Burari Vakası

Burari Vakası
  • 5
    0
    0
    0
  •              Netflix'in orijinal içeriği olan House of Secrets the Burari Deaths belgesel türündeki 3 bölümlük mini dizisi dilimize Burari Vakası: Bir Ailenin Gizemli Ölümü olarak çevrilmiştir. 2021'de izleyiciye sunulmuştur. 

                 1 Temmuz 2018'de bir yaz sabahı ortaya çıkan kan dondurucu olay önce bütün Hindistan'ı ardından tüm dünya basınını etkisi altına almıştır. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin Burari bölgesinde gerçekleşen olayda akıllara durgunluk getirecek şeyler yaşanmış. Chundawat olarak bilinen aile her sabah bakkallarını erken açarmış. Olay sabahı komşular bakkalın önüne gelen sütlerin içeri alınmadığını ve bakkalın açılmadığını fark edince bir terslik olduğunu düşünmüşler. Komşulardan biri evlerine gitmeye karar vermiş ve kapının açık olduğunu fark etmiş. İçeri girdiğinde 11 kişilik ailenin cansız bedenleriyle karşılaşmış. Olay yerine polisler çağrılmış ve bir araştırma başlatılmış. 

                 Olay yerine gelen polisler daha önce böyle bir şey görmediklerini dile getirmişler. Yapılan ilk araştırmada cinayet mi toplu intihar mı olduğuna karar verilememiş. Komşuların ve akrabaların verdikleri ifadelere göre maddi manevi hiçbir sıkıntıları yokmuş. Evde başlayan derinlemesine inceleme sonucunda çok ilginç bilgiler elde edilmiş. Evin her yerinden çıkan günlükler olayın açığa çıkmasında çok yardımcı olmuş. Belgeselde olay gününden görüntüler var. Bu görüntüler sayesinde olayın ne kadar büyük bir ilgi gördüğünü görüyoruz. Olayda görevli olan polislerin verdiği röportajlar, komşuların aile hakkında verdiği bilgiler ve akrabaların anlattıklarıyla olay örgüsü çok güzel anlatılmış. Yaşanmış olaylara merakı olanların mutlaka izlemesi gerektiğini düşündüğüm içeriklerden biri. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.