Oyun Dünyasının En İyi 10 Kötü Karakteri

Oyun Dünyasının En İyi 10 Kötü Karakteri
  • 3
    0
    0
    1
  • Oyun dünyasını çekici kılan şey kötü karakterler ve onların yaptıklarıdır. Ana karakterler yeri geldiğinde sıkıcı olabilir ama kötüler öyle değil. Alaycılığı ya da soğukkanlı oluşuyla bizleri kendilerine bağlar. Oyuncu oyunu bitirse bile o kötü karakter hafızında müthiş yer edinir. İşte karşınızda oyun dünyasında hafızalara kazınan kötü karakterler;

     

    1. Metal Gear Solid - Revolver Ocelot

    Hideo Kojima'nın yarattığı efsane oyun serisinin gözde yıldızı Revolver (Shalashaska) Ocelot - işkence ve sorgulamada uzmanlaşmış bir dövüşçünün kod adı. Onu diğer savaşçılardan ayıran bir diğer özellik, tabancaların ustaca kullanılmasıdır. Aynı zamanda kendisi bir kereden fazla hayatını kurtarabilen telepatik yeteneklere sahip  olduğunu da belirtmek gerekir.

    2. Resident Evil - Albert Wesker

    4 Aralık 1966 tarihinde Umbrella şirketinin kurucuları olan Dr. James Markus ve Oswel E. Spencer ikilisinin yarattığı Wesker Projesi'nde hayatta kalan tek kişi olan Albert Wesker, hırsının kurbanı olup çift taraflı bir istihbarat ajanı olmakla beraber, Redfield Kardeşler'in ve Jill Valentine'ın bir numaralı düşmanı. Albert Wesker güce aç, hain, manipülatif, insan sevmeyen, sadist ve her şey üzerinde güç ve hakimiyet arayan hesapçı bir bireydir. Kişiliğinin, Spencer'ın Wesker Projesi'nin bir parçası olarak  yetiştirilmesinden kaynaklandığı ima ediliyor. Yetenekli, yetkin ve becerikli bir entrikacıdır, sürekli kendi hedeflerine ulaşmak için plan yapar ve yaptığı her şey amacına hizmet eder. Wesker sürekli olarak perde arkasında çalışır ve çoğu kez kirli işlerini kendisi için yapmak için başkalarını kullanır. Çoğu zaman sakin, birikimli ve coşkulu bir tavır sergiliyor ve her zaman kendisine haksızlık edenlere intikam almak istiyor. Wesker, başkalarını kendisi için çalışması için manipüle edebilir, ancak STARS Unit ve Excella'ya ihanetinde olduğu gibi, kendisi dışında kimseyi umursamaz. Mevcut olanı arındırarak yaratacağı yeni bir dünyanın tanrısı olmaya mahkum olduğuna inanıyor. Ayrıca, özellikle Chris ve Jill ile yüzleşirken ve savaşırken, başkalarının pahasına bazı sadist şakalar yaptığı biliniyor.

    3. Sinistar

    Sinistar , aynı adı taşıyan 1983 Arcade adlı oyununun ve aynı zamanda 1999 Windows devam filmi Sinistar Unleashed'ın patronu ve ana rakibidir.

    4. Mortal Kombat- Shao Kahn

    Bir zamanlar antik Dragon King Onaga'nın güvenilir danışmanı ve sağ eliydi. Aynı zamanda Outworld'ün koruyucusuydu. Ta ki Onaga'ya ihanet edip Outworld'ün her şeye gücü yeten imparatoru olarak devralıncaya kadar, imparatorluğunu genişletebilmek için daha fazla krallığı fethetmek istedi. Hain, şiddetli, acımasız, alaycı, ikna edici, egoist ve kana susamış bir sadisttir, bu yüzden hedeflerine her şekilde yönelmiştir, ancak aynı zamanda garip bir mizah anlayışına sahiptir.

