Dünyadan Uzak Bi Playlist #1

Dünyadan Uzak Bi Playlist #1
  • 14
    0
    0
    1
  • Tam 100 şarkılı Dünyadan Uzak Bi Playlist.. 'mümkünse gökyüzünü izleyebildiğiniz bir vakitte dinleyiniz.' uyarısıyla biriktirmeye başladığım bu playlistin ilk 10 şarkısını paylaşacağım bugün sizlerle. Çünkü değerli Pinhani'nin de dediği gibi bir yer bulalım, dünyadan uzak. 

    1. İlk şarkı tabi ki Dünyadan Uzak-Pinhani. Her dinlediğimde Pinhani'ye, artık o dünyadan uzak yeri bulmanın vakti gelip geçmedi mi diye isyan ettiğim bir şarkı.


    2. Onlar Bile Üzülürler-Redd. Nakaratında insana, kalbini kıran kişiye dönüp bağırarak söyleme ihtiyacı uyandıran bir şarkı.. yani naçizane fikrim.



    3. Geceler Şimdi-Eskitilmiş Yaz. Arkadaki sakin dalga sesinin sizi biraz mayıştırmasıyla 3 dakika 26 saniyenin nasıl geçtiğini fark etmeden şarkıyı başa sarmış olacaksınız.


    4. Güneş-Can Bonomo. İster keyifli ister üzgün bir gün geçiriyor olun, ister gece uyumadan önce ister sabah yeni uyandığınızda bu şarkıyı bir kez dinlediğinizde gününüzün aydınlanacağından hiç şüphem yok. Ayrıca Can Bonomo'nun güzel kaleminden çıkan bu şarkıyı annesi için yazdığını bilmek de apayrı bir anlam yükleyecek.


    5. Bozuk Kaygılar-Kahraman Deniz.. tercihen akustik versiyonu. Kahraman Deniz'in içtenlikle ve samimiyetle yazdığı tüm bu şarkılarında kendimizi bulmamız çok muhtemelken bu şarkının benim için playlistlerimde özel ve daimi bir yeri var.


    6. Yapboz-Madrigal. Yeni yeni listelerimizde yer almaya başlayan Madrigal'ın hak ettiği ilgiyi henüz bulamamış bir şarkısı bana kalırsa, tüm bu dünyanın kargaşasından kaçmaya çalışan sakin ruhları en güzel kelimeleriyle anlatmayı başarmış Madrigal.


    7. Sevemiyorum-Perdenin Ardındakiler. Tahminimce Perdenin Ardındakiler'in çoğu şarkısının yer alacağı bu playlistte ilk sırayı Düşüş EP'sinden Sevemiyorum aldı benim için.. yorumsuz.


    8. Yıldızlar ve Gece-Şort. Spotify'da çıktığım keşiflerde playlistlerime katabildiğim en değerli parçalardan biri, hafif esintili bir gecede deniz kenarında yıldızları izlerken dinlemek için yazılmış bir şarkı. En azından orada olmasınız bile oradaymış gibi hissedebileceğiniz bir şarkı.


    9. kötüyüm galiba-uclercagri. Uclercagri benim için yeni bir ses olmakla beraber sözlerindeki samimiyeti asla kaybetmesini istemediğim bir sanatçı olarak yerini aldı bu playlistte. Diğer şarkılarına da bu playlistin devamında mutlaka rastlayacaksınız.


    10. Bir Sebep Söyle Bana-Gripin. Her şarkısıyla, her ruh halinde kalbinde kelebekler uçuran bir grup var mı deseniz, kesinlikle Gripin derim. Tüm bu yeni keşfettiğimiz seslerin olduğu dünyadan uzak playlist şarkıları arasında benim için mutlaka yer alması gereken bir klasikti.

    Şimdilik 10 şarkısını paylaştığım Dünyadan Uzak Bi Playlist'in tam haline ulaşmak isterseniz: -siz yine de bu seriyi takipte kalın derim, olası güncellemeler adına(:- İyi dinlemeler!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.