Bir Telefon Görüşmesiyle Hikayesi Başlayan Bir Soul Müzik Grubu: Black Pumas

Bir Telefon Görüşmesiyle Hikayesi Başlayan Bir Soul Müzik Grubu: Black Pumas
  • 2
    0
    0
    1
  • Black Pumas, R&B, psychedelic soul tarzı müzik yapan Austin/Texas merkezli bir grup. Grubun başlangıç, bir araya geliş hikayesi çoğu müzik grubundan daha farklı. Grubun hikayesi aslında tesadüf  ve bir telefon görüşmesiyle 2017 yılında başladı diyebiliriz. 2017 yılında grubun üyesi Eric Burton, Kalifornyadan Texas’a gitti. San Fernando Valley de doğan sanatçı kilise de şarkı söyleyerek büyüdü, birçok kez müzikal tiyatrolarda yer aldı ve sokak müzisyenliği yaptı. Kısacası içinde müzik bulunan birçok alanda yer aldı diyebiliriz ama profesyonel tecrübesi yoktu. Aynı yıllarda Grammy ödüllü gitarist ve yapımcı Adrian Quesada yeni birileriyle iş birliği yapmak ve kaydettiği bazı yeni şarkılara vokalist bulmak istiyordu. Ortak bir arkadaşın tavsiyesi ile Quesada, daha önce profesyonel tecrübesi olmayan ve adını hiç duymadığı Eric Burton‘a bir çağrı bıraktı. 

    Quesada, bu zamana kadar 2010 yılındaki albümü El Existential ile en iyi Latin rock müzik albümünde Grammy kazanan ve daha öncesinde 2008 de Sonidos Gold ile aynı ödüle aday gösterilen başarılı grup, Grupo Fantasma‘nın kurucu üyesi ve prodüktörü olarak isim yapmıştı. Bu tarz başarılara rağmen Burton da Quesada’yı daha önce hiç duymamıştı. Hatta aramayı ilk başta cevaplamadı. Arkadaşının iknası sonucu mu yoksa içinden gelen bir his sonucu mu bilinmez Quesada ile görüştü. Birbirinden habersiz ikili bu zamanlarda bile çıkacakları müzik yolculuğundan bihaberdi. İkili stüdyoda buluştuklarında kısa bir sürede müziklerinin birbirlerine ne kadar uyumlu olduğunu fark etti. Quesada'nın güzel prodüksiyon becerileri ve Burton'un vokalistliği ve gitaristliği sayesinde eskiden yaptıklarından farklı yeni ve güzel bir grup kurdular.

    Quesada bir röportajda "isimlerinin herhangi bir siyasi söylem içermediğini ancak canlı şovlarımızdaki insanlara baktığınızda onların farklı geçmişlerden, etnik kökenden ve cinsiyetten geldiğini görebiliyorsunuz. Bu tamamen kapsayıcılıkla ilgili" demiştir. Bu da isimleri hakkındaki kafada oluşacak soru işaretlerini yok etmektedir. 

    İkili çok beklemeden ilk işleri olan “Black Moon Rising’i” 2018 yılında piyasaya sürdüler.

    Black Pumas - Black Moon Rising

    My spirit is crying for a love so tired of being alone
    I remember he came here to steal, and you are his stealer of souls
    I see a black moon rising, and it's calling out my name

    Çıkardıkları bu şarkıyla güzel tepkiler alan ikili ilk şarkılarından sonra “Fire” isimli bir tekli ile daha karşımıza geldi.

    Black Pumas - Fire 

    I've got a song on my heart, baby
    She keeps me grooving, steady grooving
    Got a lover on my mind
    That keeps me wanting, steady wanting more

    Çıkardıkları iki şarkıya güzel tepki alan grup kısa süre sonra 2019 haziran da, üzerine çalıştıkları “Black Pumas” isimli albümlerini çıkardılar. Albümde en çok bilinen şarkılar; Colors ve OCT 33’tür

    Black Pumas - Colors

    With all my favorite colors, yes, sir
    All my favorite colors, right on
    My sisters and my brothers
    See 'em like no other
    All my favorite colors

    Black Pumas - Oct 33 

    Got your number, baby, I do
    Crying in the back
    I'm sending love where you are at
    I do, to you

    Albüm onları gerçekten güzel başarılı bir yolculuğa çıkaran büyük bir adım oldu. En iyi sanatçı, yılın kaydı, yılın albümü gibi birçok konuda 2020 ve 2021 yıllarında  Grammy adaylığı alan ikili Amerika da bilinen ve sevilen bir çok show da sahne aldı, Türkiye de yapılan caz festivalinde yer aldılar. Bizlere 2017 yılından 2021 yılına kadar dolu dolu bir soul müzik serüveni yaşattılar diyebiliriz. İkilinin daha fazla şarkısını merak ediyorsanız: 

    Black Pumas - Fast Car (Tracy Chapman Cover)

    You got a fast car
    I want a ticket to anywhere
    Maybe we make a deal
    Maybe together we can get somewhere
    Any place is better

    Black Pumas - I’m Ready 

    I was born in the city
    Of California
    And your loving reminds me
    Of the Cali canyons

    Black Pumas - Confines

    But never mind how fast you go
    We all shine then burn over
    Like the stars in the night
    So cast a dream and watch it glide

    Hepimizin eve kapanmak zorunda olduğu bu zor dönemlerde çoğumuz konserlere hasret kaldık. Grubun "Tiny Desk" ev konseri konseptiyle paylaştığı bu videoyu izleyerek biraz da olsa bu hasreti giderebilirsiniz belki; 

    Black Pumas: Tiny Desk (Home) Concert

    1

    2

    3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.