Shoegaze’in Kalbinde: Slowdive’dan ‘Kisses’

Shoegaze’in Kalbinde: Slowdive’dan ‘Kisses’
  • 0
    0
    0
    0
  • İngiliz shoegaze'in öncüsü Slowdive'ın sonik rüya sahnesi "Kisses" esrarengiz bir değişimle açılıyor:

    Tell me, "You're the best thing"
    I tell you, "That's what you need"

    Şarkı daha sonra bir dünyaya dalıyor çağrıştırıcı görüntüler, her cümle puslu bir güzellikle boyanmış .

    Co vokal Neil Halstead iç çekerek geçici zevkleri ima ediyor: "Rolling on those good looks,". "Maybe it's just enough," diye soruyor, geride bir özlem duygusu bırakıyor. Daha sonra Halstead, dinleyiciyi, "imagined as a vast escape, "floating high above the trees'' olarak hayal edilen "snowfields"a götürüyor. 

    Koroya geldiğimizde Halsted ve  Rachel Goswell  "Kisses, born desert sun" ifadesini bir mantra gibi tekrarlayarak hipnotik ve şehvetli bir büyü yaratıyorlar.

    Slowdive, 20 Haziran 2023'te Everything is Alive'ın baş teklisi olarak "Kisses"i yayınladı. Albüm, Halstead'in 2019'da planlı bir elektronik solo kayıt için modüler sentezleyicilerle yazdığı materyalden doğdu. Grup arkadaşlarına yaklaşık 30 farklı fikirle geldi; bunlardan bazıları daha eksiksiz şarkılardı ve bazıları da "Kisses" gibi sadece fikir parçalarıydı.

    Rachel Goswell, Uncut dergisine "Bir gün Neil gelişigüzel bir şekilde 'Bu şarkıyı burada buldum' dedi" dedi. "Ve biz de, bu harika bir melodi!" dedik.

     "Kisses" iki yıl boyunca birçok farklı yaşam formundan geçti. Hem Halsted'in hem de gitarist Christian Savill'in tercih ettiği bir elektronik versiyon vardı, ancak sonunda gitar versiyonunu tercih ettiler.

    Everything is Alive büyük beğeni topladı ve Avrupa çapında ticari olarak başarılı oldu. Grubun kendi ülkelerinde ilk 10 albümü olan Birleşik Krallık'ta 6. sıraya yükseldi. Ayrıca Belçika'da 7., Almanya'da 9., Hollanda'da 4. ve Yeni Zelanda'da 10. sıraya kadar yükseldi.

    <iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/track/7LuPjGUfJqxuW14W4gMrU2?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.