Gitarın 6 Teline İhtiyacı Olmayan Gitaristler

Gitarın 6 Teline İhtiyacı Olmayan Gitaristler
  • 2
    0
    0
    0
  • 3 blues kralından birisi olan B.B. King, sahnedeyken gitarı Lucille'in "Si" teli kopuyor. Telin kopmasına rağmen sahnede şarkıyı söylemeye devam ediyor ve gitarın telini de kendisi değiştiriyor.

    ">

     

    Stevie Ray Vaughan'ın 1989 yılında Austin, Texas'ta verdiği bir konserde Look at Little Sister şarkısını söylerken, şarkı solosunda Fender Strat model gitarının "Mi" teli kopmasına rağmen hiç bozuntuya vermeden soloyu bitiriyor. Şarkı esnasında gitarını değiştiriyor ve şarkıya devam ediyor.

     

    ">

    0.30

    Steve Vai, sahnede The Crying Machine parçasını çalarken İbanez PIA model gitarının "Mi" teli kopuyor. Bu model gitarlarda tek telin kopması hemen diğer tellerde entonasyon sorununu ortaya çıkarır yani diğer teller hemen akort atar ama Steve çalarken sürekli elini gitarın köprüsünde tutarak zaman kazanıyor ve parçayı bozmadan yeni gitara geçiyor.

     

    ">

    1.46

     

    BONUS

    Yngwie Malmsteen abimiz Nebraska'daki bir konserinde ışık hızında gitar çalarken, gitarının tellerini bilerek kendisi parçalıyor. Adeta Fender Strat model gitarının köprüsünde gezintiye çıkıyor.

    ">

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.