System Of A Down Toxicity: Dört Ucube 21. Yüzyılın İlk Şaheserini Nasıl Yaptı?

System Of A Down Toxicity: Dört Ucube 21. Yüzyılın İlk Şaheserini Nasıl Yaptı?
  • 1
    0
    1
    0
  • Toxicity, System Of A Down’un ​​büyük buluşuydu. Yine de serbest bırakılması isyanlar, medya saldırıları ve 11 Eylül hayaletiyle bastırıldı

    Herkesin, dünyanın sonsuza dek değiştiği 11 Eylül 2001'de nerede olduklarını bildiğini söylemek güvenlidir. System Of A Down basçısı Shavo Odadjian Los Angeles'ta evindeydi, eşyalarını topluyordu ve Slipknot ile grubun yaklaşan Pledge of allegiance turnesine zihinsel olarak hazırlanıyordu.

    Shavo'nun telefonu çalıyordu, ama ilk başta görmezden geldi, çağrıları cevaplayamayacak kadar meşgul. Sonunda cevapladığında, annesi ona televizyonu açmasını söylüyordu. Dünya Ticaret Merkezi'nin ikinci kulesinin düştüğünü görmek için tam zamanında açtı. sonra diğer telefonu çaldı. bu kez yöneticisi System Of A Down’un ​​yeni albümü Toxicity’nin Billboard listelerinde Number One’da çıkış yaptığını söylüyordu.

    "11 Eylül'ün gerçekleştiğini duyduğum anda duydum!" bugün diyor. Yani çok acı-tatlı bir andı.

    Bunların her ikisi de kendi açısından bir şok oldu - biri büyük, diğeri daha küçük ama Shavo ve grup arkadaşları için hala önemli. Amerika kendi topraklarında saldırıya uğramaz. Ve garip Ermeni metal grupları listelerde Bir Numaraya ulaşamıyor. Geriye dönüp baktığımızda, her şey onların lehine dizilmişti.

    System, 1998'deki parlak, kendi adını taşıyan çıkışlarıyla temelini atmıştı. Hızla dikkat çeken ve sürekli olarak daha büyük mekanlara taşınan bir müzik grubuydular. büyüyen hayran ordusu bundan sonra ne yapacaklarını duymak istiyordu.

    Shavo, “Baskı devam ediyordu” diyor, “ama Daron'un [Malakian, gitarist] çok sayıda şarkısı vardı ve benim bazı şarkılarım vardı ve biz de oraya girip başka bir albüm yapmaya hazırdık. Heyecan vericiydi, çünkü ilk kayıtta fazla üretmedik, daha çok punk rock kaydı yaptık ve kaydın farkından anlayabilirsiniz. Ama bunu, ikincisi ve üçüncüsü ile gidecek bir yerimiz olsun diye yaptık. Oraya girmeyi ve tahtayı daha çok kullanmayı, daha fazla gitar parçası yapmayı dört gözle bekliyorduk, anladın mı? ve Toxicity ile stüdyoda ilkinde olduğundan daha fazla zaman geçirdik. "

    Yalnızca prodüksiyon öncesi grup, sonunda Toxicity ve 2002’nin Steal This Album arasında dağıtılacak 35 şarkı yazdı! Ayrıca sitar, banjo, piyano, klavyeler ve ud benzeri bir enstrüman olan Ermeni Ud'u da dahil olmak üzere çok çeşitli enstrümanlar getirdiler.

    "Evet, Daron bir maestro gibi oradaydı," diye sırıttı Shavo. "Demek istediğim, bir grup bir ekiptir ve insanların iyi oldukları şeyi yapmalarına izin verirsiniz ve sonra onları iyi olduğunuz şeyle tamamlarsınız. Herkes verdiklerini verdi ama o kadar çok gitar parçası ve enstrümanı yaptı ki, oyuncak dükkanındaki bir çocuk gibiydi! Toksisite ile Daron gerçekten ortaya çıktı ve parladı. Ayrıca Serj [Tankian, vokal] 'in vokallerle çok ilgisi vardı ve normal çekimler gibi değildi. "

    Shavo bunu söylediğinde abartmıyor. Şarkıcı, zaten benzersiz olan vokal tarzını tamamen farklı alanlara taşımak için alışılmadık uzunluklara gitti. Grup albümü kısmen yapımcı Rick Rubin'in evinde kaydetti ve bir noktada Serj, Rubin'in stüdyosunda bir çadır kurup içinde şarkı söyledi. Başka bir sefer, kelimenin tam anlamıyla işleri başlarına döndürmeye karar verdi.

    Shavo, "Rick'te bu egzersiz şeylerinden biri vardı, bu yüzden Serj'i baş aşağı astılar ve o bazı izler yaptı" diyor.

