Erken Kayan Bir Yıldız: Juice Wrld

Erken Kayan Bir Yıldız: Juice Wrld
  • 1
    0
    0
    0
  • Juice WRLD mahlası ile bildiğimiz Jarad Anthony Higgins, 2 Aralık 1998'de Chicago'da doğdu.

    Daha 4 yaşındayken müzikle tanışmıştı. Annesi piyano çalarken ondan etkilenen küçük Jarad, 4 yaşında piyano çalmaya başlamıştı bile. Daha sonra gitar, davul ve trumpet çalmayı öğrenmiş, müzik ile küçük yaşlarından itibaren haşır neşir olmaya başlamıştı. Annesi dindar bir insan olduğu için onun hip-hop dinlemesine izin vermezmiş, bazen belki rock ve pop. Video oyunlarındaki müzikleri dinlerken Billy Idol, Megadeth, Black Sabbath gibi gruplarla tanışmış.

    Lisenin sonunda telefonla yaptığı rap demolarını "Juicethekidd" adıyla Soundcloud'a yükleyen Higgins için hip-hop serüveni ciddi olarak başlayacaktı. Daha sonra "Juice" filminde Tupac Shakur'un yer aldığı kısmından etkilenmiş ve adını "Juice WRLD" olarak değiştirmiş. "WRLD" kısmı tüm dünyaya hakim olmayı temsil ediyor.

                                                                                         

    Kendisinin 999 sembolü ise "İncil'de geçen 666 sayısının şeytanı temsil etmesine ithafen tam tersi 999'un ise her şeye rağmen, ne olursa olsun dik durma" anlamı taşıyor.

                                                                                                           

    Kendisinin ana prodüktörü Nick Mira imzalı şarkısı "Too Much Cash" 2017'de Soundcloud'da yayınlanmıştı. Projelerini burada yayınlamaya devam ederken fabrikada çalıştığı işinden de memnun değildi ve 2 hafta içinde kovulmuştu. Daha sonra internet topluluğu ve bir label olan Internet Money ile sözleşme imzaladı ve 9 9 9 adlı EP'ini yayınladı. Bundan sonra "Lucid Dreams" şarkısını çıkaracak ve büyümesine ivme üzerine ivme kazandıracaktı. Kendisinin 2012 yılında çekilen bir fotoğrafı:

                                                                                                                   

    2018'de video klipli şarkısı "All Girls Are The Same" şarkısı ile artık kendini kabul ettirdi kamuoyuna. Bu şarkıyı kaydediş aşamasının bir videosunu bırakıyorum sizlere. Anlaşılıyor zaten buradan, "Ruhunu katıyor." derken ne demek istediğim.

                                                                         

    2018'de target="_blank" rel="noopener">"Goodbye & Good Riddance", 2019'da ise target="_blank" rel="noopener">"Death Race for Love" albümlerini yayınlayan Juice WRLD, konuk olduğu bir sürü şarkı ile de 3 yılda kendine muazzam bir diskografi inşaa etti. 8 Aralık 2019'da "uyuşturucu nöbeti kaynaklı ölüm" nedeniyle aramızdan ayrıldı.

    Kendisinin vefatından sonra, ilk çıkan ve konuk olduğu şarkısı "Godzilla", Billboard 200 listesinin tepelerinden aylarca inmedi. Takip eden aylarda "Righteous" adlı ölümünden sonraki ilk single'ı çıktı. Kendi yarattığı dev havuzdan projeleri ve eşlik ettiği projeler yayınlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yaz çıkan ve benim de dinlerken başka yerlere gittiğim target="_blank" rel="noopener">"Legends Never Die" albümü, kalitesinin ne kadar iyi ve kendisinin ne kadar eşşiz olduğunu göstermişti.

    Juice WRLD, Eminem beatlerinin üstünde freestyle yapıyor :

                                                               

    Ruhunu kattığı, duygularını yüklediği müziklerle kısa süre içinde büyük bir hayran kitlesine ulaşan Higgins, ayrıca çok üretken bir sanatçıydı. Geçtiğimiz ay, Lil Bibby ( rapper ve Juice'in de 2018'de bünyesine katıldığı " Grade A Productions" stüdyosunun sahibi) Jarad'ın yayınlanmamış yaklaşık 3000 şarkısının kaydının olduğunu açıklamıştı. Sadece 21 yaşında olan biri için tarif edilemez derecede inanılmaz bir sayı bu.

                                                                                             

    Sonsuza kadar müziklerin ile yaşayacaksın, Juice WRLD. Buraya da favorim olan şarkılarından 5 tanesini bırakıyorum:

    1-  All Girls Are The Same

    Kendisi daha sonradan bu şarkı başlığının açıkça yanlış olduğunu, herkesin farklı olduğunu söylüyor diye eklemek isterim...

    2-  I'll Be Fine

    “My momma told me, stop the painkillers. Them shits is killing me, I'ma be fine”

    (Annem ağrıkesicileri bırakmamı söyledi. Bunlar beni öldüyor ama iyi olacağım.)

     

    3- Used To

    "She already knows

    It's hard for me to let go"

    (Gitmesine izin vermemin zor olduğunu o zaten biliyordu.)

    4- Robbery

    "She told me put my heart in the bag 

    And nobody gets hurt "

    ( Kalbimi çantaya koymamı söyledi ve kimse yaralanmadı.)

    Burada, kız arkadaşının ondan ayrılırken kalbini kırması, kalbini alıp sökmesini ve canının yanmasını; soygunlarda olan, hırsızların orada çalışanlara para veya mücevherleri çantaya koymasını söylemesi olayına benzeterek anlatmış. Şarkının adı da Soygun zaten. Hoş bir kelime oyunu.

    5- Conversations

    "Waiting, waiting, waiting, contemplating

    My heart racing

    Feels like I'ma die every second of the day"

    (Bekliyorum ve düşünüyorum. Kalbim atıyor. Günün her saniyesinde ölecek gibi hissediyorum.)

    Kaynak:

    1

    2

    3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.