En İyi Sürpriz Son Filmleri

En İyi Sürpriz Son Filmleri
  • 20
    0
    0
    2
  • En İyi SÜRPRİZ SON Filmleri

    Sürpriz finalleriyle izleyiciyi şoka uğratan, en iyi twist ending filmleri. Sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır. Keyifli okumalar dilerim.

    Loft (2014)

    Yönetmen: Erik Van Looy

    Başroller: Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller

    IMDb Puanı: 6,3

    Konu: Beş erkek arkadaş, şehirde evlilik dışı ilişkileri sürdürmek için bir çatı katı daire paylaşırlar. Dairede bilinmeyen bir kadının cesedi ortaya çıkar. Katilinin kendi gruplarından biri olması gerektiğini anlayan adamlar, her biri diğerinden şüphelenirken paranoyaya kapılır. Arkadaşlıklar sınanır, sadakatler sorgulanır ve korku ve şüphe yaygınlaşırken evlilikler parçalanır.

    The Number 23 (2007)

    Yönetmen: Joel Schumacher

    Başroller: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman

    IMDb Puanı: 6,4

    Konu: Walter Sparrow, kendi hayatına dayanıyormuş gibi görünen gizemli bir kitaba takıntılı hale gelen biri. Kitabı açar açmaz, okudukları ile deneyimledikleri arasında tuhaf paralellikler fark eder. Ardından hayali bir cinayetin gerçekleşeceğinden şüphelenir.

    Exam (2009)

    Yönetmen: Stuart Hazeldine

    Başroller: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox

    IMDb Puanı: 6,8

    Konu: Film tek odada geçmekte. Oldukça arzu edilen bir kurumsal iş için son adaylar, bir sınav odasına kilitlenir. Sınavda tek bir soru vardır ancak soru nedir?

    The Mist (2007)

    Yönetmen: Frank Darabont

    Başroller: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden

    IMDb Puanı: 7,1

    Konu: Şiddetli bir fırtınanın ardından, yoğun bir sis bulutu küçük bir Maine kasabasını sarar ve sanatçı David Drayton ile beş yaşındaki oğlunu yerel bir bakkalda diğer insanlarla birlikte hapseder. Kısa süre sonra, sisin hayatlarını ve daha da kötüsü akıl sağlığını tehdit eden ölümcül dehşetleri gizlediğini keşfederler.

    Fracture (2007)

    Yönetmen: Gregory Hoblit

    Başroller: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn

    IMDb Puanı: 7,2

    Konu: Los Angeles’ta yaşayan ve son derece akıllı, zengin ve titiz bir mühendis olan Ted Crawford bir gün karısının kendisini aldattığını öğrenir ve onu öldürür. Bu cinayetin hemen ardından da polisi arar ve bildirir. Polis olay yerine geldiğinde şok olur çünkü yerde ölü yatan kadın, polisin sevgilisidir. Willy, Crawford’a avukat olarak atanır. Başta basit gibi görünen bu davanın altında ise farklı sırlar gizlidir. Her şeyden önce cinayetin işlendiği silah Crawford’a ait değildir. Zaman içinde dava ilerledikçe labirent misali gizemli olaylar silsilesi ortaya çıkacaktır.

    Identity (2003)

    Yönetmen: James Mangold

    Başroller: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

    IMDb Puanı: 7,3

    Konu: Şiddetli bir fırtına sırasında ücra bir çöl motelinde mahsur kalan tamamen yabancı insanlar, kısa süre sonra kendilerini deli bir katilin hedefi olarak bulurlar. Sayıları azaldıkça, her biri katilin kim olduğunu anlamaya çalışırken, insanlar birbirlerinden şüphelenmeye başlar.

    Source Code (2011)

    Yönetmen: Duncan Jones

    Başroller: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

    IMDb Puanı: 7,5

    Konu: Yüzbaşı Colter Stevens, bilinmeyen bir adamın vücudunda uyanır ve bir Chicago banliyö treninin bombacısını bulma görevinde olduğunu keşfeder. Başka bir kişinin hayatının son 8 dakikasını deneyimlemesini sağlayan çok gizli bir deneysel programın parçası olduğunu öğrenir. Colter, tren olayını defalarca yeniden yaşıyor ve her seferinde daha fazla ipucu topluyor. Ama bir sonraki saldırı gerçekleşmeden önce saldırıdan kimin sorumlu olduğunu keşfedebilir mi?

