Serenad Bayraktar İle Kabul Ettim’E Dair Bir Röportaj

Serenad Bayraktar İle Kabul Ettim’E Dair Bir Röportaj
  • 0
    0
    0
    0
  • Geçtiğimiz haftalarda GTR Müzik çatısı altında ilk teklisi “Kabul Ettim“ ile karşımıza çıkan Serenad Bayraktar ‘ı ve müziğe olan ilgisini, isteğini görmek ister misiniz? O zaman sizi şöyle aşağı alalım. 

     

    Öncelikle müzik kariyeriniz, müziğe ilginiz nasıl başladı? 

    Müziğe karşı olan ilgim çok küçük yaşlarda başladı. Annem ve babam çok küçük yaşlarda yeteneğimin olduğunu düşündüğü için bana hep çokça müzik dinlettirip piyano ve keman derslerine başlatmışlardı. 3 yaşımdan beri müzik ile iç içe büyüdüm. Her gün annemle evin içinde şarkı söylerdik. Küçük yaşlarda da klasik müzik, caz, türkçe pop dinlemeyi çok severdim, hala da öyle. Böylece müzik kariyerim başlamış oldu.

     

    Okul eğitimiz için yurtdışında bulunuyorsunuz bildiğim kadarıyla. Hem okul hem müzik ikilisini beraber yürütmek zor oluyor mu?

    Aslında dünyadaki en kolay şey diyebilirim. Çünkü Konservatuvar eğitimi alırken istemediğiniz kadar müzik ile iç içesiniz. Bu nedenle gerçekten müziği sevmek gerekiyor. Severek ve zevkle okuduğum bir bölümle sıkılarak ya da zorlanarak hatırladığım anım yok.

     

    Yurtdışında bulunmanızla beraber müzik hakkında fikirlerinizde değişimler oldu mu? Yeni bir coğrafya, yeni müzik türleri ile size neler kattı?

     

    Tabii ki. Düşünce tarzım, fikirlerim tamamen değişti diyebilirim. Yurtdışında yaşamak beni hem insan olarak hemde bir sanatçı olarak çok geliştirdi. Klasik müzikten başka dünya müziğini tanıma fırsatı yakaladım ve Caz müziğine daha da yakın oldum. Hint müziği, tango, flamenko ve daha bir sürü müzik türlerini okuldaki projelerim sayesinde daha yakından tanıdım. Farklı kültürlerin müziğini öğrenmek beni gerçektençok etkiliyor.

     

    Tüm dünyayı etkileyen bir virüsle karşı karşıyayız çok uzun zamandır. Senin için bu süreç nasıl geçiyor?

    Öncelikle umarım bu süreci çok kolay ve çabucak atlatırız… Aslında zaman zaman sıkılsam da bu süreç benim için güzel ilerledi. Evde çokça çalışma fırsatı yakaladım ve aynı zaman da kendimi daha çok geliştirmek adına kayıt ekipmanlarımı toparlayıp kayıtlar yapmaya başladım. Bu süreçte gerek coverlar kayıt ederek gerekse trompetimle kayıt ederek biraz daha aktif kalmaya çalıştım. 

     

     Geçtiğimiz hafta ilk teklin “Kabul Ettim” ile hepimizin karşısına çıktın ve bizi ciddi biçimde etkiledin. Öncelikle şarkı için tebrik ederim. Kabul Ettim ‘in oluşum süreci nasıl gelişti?

    Öncelikle çok teşekkür ederim. ‘Kabul ettim’ ile güzel bir çıkış yakaladık. Oluşum sürecimiz Genco Arı’ya gittiğimiz zaman başladı. Stüdyo’da şarkıyı dinledi ve çok beğendi ve hemen kayıt etmeye başladık. Demo bittiğinde ve dinlediğimizde kulaklarımıza inanamadık. O kadar güzel ve büyülü bir andı ki, hissettiğim duygunun tarifi yok. 

     

    Kabul Ettim’e çok güzel, renkli bir klip de geldi, klip süreci nasıl gelişti? İlk klibin heyecanını anlatır mısın?

