Dinleyenleri İkiye Ayıran Bir Konu: Uzunlar V1 Mi V2 Mi?

Dinleyenleri İkiye Ayıran Bir Konu: Uzunlar V1 Mi V2 Mi?
  • 6
    0
    4
    1
  • Pek çoğunuzun çoktan dinlediğini umduğum ve dinlemeyenlerinize de şiddetle tavsiye edeceğim bir gruptan bahsedeceğiz bugün. İlginç grup adları, artık alternatif müzik yapan birçok grup sayesinde kulaklarımızın aşina olduğu bir şey haline geldi. Evdeki Saat de bunlardan biri olarak hayatımıza girdi, iyi ki de girdi!

    Şu an Spotify'da listelerinin başını çeken şarkıları ise Uzunlar. Fakat hangi Uzunlar? Yine ilginç bir şey deneyerek şarkıyı iki versiyon halinde yayınlayan Evdeki Saat'in Uzunlar V1'i 4 dakika 42 saniye iken Uzunlar V2'si 4 dakika 23 saniye ile biraz daha kısa. Ve hatta dinlenme sayıları arasında da 3 milyon gibi ciddi bir fark var! Peki başka ne farkları var?

    En büyük ve belirgin fark tabi ki müzik! İlk saniyelerde bile fark edebileceğimiz kadar birbirinden farklı ama aynı zamanda hiç yadırgamayacağımız kadar da aynı düzende bu iki şarkı.

    Bunun dışında sözleri de farklı tabi ki. Mesela Uzunlar V1 şu şekilde başlıyor:

    Ben köşeliydim hayat dedi düz olana yanaşırım
    Neydi bu?
    Neydi bu?
    Tamam dedim al ama ver bana mutluluğu barışalım
    Oldu mu?
    Oldu mu?

    Ama Uzunlar V2'nin başlangıcı ise şu şekilde:

    Hislerim yok bütün, ne bir sevinç ne bir hüzün
    Gitgide iki yüzüm birbirine bulaşıyor
    Bana bir bak yüz beşerim
    Dedi hayat düzleşelim
    Peki tamam yüzleşelim yesem ne kadarı ulaşıyor

    Bunun dışında ise şarkının geri kalanında nakarat hariç yine sözlerin farklı olduğunu duyuyoruz ama diğerlerini kendiniz dinleyerek keşfedin derim :) Hatta ayrıca yine şu sıralar gündem olan nakarat kısmında 'arabamızda' denilen yerin asla öyle olduğunu kabul edemeyen dinleyicilerdenseniz gelin sarılalım! Ama Evdeki Saat twitter hesabında bu konuya videolu bir açıklama getirdi, onu da sizin için aşağıya bırakalım:

    Peki sizin Uzunlar favori versiyonunuz hangisi? Yorumlarda buluşalım! Ayrıca kendi diğer favori Evdeki Saat şarkılarımı da sizinle paylaşmak isterim, günün neşeli ya da hüzünlü herhangi bir anına uydurabileceğiniz müthiş diğer iki şarkıları da: Kötü Zamanlar ve Biraz Olsun! Herkese iyi dinlemeler!:)


    Yorumlar (4)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.