Bts'i 2020 Senesinde Neden Bu Kadar Çok Duyduk?

Bts'i 2020 Senesinde Neden Bu Kadar Çok Duyduk?
  • 1
    0
    0
    0
  • 2020 senesinin başında Dünya turuna hazırlanan BTS, Covid-19'un  yayılması ile, yeni çıkarmış oldukları albüm tanıtımlarını iptal ederek, tüm dünya gibi karantina altına girdiler. 7 senelik bir müzik geçmişinin arkasında her sene gerçekleştirdikleri gerek yurtiçi, gerek yurtdışı konserlere alışkın olan grup, öncelikli olarak psikolojik açıdan herkes gibi sarsılsa da, bu durumun kendilerini ele geçirmesine izin vermeden bu süreci avantaja çevirmeyi başardılar.

    K-Pop takip etmeyen müzik severler şaşırsa da, aslında Güney Kore'de bir sene içerisinde iki albüm çıkarmak oldukça normal karşılanmakta. 21 Şubat 2020 tarihinde MOTS 7 albümlerini yeni çıkarmış olan grup, Nisan ayında bir sonraki albümleri için toplantı yapmaya başladılar.  Hazırlanmaya başladıkları albüm BE'nin incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    BE, planlanmış bir projeydi. Bu senenin sürprizi hem BTS'in, hem bizlerin kapısını çalan davetsiz misafiri, Dynamite oldu!

    Yazın, beklenmedik bir anda BTS ile buluşan Dynamite şarkısı, evlerimizden çıkamadığımız halde odalarımıza yazı getirdiği gibi aynı zamanda dünya genelinde bir enerji dalgası oluşturdu.

    Temmuz ayının sonunda grup üyelerinden Suga'nın radyo yayınında duyurusu yapılan Dynamite single'ı, 2020'nin 21 Ağustos'unda sevenleri ile buluştu. BTS, şarkıyı çıkarmalarındaki amacın pandemi sürecinde, müzik sevenlere destek olması umudu olduğunu açıkladı. Dynamite ise bundan fazlası oldu. BTS'in ilk İngilizce şarkısı olan Dynamite, dünya genelinde ve dijital medya platformlarında rekorlar kırarak tarihe imza attı. 1 Eylül tarihinde, Billboard Hot100'e birici sıradan giriş yapan Dynamite, günümüzde hala sahip olduğu rekorların çoğunluğunu koruyor.

    Sadece Dynamite ile kalmadı, aynı zamanda Ekim ayının başlarında yine enerji dolu bir düete imza atarak düet olan Savage Love Remix'ini sevenleri ile buluşturdu.

    Peki Dynamite müzik severleri nasıl etkiledi?

    Her şeye karşı daha temkinli olduğumuz süreçte, hayat şartlarımızı ve alışkanlıklarımızı titizlikle yeniden düzenlerken, bir yandan müziğin hala hayatımızın bir parçası olduğunu ve her kültürden insanı aynı çatı altına toplayabileceğini hatırlattı Dynamite. Bu nedenle de bir çok ülknenin en çok dinlenen şarkıları arasında yer aldı. Performanslar ve konserler seyircisiz gerçekleşti evet ama müzik susmadı. Herkes aynı anda bulunduğu farklı yerlerden aynı melodi ve sözleri söylemeye devam etti.

    İşte bu, BTS'in 2020'ye adını kazıyan adımlarından bir tanesi oldu. Çoğu sanatçı bu süreçte, bulunduğu şartlar sebebi ile sanatını üretme sıkıntısı yaşarken BTS, bu sessizliği müziğe çevirerek, aynı zamanda zor dönem atlatan insanları mümkün mertebe içerisinde bulundukları dört duvardan kurtardı. Müziğin ve sanatın global olduğunu bizlere hatırlattı.

    Devamına baktığımız zaman, en çok seyirciye sahip online konseri yine BTS'in verdiğini görüyoruz. Üstelik bunu dünyanın her yerinden katılan sevenleri ile gerçekleşti. İki gün üst üste online konser veren grup, her ne kadar alışık olmadıkları bir düzen üzerinden konserlerini gerçekleştirseler de, sevenleri ile buluşmanın verdiği heyecandan geri kalmadılar.

    2020'yi kapatırken, Kasım ayında BE albümünü yayınyalan BTS, bu albümde daha önce de incelemesinde bahsettiğim gibi, grup üyelerinin bu süreç içerisinde yaşamış oldukları zorlukları ele alan şarkılardan oluşan albümlerini sevenleri ile buluşturdular. Şimdiye kadar çıkardıkları albümden çok daha sade bir temaya sahip olan BE albümü, BTS'in neredeyse bütün detayları ile kendilerinin ilgilendikleri ilk album olduğu için hem grup üyeleri tarafından hem de sevenleri tarafından oldukça özel bir yere sahip.

    BE albümünün yayınlanmasından 4 gün sonra, 24 Kasım'da ise BTS, uzun zamandır beklediği Grammy adaylığını kazandı ve Mart ayında gerçekleşecek olan Grammy Ödül Töreni'nde En İyi Pop İkili/Grup Performansı kategorisinde yer alacak. 30 Kasım tarihinde ise BE'nin çıkış parçası olan Life Goes On, Billboard Hot100'e birinci sıradan giriş yaparak yine bir ilke imza attı.

    2021 senesinden geriye, 2020 senesine baktığımızda, hayat şartlarının getirdiği koşulları kabul etmeyen, hayat şartlarını kendi şartları ile harmanlayarak yaşama ayak uyduran ve bunun karşılığında başarı elde edebir müzik grubunu görüyoruz. Bu süreç içerisinde söz konusu olan sadece imza attıkları rekorlar ya da aldıkları ödüller değil. Yaymış oldukları pozitif düşünceler ve zor dönemlerin atlatılmasında müzikleri ile bulundukları destek ile 2020'ye imzasını atan isimler arasında yerini alıyor BTS.

    Yazıda bahsi geçen Dynamite single'ını şimdiye kadar duymadıysanız aşağıdaki müzik videsoundan izleyebilirsiniz.

    Bunun yanı sıra, BTS'in 20 Kasım'da çıkarmış oldukları BE albümüne de buradan ulaşabilirsiniz.

    Eğer şimdiye kadar grubu dinleme şansınız olmadıysa ve farklı renklere sahip olan bir grup arıyorsanız, BTS sizin için güzel bir zamanlama olabilir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.