Kalp Kırıklarıyla Başa Çıkarken: Sertab Erener

Kalp Kırıklarıyla Başa Çıkarken: Sertab Erener
  • 4
    0
    0
    1
  • Sertab Erener; gerek üzgünken gerek mutluyken, kızgınken ya da kırgınken dinlediğimiz, çocukluğumuzdan kulaklarımızın aşina olduğu, Türkiye'nin en iyi seslerinden desek muhtemelen kimsenin karşı çıkamayacağı bir hediye. Ayrılık acılarımıza ortak olmuş, danslarımıza eşlik etmiş ve hatta bizi dünyada temsil etmiş bir ses. Şarkılarına sadece aşkını değil; nasihatlerini, fikirlerini, hayata bakışını dahil edebilmiş bir yetenek. İşte sizin için kalp kırıklarımızı toplarken bize yol gösterici olacak birkaç şarkısını derledik.

    1. Olsun. 'Artık ne özgürüz, ne de özgür ömrümüz, hadi olsun!' ">Buradan izleyebileceğiniz ve izlemenizi mutlaka tavsiye ettiğim bir canlı versiyonu da var.
    2. Belki de Dönerim. Emre Kula Akustik Versiyon'unu da kesinlikle önerdiğim bir parça. 'Üstünü sıkı giy üşüme geceler ayaz, resmime sarılıp yat uyu özlersen yaz' diyor Sertab Erener.


    3. Ben Yaşarım. Aynı isimli son albümünden bir parça olan Ben Yaşarım'da 'Biri seni daha çok sever bir gün umarım' derken hiç mi kalbi sızlamamış, insan merak ediyor.


    4. Karbeyaz. 'Ah bu kalp unutur mu unutmaz, karbeyazdır ama kin tutmaz' diye isyan ettiği bu şarkının akustik versiyonu da bu yılın başlarında yüklenmişti Youtube'a, dinlemek isterseniz.
    5. Ben Öyle Birini Sevdim ki. Sezen Aksu'nun kaleminden çıkan ve onun yorumunu da tüm müzik platformlarında bulabileceğiniz bu şarkıda ikisi arasında ayrım yapabilmek benim için çok zor. Bir de siz deneyin isterseniz.


    6. İyileşiyorum. Hepimiz en az bir kez 'Umrumda değil, iyi ki bitti, omuzlarımdan koca bir yük gitti' kısmını içten bir şekilde söyleyip kendi kendimize gülümsemişizdir, geçici de olsa.
    7. Ayrılık ve Biz. Rengarenk albümünde bence biraz kıyıda köşede kalan bir şarkı olmakla beraber en sevdiklerimden biridir. 'Çünkü ayrılık ve biz aynı cümlede durmuyoruz'


    8. Zaferlerim. Bu şarkıyı, Demir Demirkan'ı ve tüm geriye kalanları bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. O yüzden buraya sadece şarkıyı bıraktım.


    9. Söz Bitti. Yine Sezen Aksu yorumu da olan, ve hatta yine Sezen Aksu tarafından yazılmış bir şarkı. Bence birini seçmemize gerek yok, ikisini de dinleyelim.


    10. İncelikler Yüzünden. 'Bir minicik kız çocuğu bak duruyor orada hala, anlatamam gördüklerimi o neşeli çocuğa' inceden insana keyif verirken hüzünlendiren de bir şarkı İncelikler Yüzünden.


    11. Vur Yüreğim. Sertab Erener'in hayranlık uyandıran sesinin eşsizliğini fark ettiğimiz parçalardan biri benim için.


    12. Lal. Bırakın Spotify'ı, canlı versiyonunu izleyin. 6 buçuk dakikanızın her saniyesine değecek bir performans. ">Buradan.


    13. Yalnızlık Senfonisi. Yine Sezen Aksu da dahil olmak üzere, Model gibi birçok farklı sanatçıdan dinlediğimiz bu şarkının Sertab Erener yorumunun yeri bence bir başka.


    14. Yolun Başı. Aysel Gürel'in kalemiyle Sertab Erener'in sesinin birleştiği bir şarkının mükemmele yakın olması hiç sürpriz değil bana kalırsa. 
    15. Bu Böyle. Bu şarkı olmadan listeyi tamamlanmış sayamazdık.

    Siz de en sevdiğiniz Sertab Erener şarkılarını bizimle paylaşmayı unutmayın! İyi dinlemeler(:


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.