Saflık Ve Işık Vahası : Kkw Residence

Saflık Ve Işık Vahası : Kkw Residence
  • 0
    0
    0
    0
  • Çıkardığı moda markası Yeezy’deki monokrom ve nötr renk paletini iç mimari zevkinde de gösteren Kanye West ve eşi Kim Kardashian West’in, California’nın Calabasas ilçesinde konumlanan 60 milyon dolarlık ‘minimalist rüya’ olarak nitelendirilen evlerinde Belçikalı iç mimar Axel Vervoodt ve Vincent Van Duysen imzası var.

    Neredeyse 7 yıl sonra, West ailesi satın aldıkları bu mülkü, üst düzey tasarımcı ve markaların yardımıyla, ev mimarisinin değişik sayılabilecek fakat bir o kadar da etkileyici örneklerinden birine dönüştürdüler.

    Wabi-sabi tasarım anlayışının saflık ve basitlik kavramlarını minimalizm felsefesiyle birleştirerek kendine özgün bir tasarımcı kimliği oluşturan Axel Vervoodt ve Kanye West’in yolları Maastricht ve Venedik’teki antika fuarlarında kesişmiş. Kanye’nin Vervoodt imzalı tasarımlara ilgisini başlatan ilk dikkat çekici tasarım; yuvarlak kenarlarının baştan çıkarıcı sadeliğiyle, wabi-sabi estetiğini çevreleyen Floating Stone masa olmuş.

    Axel Vervoodt’un Architectural Digest dergisinde söylediğine göre; her ne kadar rap ve pop dünyasıyla bir alakası olmasa da West ailesi ile sanatın güzelliğine ve maneviyatına saygı duymak gibi önemli ortak insan değerlerine sahip olmanın yanı sıra, zihnin alanı ve sessizliğin önemi gibi tasarımı şekillendiren konularda derin sohbetler yapmışlar.

                                              

     

    Vervoodt’un anlattığına göre tasarımda; dekorasyona odaklanmaktan ziyade şimdi nasıl yaşadığımız ve gelecekte nasıl yaşayacağımıza dair bir tür felsefe etrafında şekillenen ana fikir doğrultusunda, sadeleşmeyle değişime gidilmiş. Pratik anlamda konuşacak olursak; bahsedilen tasarım felsefesi ve tutkular, evin neredeyse tüm odalarının proporsiyonunda bir dönüşüme vesile olmuş ve Kanye’nin AD dergisine söylediği gibi proporsiyonlar evin dekorasyonu halinde gelmiş. Evde normale oranla çok az mobilya kullanıldığı halde yaratılan form ve kütleler, ışığın da yardımıyla heykelsi mobilya ve wabi-sabi anlayışının kompozisyonlarına öncelik veren minimalist alanlar yaratılmasını sağlamış.

     

                                                      

     

    Minimal tarz olarak tanımlanan iç mekanlar ağırlıklı olarak soluk ve monokrom bir paletle dekore edilmiş. AD dergisinin Şubat sayısının kapağı olan kavisli ve brütalist sayılabilecek bir merdiven ve dairesel ahşap bir masa ile vurgulanmış holün yanı sıra evin en dikkat çekici alanlarından biri olan kirli beyaz sıva ile kaplanmış süzülen ve kutsal görünümlü koridor, evin tasarımında formların ve kütlenin etkisini anlamamıza yardım ediyor.

     

                                             

     

    Işık, form ve kütle kavramlarının ustaca kullanılmasıyla şekillenen tasarımda, kullanılan yuvarlak formdaki mobilyalar ve monokrom renklerle sağlanan sadeliğin getirisi olan zerafet ve sakinlik; kaotik gerçek hayattan kaçış için ideal bir yaşam alanı oluşturuyor.  

     

                                           

     

     

    Kaynak: 1, 2, 3

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.