Takip Etmeniz Gereken 8 Sanat-Tasarım İçerikli Youtube Kanalı

Takip Etmeniz Gereken 8 Sanat-Tasarım İçerikli Youtube Kanalı
  • 1
    0
    0
    0
  • Pandemi döneminde, içinde bulunduğumuz şartlar doğrultusunda ne yazık ki sosyal medya kullanımımız ve telefon  ekranına bakarak geçirdiğimiz boş vakitlerin miktarı azımsanamayacak şekilde arttı. Fakat özellikle Youtube platformunda kendinizi farklı konularda geliştirebileceğiniz, yeni şeyler öğrenebileceğiniz bir çok kanal mevcut. Bu yazıda daha çok sanat, tasarım ve felsefe üzerine içerik üreten kanallar üzerinde duracağım. Umarım içlerinden ilginizi çeken ve hoşunuza giden kanallar çıkar, keyifli okumalar!

     

    1-      NOWNESS

    NOWNESS; sanat, tasarım, moda, müzik, seyahat ve yemek konularında farklı kültür perspektiflerinden, kendilerine has hikaye anlatıcısı video çekim stilleriyle içerik üreten bir hareket. Youtube kanallarındaki videolar izleyiciye görsel zevkle birlikte ilgi çekici bilgiler aşılıyor. Alışılagelmiş bir Youtube kanalı olmanın çok ötesinde olduklarını düşündüğüm için kesinlikle en beğendiğim kanalların başında geliyor.

    Özellikle mimarlık ve iç mimarlık konuları ilginizi çekiyorsa, In Residence adlı oynatma listelerine kesinlikle bakın derim.

    NOWNESS Youtube

     

    2-      Akbank Sanat

    Türkçe Youtube kanalları içinde en yararlı bulduklarımdan biri de Akbank Sanatın Youtube kanalı. Mimarlık, felsefe ve sanat başlıca olmak üzere birbirinden kaliteli ve farklı konulara eğilen seminerler ve konuşmalar paylaşılıyor. Aynı zamanda kısa film üzerine oluşturdukları oynatma listesi de kesinlikle izlenilmeli.

    Akbank Sanat Youtube

    3-      Louisiana Channel

    Louisiana Channel; Denmark ülkesindeki Louisiana Museum of Modern Art’ a bağlı,  kar amacı gütmeyen bir platform. Youtube kanallarında sanat, kültür, mimarlık, tasarım, edebiyat ve müzik gibi alanlarda her hafta yeni videolar paylaşılıyor. Bu konularda ileri gelen tasarımcı ve sanatçılarla röportaj yaparak içeriklerine profesyonel bakış açısını katmakla birlikte izleyicilerine tartışılmaz derecede fayda sağlayan videolar üretmiş oluyorlar.

    The Louisiana Channel Youtube

     

    4-      Kalebodur ile Mimarlık

    Cüneyt Özdemir’in keyifli sunuculuğuyla gerçekleştirilen Kalebodur ile Mimarlık, 5 dakikayı aşmayan ve Türkiye’deki yapılar haricinde dünyanın farklı yerlerinden farklı tarzda yapıları da yalın bir dille tanıtan videolarıyla genel izleyiciye kesinlikle hitap eden mimarlık üzerine bir kanal.

    Kalebodur ile Mimarlık Youtube

     

    5-      The Museum of Modern Art

    New York’taki ünlü sanat müzesi MoMA’nın Youtube kanalı sanat, mimarlık, film, fotoğraf ve medya üzerine bir çok farklı konseptte içerik sunuyor. Sanatçılarla yaptıkları canlı soru-cevap videolarına da zamanınız uyduğunda kesinlikle katılın derim. Aynı zamanda In the Studio adlı oynatma listeleriyle farklı tarzdaki sanatçıların tekniklerine ve bu teknikleri nasıl uygulayabileceğinize dair bilgi veriliyor.

    MoMA Youtube

    6-      Daire

    Bu Youtube kanalını önceden duymuş veya Instagramda denk gelmiş olma olasılığınız çok yüksek. Ama eğer ilk defa duyuyorsanız ve özellikle iç mekan tasarımı ve dekorasyona ilginiz varsa bu kanalı kesinlikle takip etmelisiniz. Düzenli aralıklarda yaptıkları paylaşımlarda farklı tarzdaki evleri, ev sahipleri izleyiciye tanıtıyor. Evleri ev sahibinin tanıtması, izleyicinin evin içindeki hissi ve yaşam şeklini anlaması açısından çok keyifli bir deneyim sunuyor. 

    Daire Youtube

     

    7-      Architectural Digest

    Dünyaca ünlü mimarlık ve tasarım dergisi olan Architectural Digest’in Youtube platformunda oluşturduğu videolar çok geniş bir konsept ve konu yelpazesinde içerik sunuyor. En popüler içeriklerinden biri olan; Open Door: Inside Celebrity Homes , adından da anlaşıldığı üzere izleyiciyi dünyaca ünlü oyuncu, şarkıcı, model ve sanatçıların evlerine davet ediyor. 

    Architectural Digest Youtube

     

    8-      VBenzeri Blog

    VitrA’nın adı altında oluşturulan VBenzeri kesinlikle incelenmesi gereken bir websitesi. Youtube kolunda ise yabancı ve Türk mimarlar ve tasarımcılarla konuşmalar, birbirinden ilgi çekici konularda söyleşiler, kent gezileri gibi farklı konseptlerde üst düzey kalitede içerik sunuluyor.

    VBenzeri Blog Youtube

    VBenzeri sitesi

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.