2022 Rock ve Metal Konserleri

2022 Rock ve Metal Konserleri
  • 2
    0
    0
    0
  • 2020'nin ilk çeyreğinde tüm dünyayı etkisine alan covid-19 nedeniyle bütün grupların planları ertelendi. Bu yıl yaz aylarında pandemi kuralları çerçevesinde açıkhava konser etkinlikleri yavaş yavaş başladı ve canlı müzikle eğlenmeye devam ettik. Yıl sonuna kadar katılımlar arttı ve 2022'ye açıklanan konserlerde artış oldu. Bu listede 2 yıldır Türkiye'ye beklenen gruplar ve yeni konser planları var.

    Mayıs: Moonspell Türkiye Turnesi

    Portekiz'in en büyük metal grubu Moonspell 30. yıl turnesinde Türkiye'ye uğruyor. 16 Mayıs İstanbul KüçükÇiftlik Bahçe, 17 Mayıs Jolly Joker Ankara ve 18 Mayıs İzmir SoldOut Performance Hall'da The Greater Tour'un üç konseri organize edilecek.

    Mayıs: Soen Türkiye Turnesi

    Türkiye'de en sevilen progressive metal gruplarından olan Soen, yeni albümü Imperial'ı yayımladı ve yıl sonuna doğru konser programını açıkladı. 21 Mayıs İzmir SoldOut Performance Hall, 22 Mayıs Jolly Joker Ankara ve 23 Mayıs İstanbul KüçükÇiftlik Bahçe konserleri Soen için ilkler anlamına geliyor. İsveçli grup bu turne sayesinde ilk kez İzmir ve Ankara'da konser verirken, ilk açıkhava Türkiye konserini de KüçükÇiftlik'te gerçekleştirecek.

    1 Haziran: Dream Theater - Devin Townsend | KüçükÇiftlik Park

    2022'nin şimdiye kadar açıklanan en büyük metal konseri için 1 Haziran bekleniyor. Progressive metal devi Dream Theater "A View From The Top Of The World" albümünün Avrupa turnesi kapsamında İstanbul'a gelecek. Turnenin özel konuğu ise Devin Townsend.

    2 Temmuz: Gogol Bordello | KüçükÇiftlik Park

    Punk rock'ı Roman kültürüyle buluşturan Gogol Bordello, sınırsız eğlence sunduğu gerçeküstü sahnesiyle 2 Temmuz Cumartesi akşamı KüçükÇiftlik Park’ta. Günün programında Prenslerin Öcü ve Flört de var.

    25 Ağustos: Borknagar | Zorlu PSM %100 Studio

    Norveçli yıldızlar topluluğu Borknagar ilk İstanbul konserini 25 Ağustos'ta Zorlu PSM'de verecek. Uzun zamandır beklenen grup True North albümüyle dinleyicilerinden geçer not alarak sahne performansına yoğunlaştı.

    2 Ekim: Tiamat | KüçükÇiftlik Bahçe

    Clouds (1992) ve Wildhoney (1994) albümleriyle gotik metalde efsane olan ve o dönem birçok gruba yol gösteren Tiamat 2 Ekim'de kariyerinde ikinci kez İstanbul'a çalacak. İlk İstanbul konserini 22 yıl önce veren grup, 2 efsane albümün şarkılarından oluşan setlist ile geliyor.

    23 Ekim: Doom Over İstanbul | Zorlu PSM %100 Studio

    2022'nin doom metal konseptinde yapılan tek organizasyonu 23 Ekim'de olacak. %100 Studio'da planlanan Doom Over İstanbul kapsamında Dark Matter, Avatarium ve Swallow the Sun dinleyicisiyle buluşuyor. Daha önce iki hafta olarak açıklanan etkinlik önümüzdeki yıl devam edecek.

    Kasım: Faun Türkiye Turnesi

    Metal festivallerine davetler alan Faun, pagan folk müziğiyle dinleyicilerini masalara, mitlere götürüyor. 10 Kasım Jolly Joker Ankara, 11 Kasım İzmir SoldOut Performance Hall, 12 Kasım KüçükÇiftlik Bahçe'de Alman grubun ilk Türkiye konserleri yapılacak.

    17 Aralık: Mgla | Dorock XL Venue

    Polonya'nın yükselen değeri Mgla, Age of Excuse albümünün Avrupa turnesinin son konserini İstanbul'da verecek. Her konseri kapalı gişe geçen grubun Dorock XL Venue biletleri de kısa sürede tükendi. 

    Açıklanacak yeni konserler için Wannart'ı takip et!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.