Pisa Kulesi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey!

Pisa Kulesi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey!
  • 3
    0
    0
    2
  • 1. Kule, Piazza del Duomo konumunda bulunmaktadır.

    Piazza dei Miracoli (Mucizeler Meydanı) olarak da bilinen Pisa’daki Piazza del Duomo, İtalya’nın Toskana bölgesindeki Arno nehrinin kuzeyinde yer almaktadır.

    2. Kulenin yanında görkemli mimarisiyle Pisa Katedrali yer almaktadır.

    Çoğu insanın doğrudan eğik Pisa Kulesi’ne gitmesine rağmen, Piazza’daki belki de en büyük özellik aslında Duomo Pisa’dır (Pisa Katedrali).

    3. Kule tam olarak 57 metre boyundadır.

    Size çok uzun görünse de, Eyfel Kulesi ile karşılaştırıldığında (ki Eyfel Kulesi 300 metre civarında yüksekliğe sahiptir) belki de düşündüğünüz kadar yüksek bir kule olmayabilir ünlü Eyfel Kulesi. Yüksekliğinden ziyade onu ünlü yapan kulenin beyaz mermerinin güzelliği ve eğimidir.

    4. Kule 3.999 derecelik bir açıyla eğri durmaktadır.

    2001 yılında kule restore edilmeden önce tam tamına 5.5 derecelik bir açıyla eğri durduğunu biliyor muydunuz? Restorasyon çalışmalarından sonra artan depremlere dayanması ve çökmemesi için kulenin eğriliği daha güvenli bir açı olan 3.99 dereceye indirildi ve hafifçe düzeltildi.

    5. Kulenin tepesine tırmanabilirsiniz.

    Evet, yanlış duymadınız. Ünlü Pisa Kulesi her an devrilebilir gibi görünse de kulenin tepesine kadar güvenle tırmanabilirsiniz. Fotoğraflara bakarken başınız dönmeyebilir ancak kuleye tırmandığınızda başınız dönebilir, sıkı tutunmaya özen gösterin.

    Kaynaklar: 1, 2, 3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.