Tek Kelimeyle Annenmaykantereit!

Tek Kelimeyle Annenmaykantereit!
  • 3
    0
    0
    0
  • Köln'de sokak müzisyeni olarak başlayan grup, aslında Köln-Sülz’e bağlı Schiller-Gymnasium’da lise grubu olarak kurulmuş.   AnnenMayKantererit ismi üç kurucu üyenin soyadlarından oluşur.  (Aslında Henning May'in gerçek ismi Gemke'dir ama sahne adı olarak May'i almıştır. Bence gruba ismi olarak böylesi daha güzel :) ) Christopher Annen gitar ve armonika; Henning May vokal, piyano, melodika, akordeon, ukulele ve gitar; Severin Kantereit ise bateri, davul ve cajon çalmaktadır. (cajon ahşap kutu olarak adlandırılır ve Almanca'da kutu davul olarak da adlandırıldığından vurmalı çalgılar kategorisine girer.)
     


    Grup kurulduktan sonra basçı Lars Lötgering, Köln'deki Uniwiese'de bir jam session'da onlara katılmıştır. 2013'te, grubun kendi kaydettiği asıl ilk albümü yayınlandı ve Köln'deki Bina 9'daki bir yayın partisinde sunuldu. Albüm kendi kendine yönetildi ve kısmen sokakta performans sergilenirken kaydedilmiştir. Ama şu an albümle ilgili bir kayıt bulunmamaktadır. AnnenMayKantereit şarkılarını ağırlıklı olarak kendi YouTube kanalında yayınlıyor. Ağustos 2014'te gruba Lars Lötgering’ten sonra Malte Huck girmiştir. 
     
    Grubun Almanya’da ünlenmesini sağlayan 2016 yılında yayınladıkları “Alles nix konkretes” albümüdür. Albümün beşinci parçası olan Wohin du Gehst  şarkısının videosu yayınlandıktan sonra ses getirmiştir. 2014 yazında grup, Appletree Garden Festival, Open Flair ve Reeperbahn Festival gibi birçok büyük festivalde yer aldı. Aynı yılın sonbaharında Beatsteaks'in açılış sahnesi olarak birkaç konser verdiler ve açılış sahnesi olarak Clueso'nun kenar mahalle turuna eşlik ettiler. 2014 yılında ARD gençlik programlarının Yeni Müzik Ödülleri'nde finalistler arasında yer aldılar. AnnenMayKantereit, Aralık 2014'te Circus HalliGalli adlı televizyon programında Sıkça Sorulan şarkıyla göründü, ardından 2015'in başlarında başka bir kulüp turu izledi. 2015 yazında Haldern Pop Festivali ve Rock am Ring de dahil olmak üzere başka festival gösterileri de yapmışlardır.
     


    2015 sonbaharında grup Universal ile bir plak anlaşması imzalamasıyla, Moses Schneider ile birlikte, Ekim 2015'te Vertigo Berlin etiketiyle piyasaya sürülen Berlin'deki Hansa Studios'ta kayıt yaptılar.
     
    2015 yazında, Haldern Pop Festival ve Rock am Ring'in de içinde bulunduğu birçok festival performansını deneyimlediler. Hip-Hop grubu K.I.Z. ile birlikte vokal May'in adını verdiği “Hurra die Welt geht unter adlı şarkıyı seslendirdiler. Şarkı “AnnenMayKanteret&Freunde” albümünde canlı olarak yer alıyor ve Alman listelerinde 31 numaraya ulaşmıştır.
     
    Şubat 2016'da, Mart 2016'da Universal tarafından piyasaya sürülen “Alles nix Konkretes” albümünden “Pocahontas” single'ı yayınlandı.  Grup, 2016 yazında Hurricane Festivali ve Highfield Festivali de dahil olmak üzere çok sayıda açık hava konseri verdi. 2016 sonbaharında grup, Berlin'deki bir konserin canlı kaydını yayınladı.
     


    Kasım 2017'de Almanya’nın en ünlü TV dizisi “Tatort” da “Böser Boden” bölümünde grup, "Oft gefragt" şarkısıyla konuk olmuş ve Schlagschatten albümü de Aralık 2018'de yayınlandı. Ocak 2019'da BMG, grubun kendileriyle bir yayın sözleşmesi imzaladığını duyurdu ve Ocak 2019'un sonunda, bir yıllık bir aradan sonra grup yeni bir tura başlar. Mayıs ve Ağustos ayları arasında grup, Almanca konuşulan ülkelerde çeşitli festivallerde sahne alır. Eylül 2019'da turları sırasında çaldıkları “Ozean” single olarak yayınladılar. Ayrıca, 2019'da May, rapçi Juju ile “Vermissen” parcasini yayınlamasıyla büyük begeni kazanmıstır.  Bununla May, Almanya'da ilk bir numaralı single'ını elde etti ve Best Single kategorisinde 1-Live-Krone'u almıştır.

    20 Aralık 2019'da Kylie Minogue'un "Can't get you out of my head" şarkısına Parcels grubuyla yaptıkları coverla dünya çapındaki tanınırlıkları artmıştır ve Türkiye'de herkes Damar Reis olarak tanımaya başlamıştır (O zamana kadar Türkiye'de AMK'yı tanıyan bile yoktu)

    Şubat 2020’de yayınladıkları “Ausgehen” singleyla büyük beğeni toplayan AMK, COVID-19 pandemisi nedeniyle grup, Mart 2020'den itibaren 2020 için planlanan tüm konserlerini iptal etmek zorunda kalmıştır. Eylül 2020'de Berlin'deki “Fridays for Future”'ın büyük gösterisinde ilk kez seyircilerin önüne çıktı ve Ağustos 2014'ten beri grubun bas gitaristi Malte Huck, ayrıldığını duyurdu. Ekim 2020'de grup, SOS Méditerranée'nin bir yardım etkinliğinin bir parçası olarak, ancak pandemi nedeniyle seyircisiz bir canlı konser verdi. Kasım 2020'de grup üçüncü stüdyo olan “12 adlı albümünü haber vermeden yayınlamıştır.
     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.