Mosel'ın Şarap Kokan Şehri

Mosel'ın Şarap Kokan Şehri
  • 4
    0
    0
    0
  • Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Cochem-Zell bölgesindeki en büyük şehiri olan Cochem Mosel Nehri Vadisinin en romantik şehridir. İlk önce şehrin tarihinden ve İmparatorluk Kalesinden bahsedelim. Şehir merkezine yaklaşık iki kilometre uzaklıkta yer alan ve Mosel Nehri vadisi üzerinde görkemli bir şekilde taht kurmuş, eski duvarları her tarih ve kültür meraklısını kendine çekiyor. Heybetli bir kayalığın üzerinde yükselen Mosel'in en büyük kalesi, narin koyları ve heybetli siperleriyle gözleri kamaştırıyor. Bir veraset savaşı sırasında Trier'in seçmen prenslerinin elindeyken ağır hasar gören ortaçağ kalesi, 19. yüzyılda Ticaret Müşaviri Louis tarafından Alman kale romantizmiyle ilişkilendirilen neogotik tarzda satın alınmış ve restore edilmiş. Ravené. Şövalye Salonu, Yemek Salonu, Kupa Odası ve Bower gibi odaların etkileyici iç mekanlarıyla misafirlerin ilgisini çekmektedir. 

    Birden fazla dilde rehberli turlara ek olarak, konuklar cuma ve cumartesi günleri bir ortaçağ akşam yemeği için bir araya gelebilirler. Sözde "Şövalyeler Bayramı", ozanlar, hizmetçiler ve birçok gülme fırsatı ile tamamlanan dört saatlik bir programdır. Bireyler, gruplar ve hatta şirket Noel partileri için yerel bir favori. Rehberli bir kale turundan sonra konuklar, rustik bir ziyafet için mahzen salonlarına götürülür ve ortaçağ geleneklerine, uygulamalarına ve hatta bazı ortaçağ cezalarına daldırılır! Şarap, şarkı ve şövalye erdemi yarışmalarının tadını çıkardıktan sonra, akşam bir şövalye ile doruğa ulaşır. Her yıl, Ağustos ayının ilk haftasında, ortaçağ sanatçıları, zanaatkarlar ve diğer çeşitli halk, kale festivalimize konukları ağırlamak için bekler. Kalenin gururlu ve antik duvarları, rustik satıcılar ve ziyaretçilerin orta çağda canlı bir pazarın parçası olmaya davet edildiği muhteşem sahneler için eşsiz bir zemin sunuyor. Çeşitli çağdaş zanaatkarlar pratik çalışmalarını sunarken, ızgaradan taze bal, şarap ve kaliteli etler iştahı kesinlikle doyuracaktır. Antika enstrümanlar çalan ortaçağ performans toplulukları ve ozanlar, her yaştan misafirin iyi bir şekilde ağırlanmasını sağlar ve Kale'yi ziyaret ettiğinizde göreceğiniz manzaranın ne kadar güzel olduğunu eklemem gerek.

    Cochem restore edilmiş yarı ahşap evleri, aynı zamanda orta çağ şehir kapıları, kiliseleri nedeniyle görülmeye değer manzaralara sahiptir. Bölgeye yapacağınız bir seyahatte şarap yetiştiricileri ve yerel restoranları ziyaret edilebilir. Vadi boyuncadaki dar sokaklardan tarihi pazar yerine (Markt Square) giderken sokakların şarap koktuğunu da söylemem gerek :) Her 15m de bir bi şarap mahzeni görebilirsiniz. Riesling şaraplarının tadına bakılmadan da geçilmemelii :) Ayrıca nehrin tam karşısında,kaleye çapraz hizada bulunan Telesiyej (Die Sesselbahn/ Pinnerkreuzbahn) nami diğer teleferik 1955 yazındandan beri faaliyette. Cochem'den 255m yüksekliğindeki Pinnerkreuz noktasına kadar da uzanır. Klotten vahşi yaşam ve eğlence parkına da dağ istasyonundan ulaşılabilir.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.