Elektro-Oriental Sound Öncüsü Onur Seçki'den Yeni Single: Fin!

Elektro-Oriental Sound Öncüsü Onur Seçki'den Yeni Single: Fin!
  • 0
    0
    0
    0
  •  Türk geleneksel müzikle vurmalı enstrümanları, elektronik müzikle bir araya getiren Onur Seçki, 2017 yılında kendi müziğini üretmeye başladı. Kendine özgü tarzının ilk yansıması olan 'Bouka' yla üretime geçti, ardından Cihan Güneşer ile birlikte "Bosphorus" yayımladı. Seçki'nin oryantal perküsyonların ön plana çıktığı single'ı "Arabex" in takibinde, hem etnik hem de teknoyu ilginç bir şekilde birleştiren yeni teklisi 'FIN'i dinleyicilerle buluşturdu.

    'FIN' şamanik underground bir partide dans ederken aynı anda teatral bir gösteriyi de canlandırıyor. Kültürel köklerini temsil eden bağlama'nın kısa bir melodik örneğiyle başlayıp  atmosferik sentezleyici perküsyonlar, tekno tarzı bas hatları ile derinleşiyor. Kadın vokal melodilerinin eklenmesi ile mistik ve duygusal bir his yaratıyor.

    ''Mesaj, dinleyiciye göre farklılık gösterse bile şarkının, dinleyiciyi ritüelistik bir atmosfere davet eden ve onları karanlıktan coşkulu, parlayan bir dünyaya uyandıran sürükleyici bir lirik hikayeye davet ettiğini '' söylüyor Seçki.  

    Spotify'da FIN'i dinlemek için; 

    https://spoti.fi/2PJl6pL

    Kimdir?
    Onur Seçki, İstanbul merkezli bağımsız bir elektronik müzik sanatçısıdır. Liseden mezun olduktan sonra, Kimya Mühendisliği eğitimi için  İstanbul'a taşındı ve usta Mısırlı Ahmet'ten etnik vurmalı çalgı "darbuka" öğrenmeye başladı. 2012 yılında SAE Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra kariyerine ses mühendisi olarak devam etmeye karar verdi. Ses teknolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Bireysel çalışmalarını single olarak yayınlarken, youtube kanalına içerik üretmekte ve Hey Douglas! ' ekibinde perküsyonist olarak yer almaktadır.

    Onur Seçki Youtube kanalı için; 

    https://www.youtube.com/user/TheVELVELE


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.