Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali
  • 0
    0
    0
    0
  • Alaçatı ülkemizde yaz turizminin en canlı olduğu, her yıl binlerce turist ağırlayan İzmir Çeşme' de yer alan bir yerdir. Alaçatı ot festivali çoğu kişi tarafından bilinen bir programdır. Kuzukulağı, ebegümeci, Şevket- i Bostan, turp otu, kenger ve arapsaçı gibi değerli otlar, bu festivalin simgesi haline gelmiştir. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte, Ege sofralarının olmazsa olmazı olan otlar yeniden canlanmaya başlar. Özellikle zeytinyağlı yemek olarak tüketilen bu otlar, salataların da vazgeçilmez olan parçalarıdır.

    Çok genç kapsamlı olarak kullanılır. Yemek ve salataların yanı sıra, turşu ve reçel olarak da tercih edilir. Ege mutfağının temelini oluşturan, aslında bu otlardır, denilebilir. Çeşme bu bakımdan çok zengin bir bölgedir. Alaçatı ot festivali yaklaşık on yıldır, her sene düzenlenir. Eğer sizin de ilginiz varsa, bizimle iletişim kurarak, bu festivalde yer alabilir, gezilere siz de katılabilirsiniz.

    Alaçatı Ot Festivali Turu

    Alaçatı ot festivali bahar aylarının gelmesi birlikte başlar. Alaçatı ile bütünleşmiş olan bir festivaldir. Her yıl çok renkli görüntüler ortaya çıkar. Ot yemeği severlerin akın ettiği bir festivaldir. Sadece İzmir ve çevresi değil, başka illerden de birçok ziyaretçi gelir. Alaçatı ot festivali sizin içinde ilgi çekici bir program ise bu coşkuya ortak olup, farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Tam bir lezzet şöleninin ortasında siz de yer alabilirsiniz.

    Bu festival her yıl bir karnaval edasında yaşanır. Ege Bölgesi’ni sevenler ve yemeklerini merak edenler, bu festivalde bir araya gelir. Festival dönemi zaman sıkıntısı olmadan, dolu dolu bir bahar gezisi yapabilirsiniz. Deniz havası almak, yeni otlar öğrenmek ve farklı lezzetler tatmak, size de yeni bir hava katacaktır. Büyük bir kortej geçişi ile başlayan festival de yöresel kıyafetler sergilenir ve klasik müzik konseri verilir.

    Alaçatı Ot Festivali Tur Programı

    Türkiye’nin tatil rotalarından biri olan Alaçatı havasını bahar aylarında almak, en güzel vakitlerini geçirmenize yardımcı olacaktır. Antalya çıkışlı olan Alaçatı ot festivali turu en lüks otobüsler ile yapılır. Tura Antalya, Serik, Manavgat ve Alanya’dan katılabilirsiniz.

    Gezi de ilk durak çeşme olacaktır. Burada antik dönem gezisi yapılır. Çeşme kalesi gezilir. Misafirler çeşitli hediyeler alabilir. Çeşme çarşısı meşhurdur. Gezi programı içinde yer alır. Ardından Alaçatı gezisi başlar. Kendine özgü olan taş evleri, bahçeleri, dikkat çeken yel değirmenleri ile en güzel yerlerden biri olan Alaçatı sokaklarını gezebilir ve lezzetlerini tadabilirsiniz. Alaçatı ot festivali ile çok farklı anılar biriktirebilirsiniz.

    Alaçatı Ot Festivali Nasıl Gidilir?

    Alaçatı ot festivali turu ile İzmir' in en tarihi yerlerini görme fırsatı da yaşayabilirsiniz. Efes antik kenti, Meryem Ana evi, Şirince gezileri de turlarımız kapsamında yer alır. Yine Sığacık, Konak ve Urla gezileri de düzenlenir. En güzel lezzetler, konserler, Alaçatı ot festivali ile yaşanabilir.

    Alaçatı sadece deniz ve kumdan ibaret sanılır. Aslında pek çok tarihi yönü, yemekleri ve kültürü ile de dikkat çeken bir bölgedir. Turlar için kullanılan otobüsler en rahat ve konforlu lüx otobüslerdir. Ayrıca temizlik ve hijyen konusuna da çok dikkat edilir. Konaklama yapılan yerler en güzel otellerdir. Bu konuda Lisinya Tur’un avantajlı paketlerine dâhil olmak, her açıdan avantajlı olacaktır.

    Alaçatı Ot Festivali | Ege Turu | Lisinya Tur


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.