Korku ve Açgözlülük Endeksi Nedir?

Korku ve Açgözlülük Endeksi Nedir?
  • 0
    0
    0
    0
  • Ayrıca, insanlar genellikle madeni paralarını kırmızı sayıları görmenin irrasyonel tepkisiyle satarlar. Korku ve Açgözlülük Endeksimiz ile sizi kendi duygusal aşırı tepkilerinizden kurtarmaya çalışıyoruz. İki basit varsayım var:
    Aşırı korku , yatırımcıların çok endişeli olduğunun bir işareti olabilir. Bu bir alım fırsatı olabilir .
    Yatırımcılar çok açgözlü hale geldiğinde, bu, piyasanın bir düzeltme zamanı geldiği anlamına gelir .
    Bu nedenle, Bitcoin piyasasının mevcut duyarlılığını analiz ediyoruz ve sayıları 0'dan 100'e kadar basit bir metreye sıkıştırıyoruz. Sıfır “Aşırı Korku”, 100 ise “Aşırı Açgözlülük” anlamına geliyor. Veri kaynaklarımız hakkında daha fazla bilgi için aşağıya bakın.

    Endeks Nasıl Ölçülür?

    Korku endeksi ölçülürken aşağıdaki beş kaynaktan veri toplanır. Kripto pazarındaki duygu değişiminde anlamlı bir ilerlemeyi görselleştirmek için her veri noktası bir önceki günle aynı değerdedir.

    Her şeyden önce, mevcut endeks yalnızca bitcoin içindir (yakında büyük alt paralar için ayrı endeksler sunuyoruz), çünkü bunun büyük bir kısmı jeton fiyatının oynaklığıdır.

    Ancak mevcut dizine dahil ettiğimiz tüm farklı faktörleri listeleyelim:

    Volatilite (%25)
    Mevcut oynaklığı ölçüyoruz ve maks. Bitcoin’in düşüşlerini ve son 30 gün ve 90 günün karşılık gelen ortalama değerleriyle karşılaştırın. Oynaklıkta olağandışı bir yükselişin, korkulu bir piyasanın işareti olduğunu savunuyoruz.

    Piyasa Momentum/Hacim (%25)
    Ayrıca, mevcut hacmi ve pazar momentumunu ölçüyoruz (yine son 30/90 günlük ortalama değerlerle karşılaştırmalı olarak) ve bu iki değeri bir araya getiriyoruz. Genel olarak, günlük bazda pozitif bir piyasada yüksek alım hacimleri gördüğümüzde, piyasanın aşırı açgözlü / fazla boğa hareket ettiği sonucuna varırız.

    Sosyal Medya (%15)
    Reddit duyarlılık analizimiz hala canlı dizinde olmasa da (hâlâ metin işleme algoritmasında pazarla ilgili bazı anahtar kelimeleri deniyoruz), twitter analizimiz çalışıyor. Orada, her bir madeni para için çeşitli hashtag’lerdeki gönderileri toplar ve sayarız (herkese açık olarak, yalnızca Bitcoin için olanları gösteririz) ve belirli zaman dilimlerinde ne kadar hızlı ve kaç etkileşim aldıklarını kontrol ederiz). Alışılmadık bir yüksek etkileşim oranı, madeni paraya ve bizim gözümüzde artan bir kamu ilgisiyle sonuçlanır, açgözlü bir piyasa davranışına karşılık gelir.

    Anketler (%15) şu anda duraklatıldı
    Oldukça geniş bir kamuoyu yoklama platformu olan samanpoll.com (sorumluluk reddi: bu sitenin de sahibiyiz) ile birlikte, haftalık kripto anketleri yapıyoruz ve insanlara piyasayı nasıl gördüklerini soruyoruz. Genellikle, her ankette 2.000–3.000 oy görüyoruz, bu nedenle bir grup kripto yatırımcısının duyarlılığının bir resmini elde ediyoruz. Bu sonuçlara çok fazla önem vermiyoruz, ancak çalışmalarımızın başında oldukça faydalı oldu. Bazı son sonuçları burada görebilirsiniz .

    Hakimiyet (%10)
    Bir madeni paranın hakimiyeti, tüm kripto pazarının pazar payına benzer. Özellikle Bitcoin için, Bitcoin hakimiyetindeki artışın, Bitcoin giderek daha güvenli bir kripto cenneti haline geldiğinden, çok spekülatif alt-coin yatırımlarından duyulan korkudan (ve dolayısıyla düşüşten) kaynaklandığını düşünüyoruz. Öte yandan, Bitcoin hakimiyeti azaldığında, insanlar bir sonraki büyük boğa koşusunda şanslarını hayal ederek daha riskli alt paralara yatırım yaparak daha açgözlü oluyorlar. Her neyse, Bitcoin dışındaki bir madeni paranın baskınlığını analiz ederek, bir alt madeni paraya daha fazla ilgi, o belirli madeni para için yükseliş/açgözlü bir davranışa yol açabileceğinden, bunun tersini tartışabilirsiniz.

    Trendler (%10)
    Bitcoin ile ilgili çeşitli arama sorguları için Google Trendler verilerini alıyoruz ve bu sayıları, özellikle de arama hacimlerinin değişimini ve önerilen diğer popüler aramaları karşılaştırıyoruz. Örneğin, “Bitcoin” için Google Trends’i kontrol ederseniz, arama hacminden fazla bilgi alamazsınız. Ancak şu anda, ilgili arama sorguları kutusundaki “bitcoin fiyat manipülasyonu” sorgusunda şu anda +1,550% artış olduğunu görebilirsiniz (29.05.2018 itibariyle). Bu açıkça piyasada bir korku işareti ve bunu endeksimiz için kullanıyoruz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.