Save Ralph - -Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Firmalar (Cruelty Free)

Save Ralph - -Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Firmalar (Cruelty Free)
  • 2
    0
    0
    0
  • Her geçen gün hayvanlar üzerinde deney yapmayan/yapmaktan vazgeçen kozmetik markaların sayısı artıyor. Hayvan hakları aktivistlerinin verdikleri uzun soluklu mücadeleler zararlı hatta ölümcül olabilecek maddelere maruz bırakılan, deneylerde acı çeken hayvanların yaşam alanlarının korunmasını, bazılarının nesillerinin tükenmesini engelliyor. 

    Sosyal Medyada binlerce kez paylaşılan bu kısa filmi izlemişsinizdir.Kozmetik ürünler için kobay yapılan Ralph adında bir tavşanın günlük hayatını anlatan stop motion kısa  film.Kozmetik sektörünün nasıl canavarlaştığını, bilim sayesinde ürettikleri ürünlerin nasıl da etikten uzak olduğunu bir de siz fark edin.

    Videoyu izledikten sonra uygulamakta önemli. Herkes Hayvanlar üzerinde test yapmayan markaları tercih etmenin zahmetli bir iş olduğunu sanıyor.. Ancak durum öyle değil. İnternet üzerinde yapacağınız küçük bir araştırmayla hayvanlar üzerinde deney yapmayan (cruelty free) markalara ulaşmanız çok kolay.

     

    Bu logo evrensel olarak hayvanlar üzerinde denenmemiştir logosu olarak kullanılıyor. Elbette bazı farklı logolar da var ancak özellikle bu logoyu asla unutmayın. Çünkü üzerinde bu logo bulunan ürünler hayvanlar üzerinde deney yapmıyor.

     

    Essence

     

     

    Nyx

     

    Note

     

    Eyüp Sabri Tuncer

    Flormar

     

    Sleepy

     

    Frosch

     

    The Body Shop

     

    Laura Mercier

     

    H&M Cosmetics

     

    Hayvanlar üzerinde deney yapmaya devam eden markalardan birkaçı: 

    L’oreal Paris
    Colgate
    Nivea
    Finish
    Gillette
    Dove
    Garnier
    Signal


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.