    Who Am I (2014)

    Yönetmen: Baran bo Odar

    Başroller: Tom Schilling, Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring

    IMDb Puanı: 7,6

    Konu: Genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin, sadece Almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. Yer altı bir hacker grubu, Benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, Benjamin bu tehlikeli teklifi kabul eder ancak bu tehlikeli oyunlarda başına geleceklerden habersizdir.

    The Illusionist (2006)

    Yönetmen: Neil Burger

    Başroller: Edward Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti

    IMDb Puanı: 7,6

    Konu: Gözü bir aristokratın üzerinde olan Eisenheim adında yetenekli bir ilüzyonist, güçlerini onu nişanlı olan taçlı prensinden uzaklaştırmak için kullanır. Ancak Eisenheim'ın planı monarşi içinde kargaşa yaratır ve inatçı bir müfettişin şüphesini ateşler.

    Gone Baby Gone (2007)

    Yönetmen: Ben Affleck

    Başroller: Morgan Freeman, Ed Harris, Casey Affleck

    IMDb Puanı: 7,6

    Konu: 4 yaşındaki Amanda McCready evinden kaybolduğunda ve polis davayı çözmede çok az ilerleme kaydettiğinde, kızın teyzesi Beatrice McCready iki özel dedektif, Patrick Kenzie ve Angie Gennaro'yu işe alır. Dedektifler, bu tür vakalarla çok az deneyimleri olduğunu söylerler ancak aile onları iki nedenden dolayı ister. Polis değiller ve içinde yaşadıkları zorlu mahalleyi biliyorlar. Dava ilerledikçe Kenzie ve Gennaro uyuşturucu satıcıları, çeteler ve sübyancılar ile karşı karşıya kalır. Davayı çözmek üzereyken, onları parçalayan ahlaki bir ikilemle karşı karşıya kalırlar.

    Butterfly Effect (2004)

    Yönetmen: Eric Bress, J. Mackye Gruber

    Başroller: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters

    IMDb Puanı: 7,6

    Konu: Genç bir adam geçmişe geri gitmesine, çocukluk bedenini işgal etmesine ve tarihi değiştirmesine izin veren bir yol bulur. Ancak, kısa sürede yaptığı her değişikliğin beklenmedik sonuçları olduğunu keşfeder.

    Saw (2004)

    Yönetmen: James Wan

    Başroller: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover

    IMDb Puanı: 7,6

    Konu: Filmde son derece sıra dışı bir seri katilin, kurbanlarına yaşamın anlamını ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Kendilerine ölümcül oyunlar oynayarak hayatta kalma şansı tanımaktadır. İmkan dışı seçimlerde bulunması gereken kurbanlar, ellerinden gelen mücadeleyi verirlerken farkında olmadan yaşamak uğrunda neleri feda edebileceklerine de şahit olmaktadırlar.

    The Others (2001)

    Yönetmen: Alejandro Amenábar

    Başroller: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan

    IMDb Puanı: 7,6

    Konu: Grave ve ailesi, çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikânelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

    American Psycho (2000)

    Yönetmen: Mary Harron

    Başroller: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas

    IMDb Puanı: 7,6

    Konu: Zengin bir New York yatırım bankacılığı yöneticisi, alternatif psikopat egosunu iş arkadaşlarından ve arkadaşlarından gizler ve mantıksız, nedensiz fantezilerine daha da derinlemesine tırmanır.

    Primal Fear (1996)

    Yönetmen: Gregory Hoblit

    Başroller: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

    IMDb Puanı: 7,7

    Konu: Kibirli, güçlü bir avukat, onu ele geçiren piskoposun korkunç cinayet mahallinden kaçarken bulunan zavallı bir çocuğun davasını ele alıyor. Sürpriz bir olay herkesin suçla ilgili algısını değiştirdiğinde gerilim artar.

    The Machinist (2004)

    Yönetmen: Brad Anderson

    Başroller: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón

    IMDb Puanı: 7,7

    Konu: Makinist, uykusuzluktan ölmekte olan torna tezgahı operatörü Trevor Reznik'in hikayesidir. Bir makine atölyesinde mesleki tehlikeler normal koşullar altında yeterince kötüdür; ancak Trevor için riskler yorgunluktan daha da artmaktadır. Trevor uyku yeteneğini tamamen kaybeder. Bu sıradan bir uykusuzluk değil...

