Dior Cruise 2021: Tekerrür Mü Taklit Mi?

Dior Cruise 2021: Tekerrür Mü Taklit Mi?
  • 4
    0
    0
    0
  • Yeni normalde kendi normalinin üstüne çıkmayı başarabilenler şüphesiz ki tasarımcılar oldu. Jacquemus 2020 defilesinin lavanta tarlasında sergilenmesinin ardından kırsal stilin ön plana çıktığı yadsınamaz bir gerçek. Bunun ardından dün gece düzenlenen Dior Cruise koleksiyonunda kullanılan stil de kırsal stile oldukça benzer görünüyor. Kreatif direktör Maria Grazie Chiuri taşra havasını uzun keten eteklerle, krem kirli beyaz gibi doğadan tonlarla, eşarplarla ve midi boy eteklerin üzerindeki rengarenk çiçeklerle çok iyi bir şekilde yansıtmış. Sınırlı sayıda katılımcının bulunduğu defilede 90'lar modası hakimiyeti göze çarpıyor. Geniş bir kreasyon olmasına rağmen, çoğu tasarımın yeni gibi görünmediği de aşikar. 

             

    90'ların unutulmaz filmlerinden olan Clueless kızlarının tarzlarını unutmak mümkün değil. Pötikare takımlar ve iç yeleklerle oluşturulan bu tarz, Dior Cruise koleksiyonunda da göz çarpıyor. 

    Takımların yanı sıra, 90'ların vazgeçilmez stil tamamlayıcılarından olan yaka detayına koleksiyonda geniş kemerler eşlik ediyor. Peki bugünlerde bakıp, eski günlerdeki gibi diyerek iç geçirdiğimiz bu tasarımlar gerçekten yeni bir tasarım mı? Uyarlamadan daha çok eskinin tekerrürü gibi görünen bu koleksiyonda, göze çarpan bu benzerlik takılarda da mevcut. Türk bir takı markası olan Peracas'ın Adile Earrings isimli küpesinin, Dior'un son koleksiyonunda kendi isim markası altında olması hayli tuhaf görünüyor. 

    Peracas markası bu durumu farkedip Dior hesabına instagram üzerinden etiketleme yoluyla ulaşmaya çalışıyor olsa da, Dior'un yaptığı modayı yeniden sunma tekniği son derece yanlış görünüyor. Koleksiyonlarını sunarken arkada neon ışıklarla insanların yükselmesiyle kendilerinin de yükseldiği mesajı bu koleksiyonun altını ne yazık ki doldurmamış. Yapılmış olan bir tasarımın rekleriyle oynamak veya bir tasarımı bütünüyle kopyalamak Dior markasına oldukça ters bir hamle. Bu durum akıllarda yine tek bir soruyu bırakıyor, çok bilinen gerçekten hep orijinal olan mıdır?


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.