meditasyon türleri

meditasyon türleri
  • 3
    0
    0
    0
  • 1)Metta Meditasyon

    Metta meditasyonun diğer bir ismiyle sevecen nezaket meditasyonunun amacı her şeye bir mutluluk katmaktır. Bu meditasyon tekniğini uygulayanlar derin bir nefes alırken evrene sevgi dolu bir mesaj gönderirler ve bunu sevecen bir tutum hissedene kadar devam ettirirler. Metta meditasyon sayesinde kişide stres,kaygı gibi olumsuz duygular yerini olumlu duygulara bırakır.

    2)Progresif Gevşeme

    Progresif gevşeme kişilerin bedenlerinde gergin oldukları noktaları bulmalarını ve bu noktaları serbest bırakmalarını sağlar. Bu sayede bir travma sonucu kasılan kaslar gevşer, kişi kendini daha rahat ve huzurlu hisseder ve bu sayede de uyku sıkıntısı çekenler rahat bir şekilde uykuya dalabilir. 

    3)Farkındalık Meditasyonu

    Farkındalık meditasyonu kişinin bulunduğu anın farkında olmasını sağlar. Her yerde yapılabilecek olan bu meditasyon türü olumsuz duyguların düzeltilmesini sağlar, odaklanmayı  iyileştirir ve hafızayı geliştirir.

    4)Nefes Bilinci Meditasyonu

    Nefes bilinci meditasyonunu uygulayanlar derin bir şekilde yavaşça nefes alırlar ve bir yandan da aldıkları nefesleri sayarlar. Bu sayede kişinin konsantrasyonu artar, kaygısı azalır ve dikkati daha rahat toplanır. 

    5)Kundalini Yoga 

    Kundalini yoga fiziksel yönü aktif bir meditasyon türüdür. Kişilerin fiziksel güçlerinin artmasını sağlar ve ağrıların azalmasına yardımcı olur. Bunlara ek olarak depresyon ve kaygının azalmasını da sağlar.

    6)Zen Meditasyonu

    Belirli adımlar ve duruşlar içeren ve bu sebeple de bir öğretmen eşliğinde yapılması daha doğru olan zen meditasyonunda amaç rahat bir duruş bulmak ve nefes alarak düşünceleri gözlemlemektir. 

    7)Transandantal Meditasyon

    Transandantal meditasyon daha çok ruhsal yönü ağır basan bir meditasyon türüdür. Kişiler oturup nefes alarak ve bir yandan da tekrarlanan bir sözcüğe odaklanarak kendi varlık hallerinin üzerine çıkarlar. Bu sayede de yüksek farkındalığa erişirler. 

    kaynak1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.