    The Game (1997)

    Yönetmen: David Fincher

    Başroller: Michael Douglas, Deborah Kara Unger, Sean Penn

    IMDb Puanı: 7,8

    Konu: Finans dehası ve soğuk kalpli bir yalnız olan San Francisco'lu bankacı Nicholas Van Orton, doğum gününün şerefine, küçük kardeşi Conrad'dan alışılmadık bir hediye alır: Benzersiz bir oyun oynamak için bir hediye sertifikası. Neredeyse bir nanosaniye içinde, Nicholas kendini, maskaralığın nerede bittiğini ve gerçekliğin nerede başladığını ayırt edemeyen tehlikeli bir dizi sürekli değişen kural tarafından tüketilmiş bulur.

    Arrival (2016)

    Yönetmen: Denis Villeneuve

    Başroller: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

    IMDb Puanı: 7,9

    Konu: Uzaylı araçları tüm dünyaya yayıldıktan sonra, ordu tarafından barış içinde mi geldiklerini yoksa bir tehdit mi olduklarını belirlemek için uzman bir dilbilimci işe alınır.

    Knives Out (2019)

    Yönetmen: Rian Johnson

    Başroller: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas

    IMDb Puanı: 7,9

    Konu: Ünlü roman yazarı Harlan Thrombey 85. doğum gününden hemen sonra malikanesinde ölü bulunduğunda, meraklı ve güler yüzlü Dedektif Benoit Blanc araştırmaya atanır. Harlan'ın işlevsiz ailesinden sadık personeline kadar Blanc, Harlan'ın zamansız ölümünün ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için yalanlardan oluşan bir ağdan geçer.

    Black Swan (2010)

    Yönetmen: Darren Aronofsky

    Başroller: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

    IMDb Puanı: 8,0

    Konu: Bir bale dansçısı "Kuğu Gölü"nde başrolü kazanır ve zarif Beyaz Kuğu rolü için mükemmeldir. Ama giderek aklını kaybetmeye başlar.

    Donnie Darko (2001)

    Yönetmen: Richard Kelly

    Başroller: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell

    IMDb Puanı: 8,0

    Konu: Tuhaf bir kazadan kıl payı kurtulan sorunlu genç, kendisini bir dizi suç işlemeye yönlendiren büyük bir tavşanın hayallerine kapılır.

    The Invisible Guest (2016)

    Yönetmen: Oriol Paulo

    Başroller: Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado

    IMDb Puanı: 8,1

    Konu: "Görünmez Misafir", yanında sevgilisinin cesediyle içeriden kilitli bir otel odasında uyanan genç bir iş adamını canlandırıyor. Prestijli bir avukat tutuyor ve bir gecede ne olduğunu açıklamak için birlikte çalışıyorlar. Zamana karşı gizemli bir yarış.

    The Sixth Sense (1999)

    Yönetmen: M. Night Shyamalan

    Başroller: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

    IMDb Puanı: 8,1

    Konu: Ölülerin dünyasını görebildiğine inanan sekiz yaşındaki Cole Sear adlı çocuk hakkında psikolojik bir gerilim. Malcolm Crowe adlı bir çocuk psikoloğu, sorununu çözmesine yardım etmek için Cole'a gelir ve ölü insanların hayaletlerini gerçekten görebildiğini öğrenir.

    Gone Girl (2014)

    Yönetmen: David Fincher

    Başroller: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

    IMDb Puanı: 8,1

    Konu: Sorunlu bir evlilik ve kaybolan bir kadın. Karısının ortadan kaybolması yoğun bir medya odağı haline geldikten sonra, bir adam masum olmadığından şüphelenildiğinde spot ışığının ona döndüğünü görür.

    Shutter Island (2010)

    Yönetmen: Martin Scorsese

    Başroller: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

    IMDb Puanı: 8,2

    Konu: İkinci Dünya Savaşı askeri-ABD Mareşal Teddy Daniels, hastaneden bir hastanın ortadan kaybolmasını araştırır, ancak çabaları, hem rahatsız edici vizyonları hem de gizemli bir doktor tarafından tehlikeye atılır.