     

    Küçük yaşlardan beri hep sahnedeyim. Çokça orkestra konserleri, solo konserler, projeler ve sınavlar de yer aldım. Hepsinde farklı bir heyecan vardı. Fakat ilk klibim de yaşadığım heyecan, performanslardan çok çok farklıydı benim için. Düzce de teyzemizin evinde çektiğimiz için de ayrı bir rahatlıkta söz konusuydu aynı zamanda Ekip arkadaşlarım ve ailem her konu da çok anlayışlıydı ve yardımcı oldular. Böylece ilk klip heyecanımı güzel bir deneyimle atlatmış oldum.

    https://youtu.be/CczTVlTvUNg

     

    Kabul Ettim ‘de çok değerli bir müzisyen olan Genco Arı ile çalıştınız, yolunuz nasıl kesişti? Beraber yeni işlerinizi görecek miyiz?

    Enerjilerine ve insanlıklarına hayran kaldık Burcu ve Genco Arı’nın. Çok uzun zamandır kendisini ve yaptığı işleri çok yakından takip edip dinliyordum. Sosyal medya üzerinden tanıştık ve bestelerimi dinletme fırsatı yakaladım. O an bizim için büyülü bir an başladı diyebilirim. Harika tuttu enerjilerimiz. Bundan sonra beraber gelecek bir sürü projelerimiz olacak. Bir an önce çıkması için sabırsızlanıyorum.

     

    Yakın zamanda yeni bir tekli veya albüm gelecek mi? 2021’de Serenad Bayraktar ismini daha çok duyma fırsatımız olur mu?

    Çok yakında 2. Teklim çıkacak. Her ay yayınlamayı düşündüğümüz harika şeyler var. Bu nedenle her zaman durmadan üretmeye ve yaratmaya devam edeceğim. Bu yüzden 2021’de ismimi çokça duyma fırsatınız olacağını düşünüyorum.

     

    Müzik hayatım boyunca dinleyici olarak olsun, yazar olarak olsun Sosyal Sorumluluk projelerine önem veririm. Sanırım sende daha önce bir sosyal sorumluluk projesinde yer almışsın, anlatmak ister misin?

     

    Sevgili arkadaşım Ekaterina Dunaeva ile uzun zamandır tanışıyoruz. Kendisi Rus asıllı bir Türk ve Grafik Tasarım sanatçısı. Dünya tatlısı Uzay adında 10 yaşında otizmli bir oğlu var. Oğlu için çok projeler yaptı Katia. Okuma kitapları, kısa filmler, şiirler.. Asıl amacı insanları otizm konusunda bilgilendirmek ve farkındalık kazandırmak. Bizim projemizde benden Uzay için yazdığı bir şiire beste yapmamı ve onu birlikte çekip yayınlamak istediğini söyledi ve 2019 yılında 2 Nisan Dünya  Otizm Farkındalık gününde yayınladık şarkımızı. Çok güzel bir iş çıktı ortaya. Böyle projelerde yer almak beni çok gururlandırıyor.

     

    Röportajı okuyanlara seni etkileyen bir kitap, bir film ve bir albüm önerebilir misin?

     

    -Beni derinden etkileyen kitaplar çok fazla. Ama bir tane örnek vermem gerekirse Zülfü Livaneli’nin Serenad kitabıdır. Okurken kendimi gerçekten kitabın içinde gibi hissettim. Filme gelecek olursak, her müzisyenin izlemesi gerektiğini düşündüğüm Amadeus filmi. Mozart’ın hayatını anlatan bir film. Küçüklüğümden beri kaç kere izlediğimi hatırlayamıyorum bile. J Ve çok fazla müzik dinleyen bir insan olarak bu soruda çok zorlanacağımı biliyorum. Fakat çok kısa süre önce keşfettik ve dinlemeye başladım. İlham verici olduğunu düşündüğüm bir albüm. 1966 yapımı ‘Bill Evans With Symphony Orchestra’ albümüdür. Herkesin dinlemesini tavsiye ederim. 

     

    Sevgili Serenad’a röportaj için çok teşekkür ediyoruz. Umarım daha çok şarkıda, projede karşılaşırız. 

     

    Sanatçının Spotify hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Spotify.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.