Judas Priest

Judas Priest
  • 1
    0
    1
    0
  •   Judas Priest Kimdir?
     
      Judas Priest, lakabı Metal Tanrıları olan İngiliz heavy metal grubudur. 1971 yılında K.K. Downing ve Ian Hill tarafından kurulmuştur. Çıkarmış oldukları şarkılar ve albümler ile o dönem heavy metal dünyasında oldukça ses getirmeyi başarmış ve  bazı grupların ünlenmesinde de birçok faydası olmuştur. Grup içerisindeki bazı üyelerin ayrılıkları, müzik tarzının değişikliği gibi bazı sebepler grubun gerilemesine sebep olsa da daha sonra çıkarmış oldukları albümler ile de hayranları tarafından ilgi ile takip edilmiş ve dinlenmişlerdir. Heavy metal dinleyicileri tarafından Black Sabbath ile de kıyaslanan grup, çoğu zaman Judas Priest ve Black Sabbath hayranları haricinde heavy metal dinleyicileri için eşit derecede sevilmiştir. Heavy metal müziğin kurucusu Black Sabbath olarak görülse de heavy metal ruhunu Judas Priest’in daha iyi yansıttığı düşünülmüştür.

    Judas Priest’in Doğuşu ve Gelişmeler
      Okul arkadaşı olan K.K. Downing ve Ian Hill 1971 yılında bir grup kurmaya karar verir. Grup kurulurken kadroda Ian ve K.K. haricinde Alan Atkins ve John Ellis de bulunmaktadır. Grubun ilk konseri 16 Mart’ta İngiltere’de gerçekleşir. Grubun çıkışı ile birlikte heavy metal dünyası yeni bir soluk getirmiştir. Daha sonra grup içindeki bazı üyelerin ayrılıkları ile grup dağılma evresine kadar gelse de grubun basçısı olan Ian Hill’in kız arkadaşı Sue Halford, gruba vokalist olarak erkek kardeşi Rob Halford’u önerir. Rob Halford’un Judas Priest’e katılması ile de grup ikinci kez canlanır.

      Daha sonra grup, ilk albümlerini çıkarmak için çalışmalara başlar ve bu sırada birçok ülkede konserlere devam eder. Albüm çalışmalarını yürüten plak şirketinin ses kalitesini beğenmezler ve yaşadıkları problemler sonucunda plak şirketi desteği almadan konser vermeye devam ederler. Bu sıkıntılı günlerin ardından yükselişe geçen grup büyük plak şirketleriyle anlaşma imzalamıştır. Grubun müziği kendi ülkesinden çok ABD’de ses getirmiştir. Led Zeppelin ile birlikte iki konser vererek ünlerine ün katmış ve daha da hızlı bir şekilde hayran kitlesini arttırmıştır. Grup daha sonra çıkardığı birçok albümle de satışlarını ve hayranlarını arttırmayı başarmıştır. Grup içinde zamanla yaşanan problemler ve üyelerin dağılması ile grupta birçok kez sallantılar yaşanır. Ancak yine de grubun sona ermesi söz konusu olmamıştır. 2018 yılında çıkarmış oldukları albüm ile de hala varlıklarını sürdürmektedirler.

     

      Grup Üyeleri
      Şuanki Üyeler
      -  Ian Hill-Bas
      - Rob Halford-Vokal
      - Scott Travis-Davul
      -  Glenn Tipton-Gitar
      - Richie Faulkner-Gitar

     

     

       Eski Üyeler
       -  K.K. Downing
       -  John Ellis
       -  Alan Moore
       -  Alan Atkins
       -  John Hinch
       -  Chris Congo Campbell
       -  Dave Holland
       -  Tim Ripper Owens
       -  Les Binks

     

    Judas Priest Albümleri

       -   Rocka Rolla-1974
       -  Sad Wings Of Destiny-1976
       -  Sin After Sin-1977
       -  Stained Class- 1978
       -  Killing Machine-1978
       -  Unleashed In The East-1979
       -  British Steel-1980
       -  Point Of Entry-1981
       -  Screaming For Vengeance-1982
       -  Defenders Of The Faith-1984
       -  Turbo-1986
       -  Priest…Live-1987
       -  Ram It Down-1988
       -  Painkiller-1990
       -  Metal Works 73-93 -1993
       -  Jugulator-1997
       -  98 Live Meltdown-1998
       -  Demolition-2001
       -  Live In London-2003
       -  Angel Of Retribution-2005
       -  Rising In The East-2005
       -  Nostradamus-2008
       -  Reedemer Of Souls-2014
       -  FirePower-2018


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.