Euphoria Yeni Sezonu Yayında

Euphoria Yeni Sezonu Yayında
  • 3
    0
    0
    0

  • "Euphoria, HBO için Sam Levinson tarafından yaratılan ve yazılan bir Amerikan genç drama televizyon dizisidir. Dizi, Ron Leshem ve Daphna Levin tarafından yaratılan aynı isimli İsrail televizyon mini dizisine dayanıyor."



    Dizi başrollerinden Zendaya' ya En İyi Kadın Oyuncu dalında Emmy ödülü kazandırmıştı.
    Genç drama dizisi için Zendaya'nın Emmy ödülü kazanması bazı kişiler için haksızlık sayılmış olsa da göz ardı edilemeyecek bir oyunculuk sergilediği aşikar.

    Peki niye bu kadar ses getiren ve farklı bir gençlik dizisi oldu?




    Özellikle son dönem gençlik dizilerine baktığımızda klişelerin klişe olduğundan dert yanarken bu klişelerden beslenerek yeni bir dizi yarattıklarını söyleyebiliriz. Zengin fakir arasında kurulan hiyerarşik köprüler, liseye giden gençlerin en büyük ihtiyaçlarının seks olarak gösterildiği yanlış psikolojik tespitler, okul üniformalarını kendine göre güzelleştiren popüler kızlar, okulun futbol takımında ki erkekler... Hepsinin bir arada olduğu yapımları en çok nerde bulabileceğimizi de biliyoruz; Netflix. 
    Dijitalin ana akım medyası sayılabilecek bu platformda müthiş işler yapılsa da ticaret de yapılıyor. 
    Fakat onları da kınamamak lazım çünkü medya en basitinden arz talep işi. 





    Hal böyleyken günümüz Amerikasında ki genç nüfusun neler yaşadığını, kelimenin tam anlamıyla, tüm çıplaklığıyla anlatması ve bunu yaparken de klişelerden kaçınmaya çalışması onu diğer işlerin önüne geçirdi. 
    Euphoria nın bu işler arasında öne çıkmasının tek sebebi bu klişelerden nispeten uzak olması da değil. Sahne efektleri, diğer sinema filmleriyle paralel sahne bağlantıları, set makyajları ve müzikleriyle de dikkat çekiyor. 




    Herşey gibi bahsi geçen yaşantıların iç yüzünü yaşamadan bilemeyeceğimiz gibi gördüklerimiz hakkında yorum yapabiliyoruz tabi. 

    Dizinin Türkiye hakları BeinConnect te ancak pek çok web sitesi ilk bölümü yayınladı bile. 
    Bende ilk bölümü izledim ve dizinin izleyicisi olarak diziden beklediğim verimi aldığımı düşünüyorum. 
    İyi seyirler!! 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.