Dünyanın En Pahalı 10 Tablosu

Dünyanın En Pahalı 10 Tablosu
  • 4
    0
    0
    1
  • 1- Salvador Mundi – Leonardo da Vinci

    Leonardo da Vinci’nin 1490 – 1500 yıllarında yaptığı düşünülen Salvador Mundi isimli tablosu, 2005 yılında yeniden keşfedilip restore edilmesinin ardından 2011 yılında sergilenmeye başladı. Tabloda İsa sağ elini kaldırıp kutsama yaparken sol eliyle de cam bir küreyi tutmaktadır. 2017 yılında Christie’s müzayede evi tarafından düzenlenen bir açık arttırmada 450.3 milyon dolara satılan Salvador Mundi, bu satışla bugüne kadar satılan en pahalı tablo oldu.

    2- Interchange – Willem de Kooning

    Hollandalı ressam Willem de Kooning’in 1955 yılında soyut dışavurumcu anlayışla yaptığı bir yağlı boya tablosu olan Interchange, 2015 yılında 300 milyon dolara satıldı.

    3- The Card Players – Paul Cezanne

    Fransız post empresyonist ressam Paul Cezanne’in 1890’ların başında yapmış olduğu bir dizi yağlı boya tablosu olan The Card Players, içerisinde bulunan 5 farklı tablo ile kart oynayan insanları çeşitli şekillerde resmeder. Seri, eleştirmenler tarafından Cezanne’in sanatının mihenk taşı olarak kabul edilirken; aynı zamanda en iyi çalışmalarını verdiği son yıllarına da bir başlangıç olarak kabul edilir. Serinin içerisinde olan tabloların biri, 2011 yılında Katar Kraliyet Ailesi tarafından 250 – 300 milyon dolar olarak tahmin edilen bir fiyata satın alınmıştır.

    4- Nafea Faa İpoipo – Paul Gauguin

    “Ne zaman evleneceksin?” olarak tercüme edilen Nafea Faa İpoipo isimli tablo, Fransız post emresyonist ressam Paul Gauguin tarafından 1892 yılında tamamlandı. Gauguin’in bir süre yaşadığı Tahiti’den iki kadını konu alan tablo, 2015 yılında yine Katar Kraliyet Ailesi tarafından 210 milyon dolar karşılığında satın alındı.

    5-Number 17A – Jackson Pollock

    Ünlü dışavurumcu ressam Jackson Pollock tarafından 1948 yılında yapılan Number 17A, 2015 yılında 200 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı 5. Tablosu oldu.

    6- No.6 Violet, Green and Red – Mark Rothko

    Amerikalı soyut dışavurumcu ressam Mark Rothko’nun 1951 yılında yaptığı No.6 Violet, Green and Red isimli tablo, 186 milyon dolarlık değeri ile dünyanın en pahalı 6. Tablosu konumunda. Eser, düzensiz puslu gölgeleri ve geniş renk aralıklarıyla oldukça ilgi çekici ve sade bir tablodur.

    7- Les Femmes D'alger – Pablo Picasso

    Cezayirli Kadınlar olarak tercüme edilen ve Pablo Picasso’nun 15 tabloluk serisinin içinde yer alan bu tablo, 179.4 milyon dolar değerine sahip. Resim, haremlerinde esrar ve afyon içmek için kullanılan bir nargile ile Cezayirli kadınların temsilidir.

    8- Nu couche – Amedeo Modigliani

    Amedeo Modigliani’nin 1917 yılında yaptığı Nu couche, halka ilk gösteriminin ardından ziyaretçiler tarafından müstehcen olduğu gerekçesiyle şikayet edildi ve polis müdahele etmek zorunda kaldı. Eser, 2015 yılında Çinli milyarder Liu Yiqian tarafından 170.4 milyon dolara satın alındı.

    9- Wasserschlangen – Gustav Klimt

    Gustav Klimt’in 1900’lü yılların başında yapmış olduğu Wasserschlangen, süslü bir arka planın önünde kucaklaşan iki çıplak kadın resmediyor. Üzerinde yer alan motiflerden resmin bir su altı sahnesi olduğu anlaşılmaktadır. Resim 170 milyon dolarlık satış bedeliyle listemizin 7. sırasında.

    10- Marten Soolmans ve Oopjen Coppit portreleri – Rembrandt Van Rijn

    Marten Soolmans ve Oopjen Coppit çiftinin portresi 1864 yılındaki düğünleri sırasında Rembrandt Van Rijn tarafından yapıldı. Günümüzde Louvre Müzesi’ne ait olan tablonun değeri 160 milyon dolar. 

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.