How I Met Your Father

How I Met Your Father
  • 4
    0
    2
    0
  •              How ı met your mother'dan sonra nasıl bir dizi olacağını ve iki dizi arasında bağlantının nasıl olacağını çok merak etmiştim. Hımym'ı çok sevdiğim için izleme konusunda tereddütlerim olmuştu. Bugün bir cesaret izledim. Öncelikle how ı met your mother izleyicileri için Jesse ve Sid'in evinin Marshall ve Ted'in evi olması ve kılıçların sohbetinin geçmesi çok güzel bir saygı hareketi olmuş diye düşündüm. Fakat ileriki bölümlerde daha çok yer verdiklerini fark ettiğimde çok sevindim. Hatta hımym'da cevapsız kalan ananas olayından bahsedildiğini bile görüyoruz. Yani eski diziden Kaptan karakterini görüyoruz. Bize eskilerden birini gösterirken amaçları sadece göstermek olmayıp yeni hikayemize ufak bir yerden bağlamışlar. Üstüne birde ilk sezonun son bölümünde Robin'i görmek ve Sophie'ye aşk hakkında tavsiyeler verirken Mclaren'da Carl'ın servis ettiği viskiyi kendi masalarında yudumlamaları çok güzel bir dokunuş olmuş.   

       

                  Şimdi birazda dizimizden bahsedelim Sophie karakterimizin 2050 yılında teknolojik bir evde yaşayıp şarabı biraz fazla kaçırdığı bir gün oğlunu arayıp babasıyla nasıl tanıştığını anlatmaya başlıyor ve olay döngüsü günümüze geçiyor. Artık yeni insanlarla tanışmanın sosyal medya veya Tinder üzerinden olduğunu vurguluyorlar. Doğruluğu tartışılır olsada eski romantik tanışma hikayelerinin olmadığını kabul etmeliyiz. Sophie, Tinder randevusuna yetişmek için ubere biner ve Jesse ve Sid'le tanışır. Birkaç olay sayesinde altı kişilik arkadaş grubu Sid'in barında bir araya gelir. Benim en anlamsız bulduğum noktalardan biri burası oldu nerdeyse tamamı yeni tanışmış bir grup insanın çok yakın arkadaşlık ilişkileri kurması beni rahatsız etti. Bundan önceki sitcomlarda hep zaten var olan bir arkadaş grubu izliyorduk. How ı met your mother'da ekibe en son katılan Robin olmuştu onu tam olarak grupta sayana kadar biraz vakit geçtiğini hissetmiştik. Friends dizisinde ise Rachel karakteri sonradan gelmişti ama baktığımızda bütün karakterlerin ortak bir geçmişi yada kısa bir tanışma hikayeleri vardır. O yüzden en yakın arkadaş grubu olayına biraz hızlı giriş yapıldı gibi geldi bana. 

       

                     Ama dizi kendi hikayesini çok güzel ve basit bir şekilde sunacak gibi gözüküyor. Umarım aşk hikayelerinden önce arkadaşlıklarına yönelik bölümler olur ve sağlam temelli bir arkadaş grubu görürüz. Ayrıca bu dizinin bir sitcom yani durum komedisi olduğunu unutmamaları gerektiğini düşünüyorum. Komedi kısmında biraz eksiklik varmış gibi ama ilerleyen bölümlerde aldıkları reaksiyona göre üzerine düzenleme yapılır diye düşünüyorum. 

               

                    Sid ve Marshall karakteri çok benzerlik gösteriyorlar. İkiside hayatlarının aşklarını bulmuş, kendileri için doğru kariyerlere ulaşmaya çalışan insanlar. Gelişimini en çok merak ettiğim kişi ise Charlie çok zengin iken Valentina için ailesini, servetini ve ülkesini arkasında bırakıp tanımadığı bir yerde kendine yepyeni bir hayat kurmaya çalışıyor hemde sıfır hayat tecrübesiyle. Diğer kiş ise Ellen yaşadığı boşanmadan sonra taşındığı ülkeye ayak uydurup, iş bulup kendi ayaklarının üstünde dururken aynı zamanda üvey abisi Jesse ile olan eski bağlarını kurabilecek mi ? Bu arkadaş grubunda daha neler olucak izleyip görücez. Son bölümden sonra özellikle yeni sezonları merak ettiğim söylenebilir.  

     


    Yorumlar (2)
    • Ben de şans vermemiştim ama bu yazıyı okuduktan sonra gidip izleme isteği geldi. Teşekkürler

      • HIMYM'ın tüm sezonunu iki kez izlemiş biri olarak, HIMYF'a şans vermedim aynı tadı yakalayamam diye. Ki yakalayamam da. Ama HIMYM ile ilintili olması, devamlı nostalji yaşatması güzel olmuş. Şimdilik piyasada, 10 bölümlük 1 sezonu var. Hızlı bir şekilde izleyip fikir edinilebilir. İçerik için teşekkürler. 👍👍

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.