Yönetmenin İlk Eseri Olan En İyi 10 Film

Yönetmenin İlk Eseri Olan En İyi 10 Film
  • 5
    0
    0
    0
  • EN İYİ 10 "DEBUT" FİLMİ

    10. “Mad Max" (1979) — George Miller

    IMDb Puanı: 6,9

    Başroller: Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne

    Avustralyalı film yapımcısı George Miller, yönetmen koltuğundaki ilk filmi Mad Max ile aksiyon türü filmlere yeni bir bakış açısı getirdi. Mel Gibson'ı uluslararası bir süperstar yaptı ve olağanüstü aksiyon sekanslarıyla diğer kıyamet sonrası filmlerin yolunu açtı.

     

    9. "Hereditary" (2018) — Ari Aster

    IMDb Puanı: 7,3

    Başroller: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

    Ari Aster'in korku filmi Hereditary çıktığı sene büyük yankı uyandırdı. Filmle ilgili çok fazla detay vermek izlemeyenler için sürprizleri mahvedebilir bu nedenle fazla bahsetmeyeceğim. Film baştan sona korkmanızı, rahat etmemenizi sağlayacak kadar sağlam bir korku filmi. Hikâye o kadar güzel işleniyor ki gördüğünüz olaylar gerçek mi değil mi doğru mu yanlış mı emin olmanız mümkün değil.

     

    8. "Gone Baby Gone" (2007) — Ben Affleck

    IMDb Puanı: 7,6

    Başroller: Morgan Freeman, Ed Harris, Casey Affleck

    Gone Girl filmi ve Batman rolünden ötürü Ben Affleck'in yönetmen olarak hikâyesini hatırlayan kişi sayısı oldukça azdır. Ancak Affleck ilk projesi olan Gone Baby Gone dram filmi ile yönetmenlik kariyerine harika bir başlangıç yaptı. Aynı başarıyı The Town ve Argo filmleriyle de sürdürdü.

     

    7. "Ex Machina" (2015) — Alex Garland

    IMDb Puanı: 7,7

    Başroller: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac

    Alex Garland, 2015'in muhteşem bilim kurgu filmi Ex Machina ile yönetmenlik sahnesine çıktı. Ex Machina aktris Alicia Vikander'i yapay zekâ olarak yükseltmekle kalmadı, aynı zamanda Garland'ın bir filmle bilim kurgu ustası olabileceğini gösterdi.

     

    6. “Get Out” (2017) — Jordan Peele

    IMDb Puanı: 7,7

    Başroller: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

    Jordan Peele, etkileyici bir komedi geçmişinden geldi. 2017'de Peele, komedi türünden koptu ve ilk korku filmi Get Out ile dünyayı şok etti. Film, beyaz bir kadının hafta sonu ailesiyle tanışması için siyah bir adamı eve getirdiği ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı, ırkçılık üzerine korkunç bir hicivdi. Peele sadece harika ve önemli bir hikâye anlatmakla kalmadı, aynı zamanda film boyunca en küçük ayrıntılara gösterdiği ilgi, bu alandaki en iyi yönetmenlerden biri olduğunu gösterdi.

     

    5. “Donnie Darko” (2001) — Richard Kelly

    IMDb Puanı: 8,0

    Başroller: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell

    Richard Kelly, ilk uzun metrajlı filmi Donnie Darko'nun sinemalarda gösterime girdiği yüzyılın başında tüm dünyada adını duyurdu. Filmde zaman yolculuğunun unsurları olan düşünceli, fantastik, ancak ince bir süper kahraman ipliği var ve kız kardeşi Maggie Gyllenhaal ile genç bir Jake Gyllenhaal'ı canlandırıyor.

     

    4. “American Beauty” (1999) — Sam Mendes

    IMDb Puanı: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

    Başroller: 8,3

    Sam Mendes, en iyi film, oyuncu (Kevin Spacey), yönetmen (Mendes), senaryo ve sinematografi dallarında Oscar kazanan ilk uzun metrajlı filmi "Amerikan Güzeli" ile yönetmenlik kariyerine muazzam başlangıç yaptı. 

     

    3. “Reservoir Dogs” (1992) — Quentin Tarantino

    IMDb Puanı: 8,3

    Başroller: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen

    Quentin Tarantino, Pulp Fiction'a kadar herkesin tanıdığı bir isim olmadı, ancak 1992'de ilk uzun metrajlı filmini Reservoir Dogs'u yönetti. Başarısız bir soygun hikâyesini izleyiciye hiç izletmeden muhteşem bir şekilde anlattığı fantastik bir hikâye. 90'ların en eğlenceli ve vahşi filmlerinden birinde ihanetler, yalanlar ve bir işkence sekansı sergileniyor.

     

    2. “Citizen Kane” (1941) — Orson Welles

    IMDb Puanı: 8,3

    Başroller: Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore

    Bu filmin ne kadar iyi film olduğundan bahsetmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Citizen Kane şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden biri olarak kabul ediliyor. Welles hem yönetti hem de oynadı.

     

    1. “The Shawshank Redemption” (1994) — Frank Darabont

    IMDb Puanı: 9,3

    Başroller: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

    Frank Darabont, yazar Stephen King ile bir araya geldi ve The Shawshank Redemption adlı sinema tarihinin en iyi filmlerinden birini yaptı, bu aynı zamanda Frank'in ilk filmi oldu. Hikâye, yanlış bir cinayet mahkûmiyetine ve bu mahkumun hapishaneden kaçma tutkusuna odaklanıyor. Çok fazla duygu ve fantastik hikâye anlatımının yanı sıra dâhil olan her oyuncunun mükemmel performansları ile bu film iMDB top 250 listesinde birinci sırada yer alıyor.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.