Kid Cudi / Man On The Moon 3 İncelemesi

Kid Cudi / Man On The Moon 3 İncelemesi
  • 0
    0
    0
    0
  • Kid Cudi, 2009'da onu ünlü eden pyschedelic hip-hop & pop-rap janrındaki ‘’Man On the Moon’’ hikayesine üçüncü konsept albümüyle tam gaz devam ediyor ve bana kalırsa MOtM III bu albümlerin arasında en iyisi.

    Albüm dört parçayla hikayesel olarak bölündüğü için ben de kritiğimi buna göre yapmak istiyorum. Fakat öncesinde ufak bir not olarak featuring’lerin yanı sıra, albümün intro’su ‘’Beatiful Trip’’ ve ‘’Sept. 16'’ şarkılarında FINNEAS; ‘’Dive’’ şarkısında ise Kevin Parker dokunuşu olduğunu görmek mümkün.

     

    Act 1 bize uzun yıllardır bir rap albümünde görmediğimiz en iyi başlangıçlardan birini veriyor diyebiliriz. Kid Cudi tarafından oldukça aşina olduğumuz humming’leri eşliğinde geçen bu bölümde özellikle Tequila Shots ve She Knows This’i çok ayrı bir yere koyuyorum. Bu başlangıç, bize albümün intergalaktik sound’unu vermesi açısından çok karakteristik olmuş.

    Act 2: The Rager, The Menace bölümü bana göre albümün pik yaptığı anları oluşturuyor. Pop Smoke & Skepta’lı ‘’Show Out’’ her ne kadar bu albümün hit’i olacak gibi dursa da açıkçası Skepta’nın verse’ünden daha iyi şeyler beklerdim. Öte yandan ‘’Heaven On Earth’’ ve lo-fi hissiyatli ‘’Solo Dolo, Pt. iii’’ öznel bir bakış açısıyla albümün genelinde de en beğendiğim üç şarkıdan ikisini oluşturuyor.

     

    Act 3'te ise duygusal yoğunluğu daha yüksek şarkılar ve bu senenin en iyilerinden olan Phoebe Bridgers düetini dinliyoruz. Özellikle ‘’The Void’’ sanırım şu ana kadar en beğendiğim MOtM 3 şarkısı oldu.

    Albümün genel olarak aldığı eleştirilere bakacak olursak, pop janrına daha yakın durması hip-hop head tayfası için bir sorun teşkil ederken Kid Cudi hayranları ise bol synth’li, istediklerini veren ve doyurucu bir albüm olduğu kanısında birleşmişler. Yine de iki kanadın ortak eleştirisi, Kid Cudi’nin kendi yapısından daha çok Travis Scott esintilerine sahip bir iş çıkardığının aşikar oluşu.
     

    Man On the Moon III albümünün ilk belirtileri olarak bu sene içinde çıkan Eminem collab’i olduğunu söyleyen Kid Cudi, MOtM 3 konseptinin oturması olarak görüyor bu şarkıyı.

    Son olarak Act 4'e göz atmamız gerekirse bu bölümde albümün geri kalanına kıyasla daha eski sound’lu Kid Cudi, ve onun ‘struggle ettiğim konular’ temasıyla daha çok old school hip-hop hissiyatına göz kırptığı bir outro olmuş ve açıkçası benim beklediğim kadarıyla çarpıcı değil. Hatta bu albümün puanını burada birazcık düşürmek zorunda kalıyorum.

    Puan: 75/100

    Özellikle dinlenmesi gerekenler: The Void, Heaven On Earth, Tequila Shots.

    Olmasa da olur’lar: Elsie’s Baby Boy, Rockstar Nights.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.