    Oldboy (2003)

    Yönetmen: Chan-wook Park

    Başroller: Min-sik Choi, Ji-Tae Yoo, Hye-jeong Kang

    IMDb Puanı: 8,4

    Konu: Nasıl hapse atıldığı, uyuşturulduğu ve 15 yıl boyunca işkence gördüğü hakkında hiçbir fikri olmayan çaresiz bir iş adamı, onu esir alanlardan intikam almak ister.

    Memento (2000)

    Yönetmen: Christopher Nolan

    Başroller: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

    IMDb Puanı: 8,4

    Konu: Bir baş yaralanmasının ardından kısa süreli hafıza kaybı yaşayan Leonard Shelby, karmaşık gerilimde karısını öldüren aşağılık adamı bulmak için acımasız bir yolculuğa çıkar. Shelby, planını gerçekleştirmek için insanların ve yerlerin Polaroidlerini çekiyor, aramasına yardımcı olmak ve hafızasını canlandırmak için fotoğrafların arkasına bağlamsal notlar alıyor. Hatta hatırlamak için çaresizce kendi vücuduna dövme yapıyor.

    The Usual Suspects (1995)

    Yönetmen: Bryan Singer

    Başroller: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

    IMDb Puanı: 8,5

    Konu: Los Angeles'ta bir sorgu odasında tutulan Verbal Kint, federalleri, efsanevi bir suç lordu Keyser Söze'nin sadece var olduğuna değil, aynı zamanda kendisini ve dört ortağını bir patlama ile sona eren multi milyon dolarlık bir soyguna çekmekten sorumlu olduğuna ikna etmeye çalışıyor.

    The Departed (2006)

    Yönetmen: Martin Scorsese

    Başroller: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

    IMDb Puanı: 8,5

    Konu: Polis, Güney Boston'daki İrlanda Mafyasını devirmek için, sendikanın da aynı şeyi yaptığını fark etmeden, kendilerinden birini yeraltı dünyasına sızması için gönderir. Gizli bir polis, mafya patronunun gözüne girerken, polis saflarında da bir köstebek vardır. Ancak iki taraf da çok geçmeden aralarında bir köstebek olduğunu fark eder.

    The Prestige (2006)

    Yönetmen: Christopher Nolan

    Başroller: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson

    IMDb Puanı: 8,5

    Konu: Yoğun rekabeti onları bir ömür boyu sürecek bir üstünlük savaşına götüren iki sihirbazın gizemli hikayesi. Tehlikeli ve ölümcül sonuçlarla birlikte takıntı, aldatma ve kıskançlıklarla dolu bir rekabet. Are you watching closely?

    Se7en (1995)

    Yönetmen: David Fincher

    Başroller: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

    IMDb Puanı: 8,6

    Konu: İzleyicileri bir kurbanın işkence görmüş kalıntılarından diğerine götüren bu karanlık ve unutulmaz filmde iki cinayet dedektifi suçları yedi ölümcül günaha dayanan bir seri katil için çaresiz bir av peşindedir. Deneyimli dedektif Sommerset, katilin zihnine girmek için her günahı araştırırken, acemi ortağı Mills, davayı çözme çabalarıyla alay eder.

    The Empire Strikes Back (1980)

    Yönetmen: Irvin Kershner

    Başroller: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

    IMDb Puanı: 8,7

    Konu: Evil Galaktik İmparatorluğu yenme umuduyla Luke Skywalker'ın yaşlanan usta Yoda'dan Jedi yollarını öğrenmesiyle destansı destan devam ediyor. Ancak Darth Vader, Luke'u yakalamak için her zamankinden daha kararlı. Bu arada, asi lider Prenses Leia, kendini beğenmiş Han Solo, Chewbacca ve droidler C-3PO ve R2-D2 çeşitli yakalama, ihanet ve umutsuzluk serüvenlerine atılır.

    Inception (2010)

    Yönetmen: Christopher Nolan

    Başroller: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

    IMDb Puanı: 8,8

    Konu: Hedeflerinin bilinçaltına sızarak kurumsal casusluk yapan yetenekli bir hırsız olan Cobb'a, imkânsız olduğu düşünülen bir görevin karşılığı olarak eski hayatına geri dönme şansı sunulur: "Inception", başka bir kişinin fikrinin bir hedefin bilinçaltına yerleştirilmesi. Rüya içinde rüya içinde rüya içinde rüya i...

    Fight Club (1999)

    Yönetmen: David Fincher

    Başroller: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

    IMDb Puanı: 8,8

    Konu: Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma. Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma. Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile...

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.