"metallica / The Black Album" 29 Yaşında!

"metallica / The Black Album" 29 Yaşında!
  • 0
    0
    0
    0
  • Metallica'nın (The Black Album olarak da bilinir), Metallica'nın 12 Ağustos 1991'de Elektra Records tarafından satışa sunulan 5. albümüdür. Metallica albümleri içinde, sadece ABD'de 16 milyon ile en çok satış yapan albümdür.

    Metallica albümü şarkıları, genelde olduğu gibi James Hetfield ve Lars Ulrich tarafından yazıldı. İkili, şarkıları Ulrich'in Berkeley'deki evinde besteledi. Şarkıların bir kısmına Kirk Hammett ve Jason Newsted de katkıda bulundu. Örneğin, Newstead "My Friend of Misery" nin bestesini yaptı. Şarkı, Metallica'nın daha önceki albümlerinde her zaman bir tane olan enstrümantallerden biri olmak için tasarlanmıştı ancak daha sonra bu şarkıya söz yazıldı. Şarkılar 1990'ın ortasında yazıldı. Albüm kayıtları öncesinde Mötley Crüe'nün Dr. Feelgood albümünde prodüktörlük yapan Bob Rock, albümün hazırlıkları için davet edildi.

     

    Kaynak; Wikipedia

    İşte o Efsane Albüm ;

    https://open.spotify.com/album/2Kh43m04B1UkVcpcRa1Zug?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.