Zamanda Yolculuk Yapıp Gitmek İstediğimiz Konser: 10 Mart 2007 İstanbul Konseri

Zamanda Yolculuk Yapıp Gitmek İstediğimiz Konser: 10 Mart 2007 İstanbul Konseri
  • 6
    0
    1
    0
  •     Türkiye'de geçmişten günümüze her sene, çeşitli sanatçılar tarafından açıkhava sahnelerinde konserler verilir. Sezen Aksu, Sıla, Mabel Matiz, Cem Adrian, maNga, vb. bir sürü sanatçı ve grup, Harbiye, Bostancı gibi açıkhava gösteri merkezlerinde dinleyicileriyle bir araya gelirler. Birçok sanatçı bu konserlerin kayıtlarını ellerinde bulundursalar da bu kayıtları bir albüm olarak yayınlamazlar. Yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesi olan açıkhava konserleri, hem sanatçının hem de bizlerin iyi vakit geçirmesi için düzenlenen, görülmeye değer konserlerdir.

        Gelelim asıl konumuza. Açıkhava konserlerini dinleyip, zevk aldığımız bir sanatçı var. Kendisini Türkçe Rock Müzik Kraliçesi olarak tanıyoruz. Evet, Şebnem Ferah! Her sene istisnasız Harbiye ve Bostancı gösteri merkezlerinde dinleyicisiyle buluşan Şebnem Ferah, bundan tam 13 sene önce Bostancı Gösteri Merkezinde, Orhan Şallıel önderliğinde bir orkestra ile konser gerçekleştirmiştir. Şebnem Ferah, geçmişten günümüze kadar birçok açıkhava sahnesinde konser vermiştir. Rumeli Hisarı konserlerini hatırlayanlarınız olacaktır. Televizyonda canlı yayın ile gösterilen konserlere imza atmıştır. Ancak, Şebnem Ferah'ın 10 Mart 2007 İstanbul Konseri, aradan uzun yıllar geçmiş olsa da halen hatırlanan, unutulmayacak bir konser olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

        Şebnem Ferah, bir röportajında bu konser fikrinin "Kelimeler Yetse" albümünün stüdyo kayıtlarına başlandığı zamandan beri aklında olduğunu söylemişti. Üzerine "Can Kırıkları" albümünü çıkartmış ve bir süreliğine albüm çalışmalarına ara vermişti. Çünkü önünde gerçekten uzun zamandır planladığı bir konserin hazırlık çalışmalarına başlamıştı. Bu konser, önceki açıkhava konserlerinden biraz daha farklıydı. Bu sefer senfoni orkestrası ile ortak yürütülecek bir projeydi. Dünyaca ünlü birçok rock grubunun gerçekleştirdiği bu tür konserler vardı. Şebnem Ferah'ta Türkiye'de böyle bir konser gerçekleştirmek istedi. 

       Kadın albümünden Can Kırıkları albümüne kadar olan tüm şarkıların bu konserin setlistinde yer alması gerekiyordu. Şebnem Ferah'ın grup arkadaşı Ozan Tügen, bazı şarkıların senfonik altyapıya sahip olması sebebiyle o şarkıları uyarlamanın ve çalmanın daha kolay olduğunu söylemişti. Bu sebeple her albümden, senfonik altyapıya sahip olan parçalar seçildi ve uzun süren bir prova serüveni başladı. 

        Bu konserin setlistinde, genelde konserlerinde yer verdiği şarkılardan, seslendirmeyi çok tercih etmediği şarkılara kadar birçok şarkı vardı. Şebnem Ferah'ın sesinin güzelliği bir yana orkestra ile birleştiğinde ortaya çıkan müzik şöleni adeta dinleyicileri etkilemişti. Bu konserde sanki şarkılardan sondan başa doğru gidiyordu. Can Kırıkları albümünden şarkılarla konsere başlamıştı. Intro bölümünden sonra açılış parçası "Okyanus" ile izleyici selamlayıp konserine başladı.

    Konserin setlisti aşağıdaki gibiydi: 

      1 - Intro
      2 - Okyanus
      3 - Can Kırıkları
      4 - Çakıl Taşları
      5 - Delgeç
      6 - Ay
      7 - Ben Şarkımı Söylerken
      8 - Babam Oğlum
      9 - Mayın Tarlası
     10 - İyi - Kötü (Dans Pisti)
     11 - Sigara
     12 - Dünya
     13 - Bugün
     14 - Sil Baştan
     15 - Oyunun Sonu
     16 - Yağmurlar"
     17 - Deli Kızım Uyan
     18 - Yeniden Doğup Gelsem
     19 - Ben Bir Mülteciyim
     20 - Fırtına
     21 - Hoşçakal
     22 - Vazgeçtim Dünyadan
     23 - Bu Aşk Fazla Sana
     24 - Outro

        Şebnem Ferah, 2007 yılında gerçekleştirdiği bu konserin DVD ve CD kayıtlarını albüm olarak piyasaya sürdü ve Türkiye tarihinin en çok satan konser DVD'si olarak tarihe geçti. Konserin sonunda, outro bölümünde. "Sana Bilmediğin Bir Şey Söyleyemem" şarkısının nakaratını söyleyerek seyirciye veda etti. Bu konserden sonra Şebnem Ferah'ın "Sil Baştan" isimli şarkısı büyük bir ilgi gördü ve en çok dinlenen şarkısı haline geldi. Bizce de Türkiye tarihinin en başarılı konseri olan "10 Mart 2007 İstanbul Konseri"den sizlerle birkaç şarkı ve fotoğraf paylaşıyoruz. Eğer henüz izleyip, dinlemediyseniz, çok şey kaçırmışsınız!

     

     


    Yorumlar (1)
    • Harika bir yazı olmuş 😊 Sebo ♥️

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.