Doğayla Dans Eden Tasarım : São Paulo Atibaia Casa

Doğayla Dans Eden Tasarım : São Paulo Atibaia Casa
  • 3
    0
    0
    0
  • Maison de Sable’nin kurucusu Charlotte Taylor ve ni.acki’nin kurucusu olan Nicholas Préaud, ilk işbirlikleri olarak Brezilya'daki modernist mimarlık akımına atıfta bulunan ve ‘ideal modernist bir orman ev’ olarak tanımlanan Atibaia Casa’yı tasarladılar.

    Gerçek mekan ve sanal mekan algımızı, kendimizi sorgulamamıza neden olacak kadar karıştıran bu hayali kütle; içinde konumlandığı ormanı empoze etmektense adeta doğayla dans edercesine ormanın kütleyi çevrelemesine izin vererek peyzajla var oluyor.  

     

    İtalya doğumlu Brezilyalı modernist mimar Lina Bo Bardi’nin Casa de Vidro adlı tasarımından esinlenen Atibaia Casa, strüktür olarak geometrik modernist ilkeleri barındırıyor olsa da organik formdaki iç avlu tasarımıyla iç ve dış mekan entegrasyonunu üst düzeye çıkarıyor. Brezilya’daki modern mimari akımın akışkan formlarını, cam giydirme cephe sayesinde sağlanan ferah mekan algısını ve süslemeden uzak yalın tasarım anlayışını taşıyan bu etkileyici hayali yapı; var olan kayaları doğal taşıyıcı eleman olarak tasarıma katmış ve bu şekilde modern tasarımına brütalist bir etki vermiştir.

     

         

    Taşıyıcı olarak ele alınan bu kayalar iç mekanda aynı zamanda dekoratif amaçlarla da kullanılmış ve tasarımın dilinde büyük rol oynamıştır. Tasarımcıların da Atibaia Casa’yı tanımlarken söyledikleri gibi, iç-dış arasındaki sınırı bulanıklaştırırken konforlu mekan anlayışını ve evde olma hissini korumasıyla ön plana çıkan bu tasarım şüphesiz modern mimarlık açısından ideal bir örnek niteliğinde.

     

               

     

    Kaynak: https://archello.com/project/casa-atibaia


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.