    5. StarCraft- Sarah Kerrigan

    Sarah Louise Kerrigan (genellikle sadece Kerrigan olarak anılır ), gerçek zamanlı strateji video oyunu serisi StarCraft'ın ( Overmind ve Arcturus Mengsk ile birlikte ) ana düşmanlarından biridir. Kendisi 2473'te doğdu. Genç bir kızken, ailesine karşı masum bir çocuksu öfke parlaması sebebiyle, büyük beyin kanamasına yol açtı ve annesinin kafasının parçalanmasına neden oldu. Psiyonik, telepati, telekinezi gibi bir dizi insanüstü yeteneklere sahiptir.

    6. Red Dead Redemption - Edgar Ross

    Ross, modernizmin büyük savunucusur ve Red Dead Redemption'ın hem anlatılarında hem de temalarında güçlü bir rol oynamaktadır. Ross, Marston'dan daha yaşlı olmasına rağmen otomobile binmeyi ve otomatik silah kullanmayı tercih ediyor. Ross, diyalog yoluyla federalizmi de savunmaktadır ve yöntemlerinin ikiyüzlülüğünü gerektiği gibi kabul ediyor. Ross kayıtsız, vicdansız ve hatta bazen en adaletsizken bile sevinçli olan sadist bir kötüdür.

    7. Death Stranding- Higgs Monaghan 

    Hideo Kojima'nın yarattığı bir bilim kurgu şaheseri daha olan Death Stranding'te öne çıkan harika detay şudur ki, Mads Mikkelsen'in Higgs oluşudur. Higgs Monaghan, aynı zamanda Altın Maskeli Adam olarak da bilinir. Higgs, varlığından bu yana, Amerika Birleşik Şehirleri ve Bridges Company'nin öncülük ettiğine inanarak Edge Knot City'nin bağımsızlığını sürdürmekten başka bir şey aramayan son derece zeki, karanlık, soğuk, manipülatif ve genellikle yıkıcı bir bireydir. Eylemlerini gerçekleştirmek için her türlü kanlı veya vahşeti tereddütsüz sergileyebilir. BT Tezahürü Yeteneği gibi kendisini, kendi ahtapota benzeyen bir varlığa dönüştürüp onu kontrol edebilmektedir.

    8. Mass Effect- The Illusive Man

    Asıl adı Jack Harper'dır. Amaçların her zaman araçları haklı çıkardığına inanan kişidir. Bu nedenle, kendisi ve Cerberus'un hedeflerine ulaşma çabasında pragmatik ve son derece acımasızdır, hatta sadece uzaylılar üzerinde değil, diğer insanlar üzerinde de acımasız deneyler yapmaya isteklidir. Ayrıca inanılmaz derecede inatçı ve dogmatiktir, her zaman haklı olduğuna inanır ve yöntemlerinde yanlış bir şey olduğunu bir an bile düşünmez. Bu nedenle, Paragon-Shepard'ın Kollektör Üssü'nü yok etme kararından tiksiniyor ve onu zor kararları boğan saf bir idealist olarak nitelendiriyor. Illusive Man aynı zamanda büyüleyici ve çok karizmatiktir, bu da en dikkatli ve temkinli insanları bile hazırlıksız kılabilecek nitelikte.

    9. Assassin's Creed II - Rodrigo Borgia


    Başlangıçta hırslı, orta yaşlı bir adam olan Rodrigo, daha sonra Cesare gibi, Tapınakçı Düzeni adına İtalya'yı alıp Suikastçıları yok etme konusunda kararlı, tetikte ve tedbirliydi. Papa olduktan sonra, yalnızca İtalya'yı fethetmekle kalmayan, hırslı ve acımasız bir kişidir.

    10. Final Fantasy VII - Sephiroth

    Sephiroth, kılıç ustalığı becerileri, entelektüel eylemleri ve disiplini açısından birçok kişi tarafından putlaştırılan birinci sınıf bir askerdir. Savaş alanındaki olağanüstü performansı onu ünlü bir savaş kahramanı ve ilham kaynağı yaptı. Daha sonra kendisi kökenine dair olası ipuçlarını aramak için Shinra Malikanesi'ne gider. Sonunda gerçeği öğrenen Sephiroth delirir, Shinra'dan isyan eder ve Nibelheim'ı ateşe verir. Seçilmiş kişi  olduğuna inanarak, bir tanrı olmaya ve gezegeni yönetmeye karar verir.

     

    Kaynak : https://villains.fandom.com/

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.