“Sizden Önce Geçtim” Okurlarıyla Buluşuyor

“Sizden Önce Geçtim” Okurlarıyla Buluşuyor
  • 0
    0
    0
    0
  • Mustafa Güçlü’nün geçtiğimiz günlerde İzan Yayınları’ndan yayımlanan “Sizden Önce Geçtim” adlı kitabının tanıtım yazısında:

    “Şiirin dehlizlerinde Yörük yaşantısının izlerini süren Mustafa Güçlü, Akdeniz rüzgârları kokan zengin imgeleri, bilge bir şamanın sabrını sınayan kavgacı dizeleri ile yeni dünyanın kapılarına dayanıyor. Gittikçe kararan insanlığın kırgın ve umutsuz yüreğine, dizeleriyle ışıltılı kesikler bırakıyor. O; kesiklerde aşk, hüzün, ayrılık Toroslardan akan saklı çavlanlar gibi okurun ruhuna bir serinlik, bir umut sızdırıyor.

    O, derin çatlaktan sızan bir seslenişle bütün sadeliği ve «Sizden önce geçtim bu hizaları / Korkacak karanlığım yok» dizelerindeki cesaretiyle yeni bir arayışın dip sesi oluyor.”

    saptanmasında bulunulmakta.

    Kitaba İnternet satış sitelerinden ve kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

     

     

    Mustafa Güçlü Kimdir? 

    1965 yılında, Köyceğiz’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Köyceğiz’de, yüksek öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı. Edebiyatla, özellikle de şiirle küçük yaşlarda ilgilenmeye başladı. Klasik Arkeoloji ile Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi alan Güçlü, edebiyat 

    öğretmenliğinin yanı sıra tarihi coğrafya ve tarihsel çevre üzerine bilimsel çalışmalar yapmaktadır. Yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmıştır.

    Eserleri:

    Asi Yakılsın Dağlara (1992) 
    Rüzgarına Yol Gösteren Martı (2005) 
    Nereye Sığınsam Lacivert (2008) 
    Ayrı Düşeriz (2010)
    Sizden Önce Geçtim (2020) 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.