Türkiye’Den Mekanların Kullanıldığı Oyunlar

Türkiye’Den Mekanların  Kullanıldığı Oyunlar
  • 0
    0
    0
    0
  •  

    Filmlerde geçen sahnelerin ülkemizde geçmesi hepimizi heyecanlandırmaktadır.Aynı durum oyunlar için de geçerli. Tamamı olmasa da belirli bölümleri Türkiye’de geçen çok sayıda oyun bulunuyor.Gelin bunların bazılarına göz atalım. 

     

    1) Assassin’s Creed: Revelations

     Assassin’s Creed: Revelations, Türkiye’den mekanların kullanıldığı en önemli oyunlar arasında yer alıyor. İstanbul ve Kapadokya haritası ile gerçekçi bir şehir deneyimi sunan oyun, tüm detayları incelikle işliyor. Türkçe seslendirmelerin de bulunduğu Revelations’da, İstanbul Boğazı’ndan yüzerek karşıya geçmek, Galata Kulesi’ne tırmanmak, Topkapı Sarayı ve Aya Sofya gibi en ünlü tarihi yapıların etrafında dolaşmak mümkün oluyor. Tarihi yapılar, sokaklar, mekanlar ve özenle hazırlanmış detaylar, oyunu çok özel bir yere taşıyor.

     

    2) Battlefield 1

    Birinci Dünya Savaşı’nı konu alan ve en iyi FPS oyunları arasında gösterilen Battlefield 1’in belirli bir bölümü Çanakkale Cephesi’nde geçiyor. Birinci Dünya Savaşı’nda kullanılan cephaneler ve silahlar, gerçeğe uygun olarak modelleniyor. Aynı özen mekân ve şehir tasarımı gibi zorlu süreçlerde de kendini gösteriyor. Çanakkale cephesini ayrıntılı olarak anlatan Battlefield 1, savaşın acımasız yanlarını tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor.

     

    3) Driv3r

    GTA serisiyle yakın bir rekabet içerisinde olan Driver, son oyunu ile oldukça kapsamlı bir İstanbul haritası sunuyor. Yeni oyunda beklediği ilgiyi göremeyen Driv3r İstanbul, Nice ve Miami şehirlerini içeren geniş bir haritadan oluşuyor. GTA 3, GTA: Vice City ve GTA: San Andreas oyunlarının gölgesinde kalan Driver 3, içerdiği çok sayıda eksik ve bug nedeniyle oyun tutkunlarını hayal kırıklığına uğratıyor. Watch Dogs’un atası olarak kabul edilen Driv3r, olumsuz detayları haricinde İstanbul atmosferini başarıyla yansıtıyor.

    4) Uncharted 2: Among Thieves

    İstanbul’dan Tibet’e kadar uzanan olay örgüsü, oldukça heyecanlı ve aksiyon dolu şekilde ilerliyor. Ancak Among Thieves’de, şehrin ve mekanların detayları konusunda, İstanbul temalı diğer oyunlara kıyasla oldukça özensiz davranıldığı görülüyor. İstanbul’da bir sarayda başlayan Uncharted 2: Among Thieves, İstanbul’u doğu diyarının köhne bir kasabası gibi ele alıyor.

     

    5) Indiana Jones and the Emperor’s Tomb

    Filmleri ile önemli bir hayran kitlesine ulaşan Indiana Jones serisi, yeni nesil oyunları ile de heyecana kaldığı yerden devam ediyor. 20. yüzyılın ortalarında geçen Indiana Jones and the Emperor’s Tomb, İstanbul temalı bölümleri ile öne çıkıyor. İstanbul’a gelen nazileri bulmaya çalışan Indiana Jones, olay ve mekân tutarsızlığı nedeniyle büyük bir hayal kırıklığına neden oluyor.

     

    6. Broken Sword The Angel Of Death

    Oyun, listemizdeki diğer oyunların aksine tamamen Türkiye’de geçiyordu ve İstanbul’un gizemini ortaya çıkarmak üzerine olan bir macera oyunuydu.

     

    7. DYING LIGHT

    "Dying Light, Ortadoğuda hayali bir ülkenin Harran isimli hayali bir şehrinde geçiyor. Bu şehri tasarlarken Türkiye'nin büyük şehirlerinden İstanbul'u temel aldık. Ancak oyundaki Harran ile Türkiye'deki Harran aynı yerler değil." bu sözler Dying Light'ın baş tasarımcısı Maciej Binkowski ait.

    Şanlıurfa'daki Harran'ın antik bir kent olduğunu ve oyundaki şehirle pek fazla benzerliğe sahip olmadığını da düşünürsek çok da şaşırmamak gerekli aslında.

    Bununla birlikte oyunda İstanbul'un dışında bazı karakter isimlerinde de Türkiye'den esinlenmeler bulunuyor.

     

    8. Call of Duty: Black Ops Cold War

    Oyunun çıkışını gerçekleştirmesi ile birlikte de oyunun ilk 15 dakikası paylaşıldı.Paylaşılan video ve oyunun ilk 15 dakikası Türkiye'de geçiyor. Daha önce de açıklandığı gibi oyunun bir kısmı Trabzon Havaalanı'nda geçecekti. Trabzon bölümü de daha ilk bölümden karşımıza çıkıyor.

    Trabzon Havaalanında geçen bölüm gerçek olaylara dayanıyor ancak elbette oyunun senaristleri kendi yorumlarını da katmış.Bahsi geçen 15 dakikalık videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.