"ışığın Ve Sanatın Tanrısı":apollon

"ışığın Ve Sanatın Tanrısı":apollon
  • 6
    0
    0
    2
  • Zeus ile Leto'nun beraberliğinden doğan bizlerin de genellikle "Kahin Tanrı", "Sağlık Tanrısı" ve "Müzik Tanrısı"  olarak bildiği Apollon aynı zamanda tanrıça Artemis'in ikiz kardeşidir. Apollon ve Artemis isimleri yunanca değildir ve bu iki tanrının Anadolu'dan geldiği bilinmektedir.

    İlyada'da Apollon, Anadolu ile ilgisi yüzünden Troyalıları tutan bir tanrı olduğu görülür. Apollon'un en bilindik iki özelliği okçuluk ve hekimliktir. Apollon ismi kötülüğü kovmak, uzaklaştırmak anlamlarında kullanılmıştır.

    Apollon aynı zamanda ölümsüz gençliğin ve erkek güzelliğinin de tanrısıdır. Tanrıların en güzeli olarak bilinir. Çoğu eserde genç,güzel,mavi gözlü ve sakalsızdır.

    Kahin tanrı olarak anılmasının nedeni;Apollon'un annesinin düşmanı olan Python'u öldürmesidir.Python bir ejderdir ve efsaneye göre bu ejderi Hera serbest bırakmıştır.Bu olayın detaylarını https://okuryazarim.com/yunan-mitolojisinde-apollon/ linkinden okuyabilirsiniz.

    Bazı kaynaklarda Apollon'un eşcinsel olduğu ve Hyakinthos'a aşk beslediği söylenir. Ancak aksi yönde kaynaklar da bulunmaktadır. Bu konuda net bir fikir belirtemeyiz. Apollon'un sembolleri:ok-yay,lir,karga ve defne olarak bilinir. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.