    Bu baştan çıkarıcı yaklaşım, tüm grubun albümü yönlendirdiği pusulaydı. Başkalarının ne isteyebileceğine çok az dikkat ettiler - geçmişe bakıldığında bir ustalık. Shavo, "Yeterince iyi olacak mıyız?" Diye bir şey yoktu. "Biz sadece yaptığımız şeyi yapıyorduk ve insanların bundan hoşlanıp hoşlanmayacağını düşünürsek, yaptığımız şeyi asla yapmayız. İnsanların tarzımızı beğeneceğini asla düşünmedik ve tarzımızı radyo için asla yapmadık çünkü hiç çalmıyorlardı. "

    Toxicity'nin 21. yüzyılın başlarında gişe rekorları kıran metal albümlerinden biri olacağına dair ipuçları, albüm çıkmadan önce bile oradaydı. Rekoru tamamlayan System, Toxicity'nin yayınlanmasından bir gün önce 3 Eylül 2001'de Hollywood'un Schrader Bulvarı'ndaki bir otoparkta ücretsiz bir tanıtım gösterisi düzenledi.

    Yer yaklaşık 5.000 kişiyi barındırabilirdi, ancak İşçi Bayramı, resmi bir tatildi ve sokakları dolduran 15.000'den fazla hayran vardı. Sorumlu itfaiye şefi gösteriyi kapattı. Tahmin edilebileceği gibi, seyirciler hiç mutlu olmadı ve derhal isyan etti.

    “Ailemle arkada olduğumu hatırlıyorum” diyor Shavo, “ve endişeliydim çünkü küçük kardeşim ve arkadaşları kalabalıktaydı ve tüm bu isyanları duyduk. İtfaiye şefine yalvarmaya devam ettim, "Sadece oraya gidip üç veya dört şarkı çalalım" gibi yalvarmaya devam ettim ama o "Hayır, yapamazsın" dedi. "

    Ancak System Of A Down albümü yayınladıklarında büyük bir haber olsaydı, doğru nedenlerle olmasa da, Number One'a gittiğinde daha da büyük bir haberdi. Günler içinde, Chop Suey! Şarkısı için bir hava çalmaya başladılar, sadece 'kendini beğenmiş intihara' ve ölen meleklere çok yakın olan şarkı sözlerini bulan radyo istasyonları tarafından düştüğünü gördüler. 11 Eylül. Ve sonra işler gerçekten tuhaflaşmaya başladı.

    Shavo, “Tüm albümün 11 Eylül'le ilgili olduğunu söylediler ve Jet Pilot şarkısıyla ilgili sorular vardı çünkü bunun bir önsezi olduğunu söylediler. Demek istediğim, bazı çılgın haberler vardı! Herkes bizi fark etmeye başladı ve Ermenistan'ın Orta Doğu olduğunu düşündükleri için 'Aman Tanrım! Onlar onlardan biri! "Çok fazla tuhaflık vardı."

    Bu histerinin System Of A Down üzerinde çok gerçek bir etkisi oldu. Toksisiteyi desteklemek için turu ertelemeye karar verdiler. Sonunda yola çıktıklarında, yine de bazı direnişlerle karşılaştılar. Michigan, Grand Rapids'deki bir gösteride, Shavo'nun gösteriden sonra bir güvenlik görevlisi tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

    "Sahne arkasına geçmeye çalışıyordum" diyor. "İznimi aldım ve hala beni dövdüler ve beni arenadan attılar. Sahnenin dışına yeni çıkmıştım ama bu ****** ********* nedense benden hoşlanmadı. Stresli bir zamandı. "

    Streslere ve tuhaflığa rağmen Shavo, Toxicity System'ın kariyerinin kilit noktası olarak görüyor. Onları zekice ve başına buyruk bir kıyafetten gerçek dünya şampiyonlarına dönüştürdü. Toxicity, dünya çapında 12 milyon kopya satmaya devam ederken, şarkıları - Chop Suey! bunların arasında - dünya çapında rock radyo istasyonlarının temelleri var.

    Shavo of Toxicity'nin mirası, "Bazı şarkılar insanların birlikte büyüdüğü şarkılar ve bu bana çılgınca geliyor" diyor. "Aynı zamanda birçok insanın müzik çalmaya ve daha fazla deney yapmasına neden oldu. Bu onları daha yaratıcı ve sanatçı yaptı ve bu benim için gerçekten önemli. Birine ilham verirseniz, bir şeyi doğru yaparsınız. Şarkı söylemeyi, çığlık atmayı ve konuşmayı, sert oynamayı ve yumuşak oynamayı normal hale getirdi ve bu sorun değil çünkü hayat bu. Hayatın her duygusu vardır. 

     


     
     


    Yorumlar (1)
    • sitedeki en iyi yazi, cok iyi bomba gibi keske hep Faruk yazsa

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.