Oyunlarda Geçen, Hayat Felsefesi Yapılası Mükemmel Sözler

Oyunlarda Geçen, Hayat Felsefesi Yapılası Mükemmel Sözler
  • 1
    0
    0
    0
  • Oyunların her zaman felsefi tarafları olmuştur. Yeri geldiğinde gizemli, yeri geldiğinde gözü pek karakterlerle hikayelerin içine girmişizdir. Video oyunların artık Hollywood'dan daha çok sükse yaptığını da biliyoruz. Bugün ise bu listeyle birlikte, geçmişten günümüze çıkan oyunlarda yer alan efsanevi karakterlerin, efsanevi sözlerini hatırlayacağız. Grand Theft Auto. Bu isim; arkasında çok büyük, köklü bir tarihe sahip. Michael De Santa'nın bu sözü aslında mutluluğun bir hedef olmamasını, daha çok bir rastlantı gibi düşünülmesi gerektiğine atıfta bulunuyor.
    "Neye sahip olup neye sahip olmadığımla ilgili düşünecek çok fazla vaktim oldu. İçki içmiş, suç işlemiş, normal bir insanın ağza almayacağı şeyler yapmıştım. Bunları bazen para kazanmak için, bazen zevk için yaptım. Fakat çoğunlukla para kazanmak için. Uyuşturucu kullandım, uyuşturucuyu bıraktım, kurşun yedim, aşık oldum, evlendim, çocuklarım oldu, öldüm, dirildim, arkamda pişmanlıklar ve kırıklıklarla dolu asla mutlu olmadığım bir hayat bıraktım. Mutluluğu ve huzuru ise silahların patlama anlarının arasında çöken 5 saniyelik sessizliklerde buldum. Benim adım Michael De Santa ve hayatımda kimseyi sevmedim."

    Grand Theft Auto V

      Acımasız olan hayat değil, ölüm aslında.
    ''Gördüğüm kadarıyla, hayatta iki çeşit insan var. Bir kısım, hayatlarını geleceklerini kurmak için harcayanlar; bir kısım, hayatlarını geçmişlerini yeniden inşa etmek için harcayanlar. Uzun zamandır bu ikisi arasında sıkıştım kaldım. Karanlıkta, gizlice.''

    Max Payne

      Bu defaki sözler, bir oyunda atmosferin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir oyundan geliyor.
    James: Burası cehennem kadar sıcak. Angela Orosco: Hissediyor musun? İçim her zaman böyle!

    Silent Hill

    Her şeyi kontrol etmekten vazgeçin! Kontrol edeceğiniz tek şey bu olsun.
    "Geçmişi kontrol eden geleceği kontrol eder. Şu anı kontrol eden geçmişi kontrol eder."

    Command & Conquer

      Oyun dünyasında bir çok oyundan kendini ayıran efsane diyebileceğimiz bir oyun olmuştur Portal. GLaDOS ise bu oyunda kurgusal bir video oyunu karakteridir. Yapay zekalı bir bilgisayar sistemidir. Portal oyunlarındaki ana düşmandır.
    "Glados : Sadece düzenli bir moron değilsin. Moron olmak için tasarlandın."

    Portal 2

    Hikaye anlatımı, renkli karakterleri ve diyalogları ile bizleri kendine bağlayan bir oyun Far Cry. Ve bu seferki sözlerimiz tarihin en kötü oyun karakteri Vaas'tan geliyor. En son cümlesi ilk uzun cümlesini açıklar nitelikte.
    "Sana daha önce hiç deliliğin ne anlama geldiğini söylemiş miydim? Delilik... Birbirleri ile tıpatıp aynı şeyleri, sonucunun farklı olmasını bekleyerek tekrar ve tekrar yapmaktır. İşte bu deliliktir. Ama bunu bir insan, bana ilk defa söylediğinde... Bilmiyordum. Benimle taşak geçtiğini sandım. Bu yüzden onu vurdum. Asıl mesele şu ki... Aslında... O haklıymış. Sonrasında baktığım her yerde bunu görmeye başladım. Baktığım her yerde herkesin her şeyi tekrar, tekrar, tekrar ve tekrarladıklarını. Her seferinde farklı olacağını düşünerek. Hayır, hayır, hayır lütfen! Bu sefer farklı olacak. ... Sana daha önce hiç deliliğin ne anlama geldiğini söylemiş miydim?"

    Far Cry 3

    Ve tabii ki Altair:
    "İnsanlar artık insan haklarını değil, kendi hayat standartlarını önemsiyor. Modern dünya özgürlük gibi düşünceleri geride bıraktı. İtaat etmekten memnunlar."

    Assassin's Creed

    Ve bu defa oyun dünyasının yapı taşlarından birine gidiyoruz.
    "Bunun gibi silahları 8 yaşımdan beri kullanıyorum. Sütyenle olduğumdan çok daha rahatım bununla."

    Metal Gear Solid - Meryl

    S.T.A.R.S
    "28 Eylül günü canavarlar bir şekilde şehri ele geçirdi. Ben bir şekilde hala hayattayım."

    Resident Evil 3

    "Bazen yalanlar kitabında bile doğruları bulabilirsin. Her şeyin bir zamanı vardır. Yaşamanın da ölmenin de yapmanın da yıkmanın da... Nihai olarak; bir insanı bir köleden ayıran nedir? Para mı? Güç mü? Hayır. İnsan seçim yapar köle itaat eder." "Tanrılar ve krallar giremez. Sadece insanlar."

    Bioshock - Andrew Ryan


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.