Yeni Başlayacaklar İçin Anime Önerileri

Yeni Başlayacaklar İçin Anime Önerileri
  • 2
    0
    0
    0
  • Eğer siz de animeye yeni başlayacak ve hangi animeden başlayacağınızı bilmiyorsanız, son yıllarda çıkmış olan ve adıyla büyük ses getiren animelerden oluşan bu liste tam size göre.

    10- Dororo

    Listemizin 10 numarasında Amazon Prime'da yayımlanan Osamu Tezuka'nın yazmış olduğu manga serisine dayanan Dororo yer alıyor. Bir samuray efendisi, yeni doğmuş oğlunun organlarını savaş alanın üstünlük sağlamak için 12 şeytana feda eder. Ancak, terk edilmiş olan bu bebek yine de bir doktor sayesinde hayatta kalmayı başarır. Vücudunu tek parça olarak geri almak için çok sayıda şeytanı avlamaya karar veren genç kahraman, yolculuğu sırasında Japonya'nın en büyük hırsızı olduğu söylenilen bir yetimle karşılaşır. Anime tek sezon 24 bölümden oluşmakta. Ninja ve şamanlık konuları seviyorsanız bu animeye bir şans vermenizi tavsiye ediyoruz.

    9- Tokyo Ghoul

    9.sırada Sui Ishida'nın yaratıcısı olduğu Tokyo Ghoul yer alıyor. Hikaye, insanlar ve insan yiyen Ghoulların yer aldığı bir dünyada geçmekte. Ken Kaneki'nin Ghoullarla tanışması sonrası yaşanan olayları izlediğimiz bu animede Ghoullar ve insanlar arasındaki kanlı çatışmayı izlemekteyiz. Animeyi izledikten sonra da müziklerini tekrar tekrar dinlemek isteyeceksiniz. 4 sezondan oluşan Tokyo Ghoul'u mutlaka izlemelisiniz.

    8- Made in Abyss

    Made in Abbys her ne kadar dışarıdan neşeli bir anime gibi gözüksede genellikle karanlık tarafı daha baskın olmakta. Yaratıcısı Akihito Tsukushi'dir. Dünyada tek keşfedilmemiş olan devasa çukur ve mağaralar sistemi Abbysdir. Derinliklerinde garip ve harika yaratıklar barındıran bu mağaralar sistemi aynı zamanda şu anki insanlığın üretemediği kalıntılar ile de doludur. Riko, Abbysin derinliklerinde kaybolmuş bir beyaz düdük olan “Yokedici Lyza”nın kızıdır. Annesi gibi bir beyaz düdük olmayı ve Abbys’in en derinlerini keşfetmeyi istemektedir. Tek sezon 13 bölümden oluşan bu animeyi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

    7- Promised Neverland

    2045 yılında geçen hikaye, Emma ve onun gibi pek çok çocuğun yaşadığı izole bir yetimhanede başlar. Buradaki çocuklar anne dedikleri bir bakıcı tarafından sevgi dolu bir şekilde yetiştirilmekte ve uygun aile bulunduğunda ise evlatlık olarak oradan gitmektedirler. Dış dünyadan habersiz olan bu çocuklar. Bir gün yetimhanenin arkasında yatan gerçeği öğrenince oradan kaçmak adına plan kurmaya başlarlar. Bu tarz karanlık temaları seviyorsanız bu animeye bir göz atmalısınız.

    6- Death Note

    Birçok insanın belki de ilk izlediği anime olarak geçen Death Note listemizin 6.sırasında yer alıyor. Hikayemiz, on yedi yaşındaki lise öğrencisi Light Yagami'nin, bir şinigaminin düşürdüğü doğaüstü bir defteri (Ölüm Defteri) bulmasıyla başlar. Defterde yer alan "Bu deftere ismi yazılan kişi ölür." kuralını deneyen Light, televizyon karşısında yapabildiklerini görünce Dünya'yı daha adaletli bir yer haline getirmek adına herkesden gizli bir şekilde suçlu insanları öldürmeye başlar. Dedektiflik ve gizem tarzı konulardan hoşlanıyorsanız bu animeye bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 

    5- Fullmetal Alchemist: Brotherhood

    Avatar: The Last Airbender tarzında elementlerin bükücülerin yer aldığı bir anime arıyorsanız bu anime tam size göre. Bu animede karşımıza element yerine simya çıkıyor. Simya yoluyla ölen annelerini yaşama döndürmeye çalışırken başarısızlığa uğrayan ve kendi bedenleri parçalanan Edward ve Alphonse Elric adlı iki kardeşin, bedenlerini geri getirmek amacıyla felsefe taşını arayışlarını izliyoruz. Eğer sizler de bu tarz şeylerden hoşlanıyorsanız bu animeye mutlaka bir şans vermelisiniz.

