en akılda kalıcı introlarından birine sahip olsa da FIFA'nın yavaş yavaş üstünlüğü kaybettiği yıllarda çıkmasının kurbanı oldu. Gelin üzerinden 15 yıl geçen bu oyunu, Dünya Kupasını beklerken bir kez daha oynayalım. İnanın, o yılların kadrolarını incelemek bile yeterince keyifli bir aktivite.
    Pro Evolution Soccer 6
    FIFA serisinin yıkılmaz denen tahtını uzunca bir süre işgal eden Pro Evolution Soccer serisinin en ikonik oyunu hiç şüphesiz Pro Evolution Soccer 6 olacaktır. FIFA serisinin kendini durmadan tekrar ettiği sırada hayatımıza giren Pro Evolution Soccer serisi bu oyun ile o dönemin en gerçekçi ve en keyifli futbol oyunlarından birine imza attı. Bu başarı FIFA serisinin yapımcılarını derinden etkilemiş olacak ki bundan birkaç yıl sonra yepyeni oyun motoru ile yeni nesil konsollara gelen FIFA, tahtını Japonların elinden geri alabildi. Shevchenko ve Dida'lı AC Milan, Adriano ve Recoba ile Internazionale ve Henry ve Pires'li Arsenal'i şöyle bir anımsamak için de olsa PES 6'yı açın ve oynayın deriz.
    FIFA 07
    Yazının başında da bahsettiğimiz, futbolun altın yıllarına şahit olacağınız son oyunlardan birisi FIFA 07 oluyor. Ronaldinho, Kaka ve henüz genç bir oyuncu olan Cristiano Ronaldo ile oldukça keyifli dakikalar geçirdiğimiz FIFA 07, serinin karanlık yıllarında çıkan en sağlam oyunlarından biriydi. Özellikle kariyer modunda çokça vakit geçirdiğimiz bu oyun, aslında iyi bir oyun olsa da bir önceki yıl kusursuza yakın bir oyun çıkaran Pro Evolution Soccer'ın gölgesinde kaldı. Dünya Kupası'nı beklerken bizim oynayacağımız oyunlar bunlar, sizin tavsiyelerinizi de yorum kısmında görürsek çok mutlu olacağız. Sevgiler!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.