Bulut Tabanlı Oyun Akımına Facebook Da Katıldı

Bulut Tabanlı Oyun Akımına Facebook Da Katıldı
  • 2
    0
    0
    1
  • Facebook, Facebook Gaming'in tarayıcı ve uygulama aracılığıyla Facebook'ta bulut akışlı oyunlar başlattığını duyurdu. Böylelikle son zamanlarda iyice artmış olan bu akıma Facebook da katılmış oldu. Google Stadia, Microsoft xCloud, NVIDIA GeForce Now ve son günlerde duyurusu yapılan Amazon Luna, Facebook'tan önce davranmıştı. Facebook Gaming'in başkan yardımcısı Jason Rubin, yeni servislerinin duyurusunu yaptığı blog gönderisinde, "Bulut servisi duyurularında sahtecilik eğilimi gösterdiği için en başından itibaren açıkça konuşacağını" yazdı. Jason Rubin'e göre bulut tabanlı oyun yayınlarının geleceği var fakat bu konuda hızlı davranılıyor ve çok hata yapılıyor. Jason Rubin "Bulut tabanlı oyunun uzun vadede geleceğine inanıyoruz, ancak sizi veri merkezilerimizin, sıkıştırma algoritmalarımızın, çözünürlüklerimizin veya saniye başına karelerimizin yarattığı harikalarla baştan çıkarmaya çalışmayacağız." diyor.

    Bulut tabanlı oyun yayıncılığının konsolların yerini alacağı uzun süredir konuşuluyor. Facebook bu konuda da epey temkinli. Jason Rubin bu konuda, "Konsol ve PC oyunlarını seviyoruz ve her iki formatta uzun bir süre hayatta kalacak. Bulut tabanlı oyunların, harika oyunlara ulaşma seçeneklerini artıracağına (onların yerini almayacağına) inanıyoruz. Telefonunuzun yerini almaya da çalışmıyoruz." diyor. Facebook, yeni girdiği bu sektörde ufak adımlar atmak istiyor. Bu sebeple bulut servisini ilk başta mobil oyunlarda deneyecek. Gelecekte altyapılarını geliştirip daha fazla ve daha büyük oyunlar sunacaklar. O zamana kadar bulut servisinin deneme ücreti ise olmayacak. Facebook'un yeni bulut tabanlı oyun sistemi iOS'ta şimdilik olmayacak. Sadece Android ve site üzerinden kullanılacak. Bunun sebebi ise Apple'ın yeni bulut tabanlı oyun sistemi ilkesi.

    Facebook, bulut tabanlı oyun sisteminde ilk olarak hangi oyunların olacağını da açıkladı. Bu oyunlar, Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA Tour Golf Shootout, Solitaire: Arthur's Tale ve Dirt Bike Unchained. Facebook, oyun kütüphanesini gittikçe artıracak fakat önemli sıçrayış 2021 yılında gerçekleşecek. Şimdilik test sürüşünde diyebiliriz. Son olarak Facebook'un yeni sistemi şimdilik sadece ABD'de belirli bölgelerde açık. İleri dönemlerde, dünyanın farklı bölgelerine de açılacaklar.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.