Muse Şarkılarının Anlamı

Muse Şarkılarının Anlamı
  • 4
    0
    0
    0
  • Bliss

    Bliss ayrıca Vakıf Dizisinde ünlü bilim kurgu yazarı Isaac Asimov'un bir karakteridir. Gaia'nın bir parçasıdır. Gaia, bir bakıma tek bir bilincin, tek bir süper organizmanın gezegenidir. O, Dünya'yı bulma görevinde olan 2 insan kozmonotu ilk kez selamlayan Gaian kurucu olarak Foundation's Edge'de tanıtılan 'genç bir kadın'. Buldukları şey, büyük bir organizma olan Gaia'dır - her insanın, her ağacın, her kum tanesinin organizmanın bir parçası olduğu, grup anılarını paylaştığı yer. Tüm Gaialılar gibi mutluluk da iki doğaya sahiptir; Bliss olarak özel rolü ve Gaia'nın kurucu unsuru olarak meta rolü. Gaia'nın tamamından bir süperorganizma olarak bahsettiğini açıklığa kavuşturmak için sık sık "Ben / Biz / Gaia" diyor. hem yaşayan hem de cansız her şeyin daha büyük bir grup bilincine katıldığı, aynı zamanda Gaian insanları gibi, sahip olabilecekleri herhangi bir bireysel farkındalığı korudukları yer.

    https://youtu.be/eMqsWc8muj8

    Blackout

    Sanırım bu şarkı üç bölüme ayrılıyor.

    İlk bölümde bir insan kendi kendine konuşuyor. Hayatın bizim için ne getireceğini bilecek kadar uzun yaşadı.

    İkinci bölümde aynı insan daha genç biriyle konuşuyor. Yaşam deneyimini paylaşıyor ve daha iyi bir hayat yaşamak için bazı tavsiyelerde bulunuyor.

    Üçüncü kısım, insanın hayatı boyunca yaptığı bir sonuç gibidir. Dünyaya ne düşündüğünü söylemek istiyor. Hepimizin aynı olduğunu bize göstermek için "biz" i kullanıyor.

    https://youtu.be/wBhnaOp34d8

    Supermassive Black Hole

    Maddi dünyada yaşayan bir insan ilişkilerde yüzeysel olmayı öğrenmiştir. Ruh eşiyle tanışana kadar toplumun onayladığını yapın. Ruhunu ve derin bağı yeniden hissediyor.
    Ama değişemeyecek kadar uzun süredir eski şekilde yaşıyor. Bu yüzden aşkını inkar etti ve eski dünyaya geri dönmeye çalıştı. Sonra hatırladığında, eski yaşamdan muzdarip olduğunu öğrendi. Bu yüzden ruh eşiyle tanışma deneyiminin ona acı verdiğini hissediyor

    https://youtu.be/Xsp3_a-PMTw

    Uprising

    Solist Matt Bellamy şunları söyledi: "Baş şarkıcı 'Uprising' geçen yıl gerçekleşen G20 protestolarından esinlendi". Bu doğruysa, sözler hakkındaki yorumumla tutarlıdır, yani "onlar" büyük şirketleri temsil eder. Maalesef iş dünyasının yönettiği bir toplumda yaşıyoruz; medyayı ve insanların hayatlarının her geçen gün daha fazla yönünü kontrol ediyorlar. Bu fenomenin terimine neolibralizm denir. Aşina değilseniz araştırmanızı tavsiye ederim.

    Bazı insanların, son 40 yıldır hükümete karşı yürütülen kitlesel propaganda kampanyası ve medyanın son Çay Partisi Hareketi'ne gösterdiği tüm dikkat nedeniyle hükümeti kastettiğini varsayması şaşırtıcı değil. Hükümetin, insanların değişim yaratmak için kullanabilecekleri demokratik bir kurumu temsil ettiğini belirtmek önemlidir. Şirketler, zalim bir kurumu temsil eder. Şirketler kanunen, bunun insanlar, çevre veya başka herhangi bir şey üzerindeki etkilerinden bağımsız olarak karlarını maksimize etmekle yükümlüdür. Ne yazık ki hükümet, “büyük şirketlerin topluma attığı gölge” -John Dewey. Ülkemizi geri almaya başlayabilmek için parayı siyasetten çıkarmalıyız. Bu, doktrinel sistemi görerek ve "biz demokrasinin tüketicileri değiliz, bizler onun sahipleriyiz" olduğunu fark ederek başlar-Raj Patel.

    https://youtu.be/w8KQmps-Sog

      Unintended

    Geçenlerde tanıştığı bir kıza şarkı söylüyor, ona nasıl aşık olacağı ve hayatını birlikte geçirmek isteyebileceği biri olabileceğini söylüyor. Ancak yine de önceki aşkının üstesinden gelmeye çalışıyor.

    https://youtu.be/i9LOFXwPwC4

    United States of Eurasia

    Şarkı, bireyin her yönünü kontrol eden aşırı bir hükümet hakkındadır. Sürekli savaşı savunarak onları korku içinde tutmak, böylece halkın kontrolünü elinde tutmak. Kimse özgür değil.

    https://youtu.be/RaTPw8M0NbM

    Showbiz

    Bir nedenle "ShowBiz" olarak adlandırılır. Bu, neredeyse tüm modern oluşturulmuş eğlence biçimlerine bir atıftır (yani: Filmler, Tiyatro, bilgisayar oyunları .. vb.)

    "Controlling my feelings for too long , Forcing our darkest souls to unwind "

    - Büyüdükçe ve sürekli olarak bu (bazen çok karanlık) fikirlere maruz kaldıkça TV / Filmlerin üzerimizdeki etkisi hakkında, nasıl neredeyse duygularımızı kontrol etmeye ve karanlık doğamızı ele geçirmeye zorladıklarına dair.

    "Pushing us in to self-destruction "

    - TV aracılığıyla iletilen Düşünceler / fikirler / duygular çoğu zaman gerçekçi değildir / yanlıştır. İnsanların bunlara dayalı yaşam beklentileri, gerçek dünyada karşılanmadığında kendi kendine zarar verebilir.

    "Trying to please you for too long
    And visions of greed you wallow "

    - TV / Filmler hedeflenen kitleyi memnun etmek için yapılır ve genellikle bencillik / açgözlülük ilham veren temalar içerir

    "Make me dream your dreams, Scream your Screams 

    -Bağımsız düşünce eksikliğini teşvik eden ve duygularımızı kontrol eden şov dünyasına başka bir referans

    https://youtu.be/HLa9eO3oNsw

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.