Oyun Dünyasının En Karizmatik Erkek Karakterleri

Oyun Dünyasının En Karizmatik Erkek Karakterleri
  • 1
    0
    0
    0
  •  

    1. Agent 47 - Hitman

    Beşinci oyuna kadar soğukkanlı bir tetikçi olarak tanıdığımız Ajan 47, aslında epey melankolik bir ruh haline sahip.

    Küçük bir çocukken genetiği değiştirilerek klonlanan ve sadece öldürmek için eğitilen bir seri katil olan 47'nin, kendisini bu hale getirenlere karşı yoğun bir nefret hissetmesi işten bile değil.

    Ayrıca Hitman: Absolution'un yapım aşamasında çıkarılan sahnelerin birisinde, Ajan 47'yi, kör kütük sarhoş bir halde intihara eğilimlenirken görüyoruz. Aynı sahnede histerik haraketler sergileyen 47'nin ruh halini tahmin etmek pek de zor olmasa gerek.

     

    2. Geralt of Rivia - The Witcher

    Kır saçlı canavar avcımız Geralt, girdiği her mekanda kadınların bakışlarını üstüne çekiyor. Sahire(ler), otacılar, hemşireler, soylular, Düşesin kız kardeşi, ve hatta Kralın kızı gibi geniş bir çapkınlık yelpazesine sahip Witcher'ımızın nasıl oldu da başı bu sayede büyük bir belaya girmedi, şaşırtıcı bir durum

    Hepimiz tanıyoruz kendisini, başka ne söylenebilir ki?

     

    3. Bigby Wolf - The Wolf Among Us

    Bigby Wolf, Mr.Wolf, Big Bad Wolf.. Artık her ne derseniz.

    Zamanında pek çok kişiyi ''yemiş'' olan Büyük Kötü Kurt, şehir yaşamına alışarak Fabletown'un şerifi olarak hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Fakat sivil yaşama pek de adapte olamamış gibi. Belki de tarzı böyledir. Ancak su götürmez bir gerçek var ki; karizmatik ses tonu, gevşek kravatı, kirli sakalı ve tavırlarıyla listemize 3. sıradan giriş yapmaya hak kazandı.

     

    4. Victor - Fallout: New Vegas

    New Vegas'daki neşeli dostumuz oyun boyunca Ümraniye sapığı gibi bizleri takip etmeyi ihmal etmiyor. Securitron model olan bu kovboyumuz oyunun başlarında bizleri tedirgin etse de, ileriki aşamalarda kendisini görünce ''Vay, Victor kardeşim gelmiş!'' diyerekten yüzümüze bir tebessüm getiriyor.

     

    5. Vito Scaletta - Mafia 2

    Henüz küçük bir çocukken ailesi ile birlikte Sicilya'dan Birleşik Devletlere göç eden Vito, seneler sonra dostu Joe ile eski günleri yâd ediyor. Ama ne yâd etmek.. Nitelikli hırsızlık, banka soygunu, Empire Bay'deki Çin Mafya Ailesini yok etmek ve daha nicesi.. 

    Başının beladan kurtulmamasıyla resmen berduşa dönen Vito, evini, ailesini, arkadaşlarını kaybediyor ancak karizmasından bir nebze olsun bir şey eksilmiyor.

    1940-50'lerin giyim kuşamıyla da karizmasını pekiştiren Vito, kanımca serinin en vurucu karakteri.

     

    6. Altair ibn La-Ahad - Assassin's Creed

    Her ne kadar ilk oyunda sönük bir profil olarak resmedilse dahi; ikinci oyunda çeşitli mekanlarda topladığımız kodeks sayfalarını bir bütün halinde okuyunca, aslında kendisinin fikirlerinin ve bilgisinin çağın ilerisinde olduğunu, hiç de zayıf bir karaktere sahip olmadığını görüyoruz.

    Serinin oyuncuları tarafından haklı olarak ''Kapşonlu Ruhsuz Adam'' olarak bilinmesi de Ubisoft'un ayıbı olsun.

     

    7. Sam Fisher - Splinter Cell

    Third Echelon'un gizli ajanı, Fourth Echelon'un kurucu komutanı ve öfkeli bir baba; Sam Fisher.

    Conviction'da kızına zarar verilince ne kadar psikopatlaştığını gösteren Sam de tıpkı Ajan 47 gibi özünde soğukkanlı bir kişilik. 

     

    8. Vilkas - The Elder Scrolls V: Skyrim

    İkizi Farkas'tan daha zeki olarak kabul edilen Vilkas, kendine güveni tam, epey kuvvetli bir profil. Damarlarından kurt kanı akan Vilkas, haşmetli bir dönüşüm sonucu kurt adam formuna bürünebiliyor. 

    Çeşitli modlar ile fiziksel görünüşü de iyileşen Vilkas ile birlikte listemizi burada noktalıyoruz. 

     

     

    Bütün okuyuculara teşekkürler..

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.