    4-  Attack on Titan

    Arkadaşlarınızın durup durup Eren Jaeger diye bağırmasından sıkıldınız mı? 1.60 boyundaki hani şu milyonlarca kızın aşık olduğu Levi Ackerman'ın kim olduğunu merak mı ediyorsunuz? O zaman bu animeyi izleme zamanınız gelmiş demektir. Mangası yeni bitmişken ve final sezonuna kısa bir süre kalmışken sizlerde Attack on Titan serüvenine katılmalısınız. İnsanlık nereden geldiğini bilmedikleri devlerle savaş vermektedir. Bir gün daha önce görülmemiş olağanüstü büyüklükte bir dev, insanların kendileri korumak adına kurduğu duvarları yıkmaya başlamaktadır. Bu olaydan sağ kurtulan Eren, aynısının tekrar yaşanmaması adına yemin eder ve arkadaşlarıyla beraber devlere karşı kurulan saldırı ekibine katılır. Neredeyse herkesin favorisi olmuş bu animeyi mutlaka izlemelisiniz.

    3- Jujutsu Kaisen

    Çıktığından beri herkesin övdüğü, yan karakterin ana karakterden daha çok sevildiği Jujutsu Kaisen, listemizin 3.sırasında yer alıyor. Yūji Itadori, Sendai'de sıradan bir okul hayatı yaşamakla birlikte çok büyük bir fiziksel güce sahip olan bir lise öğrencisidir. Bir gün, lanetliler tarafından saldırıya uğrayan bir arkadaşını kurtarmak için Sukuna'nın parmağını yer ve bu laneti kendi ruhuna alır. Böylece Yūji İki Yüzlü Hayalet Sukuna ile aynı bedeni paylaşmaktadır. Büyücelerin en güçlüsü olarak kendini tanıtan Gojo'nun öğrenciliğinde güçlerini kontrol etmeyi öğrenmeye başlar. Dövüş sahneleriyle çokça kendinden bahsettiren bu animeyi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

    2- Demon Slayer

    2019'un en tatmin edici animelerinden biri olan Demon Slayer listemizin 2.sırasında yer alıyor. Son dönemde adından çokça bahsettiren Demon Slayer, daha 1 sezon yayınlanmış olmasına rağmen herkesin sevdiği bir anime haline geldi. 1.sezonun bitiminin ardından devam niteliğinde Demon Slayer: Mugen Train filmi yayımlanmasıyla hayran kitlesi bir hayli arttı. Büyük ilgi toplayan Demon Slayer'ın oyunu ise yapım aşamasında. Demon Slayer: The Hinokami Chronicles 15 Ekimde Playstation'a özel olarak yayımlanacak. Ailesi katledildikten ve kız kardeşi Nezuko’nun iblise dönüşmesinden sonra onu kurtarmak adına arayışa çıkan ve iblis avcısı olmaya karar veren genç Tanjiro Kamado’nun maceralarını konu alıyor. Görsel şölen değerinde dövüş sahnelerinin sizleri etkileyeceğine emin olabilirsiniz. 

    1- One Punch Man

    100 şınav,100 mekik, 100 squat ve 10 km koşu olan antreman taktiğini duymuş muydunuz? Bu Saitama yani a.k.a One Punch Man'in kendine has antremanıdır. Tabi bu kadar gücün kötü bir yanı da var. Saç dökülmesi. Süper kahramanlarla dolu bir evrende geçen bu animede baş karakterimiz Saitama'dır. Kendisi her ne kadar içinde yer aldığı evrenin en güçlü insanı olsa da bu gücünü kullanmayı hiç sevmez. Çünkü herkesi tek yumrukla yenmek artık onu sıkmaya başlamıştır. Ve kahramanlık işini hobi olarak yapmaya karar verir. Diğer animelerden farklı olarak bu animede komedi unsurları daha çok ağırlık basmaktadır. Mizah ve aksiyonun bir araya gelmesiyle oluşan bu animeyi kesinlikle izlemelisiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.