Markalar ve ikonik parçaları

Markalar ve ikonik parçaları
  • 1
    0
    0
    0
  • 1- CHANEL

    Hepimizin "Coco Chanel" olarak bildiği Gabrielle Bonheur Chanel radikal tasarımlarıyla modaya ciddi bir miras bırakmıştır. Ona bu zamansızlığı kazandıran en önemli iki özelliği tasarımlarının sade ve konforlu olmasıdır.  Chanel'in moda anlayışı her zaman konfor üzerine olmuş ve asla moda için moda yaratmamıştır. İlk kadın pantolonunu tasarlayan kişi olması da tabiki tesadüf değildir.. 

     

    Chanel denince akla gelen bir diğer tasarım ise omuz askılı kapitone çantası, ona göre bu tarz çantalar en iyisidir çünkü elleri serbest bırakır. Modası asla geçmeyen bu çanta markanın hala en çok satanları arasındadır.

    2-PRADA

    Şirket 1913 yılında Mario Prada ve kardeşi Martino tarafından deri ürünleri mağazası olarak "Fratelli Prada" adıyla Milano'da kuruldu. Popüler ürünleri başta çantalar ve valizler olsa da günümüzde gözlük ve montlarıyla beğenileri toplamaktadır.

     

    Yukarıda gördüğümüz rugan ve deri karışımı olmazsa olmaz prada logolu kol çantası, rahat kombinlenebilmesi açısından oldukça tercih edilmekte. Günümüzde insanlar artık kıyafet ya da aksesuar seçerken çok fazla zaman harcamak istemiyor, minimum zaman harcayarak tarz görünmek istiyorlar. Bu da bahsedildiği kadar kolay değil maalesef..

    3-DIOR

    1948 yılında tasarımcısı Christian Dior tarafından kurulan şirket başlarda özellikle haute couture ürünler tasarlamış olsa da günümüzde ayakkabı, hazır giyim, takı, parfüm ve makyaj malzemeleri de tasarlamaktadır. Moda dünyasının mihenk taşlarından biri olabilmek, ciddi anlamda modaya bir tutkunuz yoksa ne yazık ki oldukça zordur. Sektördeki tüketicilerin beklentisi çok hızlı değişmekte tasarımcıları da bu noktada zorlamaktadır. Süreç içerisinde kararlı ve net bir duruş sergileyenler günümüzün vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor..

    Dior'un kız kardeşine ithafen 1947 yılında çıkarttığı parfümü görüyoruz,

    Bir diğer ikonik tasarım ise, Bar ceketi ve A kesim etek formuyla gördüğümüz takım,

     

    4-YVES SAINT LAURENT

    Devrimci ve kışkırtıcı bir ruh olan Yves Saint Laurent, eskizlerini yayınlayan ve Dior'a ileten Michael de Brunhoff tarafından keşfedilmiştir. 1957 yılında Dior'un aniden vefatı sonucunda kendisi kreatif direktör olmak zorunda kalmıştır. Markalaşma süreci çok sancılı olsa da Yves gerçekten çok hırslı ve ne istediğini bilen bir tasarımcıydı.. 

    1965 yılına damga vuran Mondrian elbisesi,

    Günlük hayatta hem şık hem de spor bir şekilde kullanabileceğimiz omuz çantasını görüyoruz.

    Tasarımları hatırlanmaya değer bir sürü değerli markalar olsa da en sevdiklerimi ve kullanışlı olduğunu düşündüğüm tasarımları paylaştım umarım okurken ilham alabilirsiniz..


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.