Hikayesi Olan Şarkılar - Bohemian Rhapsody

Hikayesi Olan Şarkılar - Bohemian Rhapsody
  • 15
    1
    1
    0
  • Bohemian Rhapsody , Mercury'nin Ealing Sanat Koleji'nde öğrenciyken kağıt parçalarına karalanmış bir şarkı için birkaç fikir olarak başladığı 60'lı yılların sonlarında hayata geçirir. Queen ilk olarak “Bohemian Rhapsody”yi 1975 yılının ortalarında Surrey'deki Ridge Farm Studio'da düzgün bir şekilde prova etti ve ardından Herefordshire'daki Penrhos Court'ta şarkıyı bilemek için üç hafta harcadı. Yaz geldiğinde onu kaydetmeye hazırdılar; 24 Ağustos 1975'te Galler, Monmouth'daki ünlü Rockfield Stüdyolarında kayıtlar başlar. May'in "sadece en büyük heyecan" olarak tanımladığı bir andı. Freddie'nin yatağının başlığı olarak kullandığı bir piyanosu vardı ve gecenin bir yarısı uyandığında piyanonun başına geçip yazmaya başlardı. Bohemian Rhapsody'yi bu piyanoyla yazmıştır. Şarkıyı kaydettikleri yerde Freddie, Paul McCartney'nin Hey Jude'unda kullanılan piyanonun aynısını kullanmıştır.

    Freddie Mercury hayatında iki kez aşık olmuştu İlki 24 yaşındayken tanıştığı ve evlenme teklif ettiği Mary Austin. İkincisi ise, hayatının son dönemlerinde tanışıp ölümüne kadar aşk yaşadığı, Jim Hutton... 1975'te Queen's A Night At The Opera'da yayınlanan "BR", Freddie'nin Mary Austin ile ilişkisi olduğu zamandı.  

    Mercury, astronomiye tutkulu bir ilgisi olan ve daha sonra doktorasını yapan May'in onuruna sözlere “Galileo” yazmıştır. May bir röportajında 'Şarkı sözlerini hiç açıklamadı, ama bence o şarkıya kendinden çok şey kattı.' demiştir. "...Tam bir çılgınlıktı. Orta kısım sadece birkaç saniye olmaya başladı, ama Freddie daha fazla "Galileo" ile gelmeye devam etti ve opera bölümüne eklemeye devam ettik ve daha da büyüdü ve büyüdü. Gülmeyi hiç bırakmadık. "

    Yenilikçi şarkı, glam-metal rock'tan operaya kadar her şeyi kucaklamadan önce ünlü a capella introsu "Is this the real life? Is this just fantasy?" ("Bu gerçek hayat mı?Bu sadece fantezi mi?") ile başladı. Mercury'nin tüm armoni bölümlerini düzenli olarak yazdığı opera bölümüne bir hafta ayrıldı. Büyük koro için, grup 160 parça vokal overdub'lar, Mercury orta kayıtta, May düşük kayıtta ve davulcu Roger Taylor yüksek kayıtta (John Deacon bas gitardaydı ama yaptı) şarkı söyleme). Merkür gerçek bir şevkle seslendirdi, “mamma mia”, “Galileo” ve “Figaro” sözcükleri oktavlar arasında bir aşağı bir yukarı zıplayarak bir koro gibi çıkana kadar sesi abartır. May, "Kaseti o kadar çok inceledik ki yıpranmaya devam etti" demiştir. "Kaseti ışığa tuttuğumuzda ve doğrudan görebildiğimizde, müzik neredeyse yok olmuştu. Fred ne zaman birkaç "Galileo" daha eklemeye karar verdiyse biz de bir şeyler kaybettik."

    Bohemian Rhapsody” Temmuz 1985'te ünlü Live Aid konserine oldukça popüler bir açılış yapmıştır. 2004 yılında şarkı Grammy Onur Listesi'ne girer ve Mercury'nin vokal performansı Rolling Stone dergisi okuyucuları tarafından rock tarihinin en iyisi olarak seçilmiştir “Bohemian Rhapsody” Birleşik Krallık'ta tüm zamanların en çok satan üçüncü single'ı ve Aralık 2018'de, Queen hayranları arasında sevgiyle bilinen “Bo Rhap”, resmi olarak 20. yüzyılın dünyanın en çok dinlenen şarkısı ilan edilmiş. Century, tüm büyük akış hizmetlerinde dünya çapında 1,6 milyar dinlemeyi ve Nirvana'nın “Smells Like Teen Spirit”i geride bıraktı. Sadece yedi ay sonra, 21 Temmuz 2019'da video, YouTube'da bir milyar izlenmeyi aştı. 2021'de RIAA tarafından elmas sertifikası almıştır.

    Mercury, parça için "Hakkında çok fantazi hissi uyandıran şarkılardan biri" olduğunu düşüyorudu. “Bence insanlar sadece onu dinlemeli, düşünmeli ve sonra onlara ne söylediğine dair kendi kararlarını vermeli.”


    Yorumlar (1)
    • Google translate İngilizcesi :))

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.