3D Designer Aykut Yılmazer Kimdir?

3D Designer Aykut Yılmazer Kimdir?
  • 3
    0
    0
    1
  • Aykut Yılmazer 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Çizim merakı Turhan Selçuk’un “Abdülcambaz” çizimleriyle tanışmasıyla başladı. Bu zamanlar Yılmazer’in ortaokul dönemlerine denk gelmektedir. Sonrasında dönemin mizah dergilerine karikatür çizip göndermeye başladı. (Gırgır Fırt Çarşaf) Semih Balcıoğlu yönetiminde Çarşaf Karikatür Okulu’na katıldı. Bu dönemler lise mezuniyetine kadar sürmüştür. 

    Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalı Bölümü’nden 1990 yılında mezun olan Yılmazer’in karikatür ilgisi yerini illüstrasyona bıraktı. Reklam ajanslarında bir süre illüstratör olarak çalışmaya başladı. Reklam sektöründe illüstratör ve art director olarak yerli ve yabancı ortaklı reklam şirketlerinin çalışmalarında yer aldı. 

    2007 yılında 3D ile tanışan Yılmazer, bunu sadece iş amaçlı tasarımlarda kullanmaya başladı. 

    2019 yılında Tarık Tolunay’la tanıştıktan sonra kendine yeni bir yol çizmeye başladı. Reklam sektörünü tamamen bırakmış ve ardından kendi NFT koleksiyonunu hazırlamak işin çalışmalara başladı. 2019 yılından bu yana C4D ile 3D lowpoly çalışmalarına devam etmektedir. 

    Aykut Yılmazer araştırmayı ve kitap okumayı sever. Özellikle dinler tarihine büyük bir ilgisi söz konusudur. Bu konuda bulduğu tüm kitapları ilgiyle okumaktadır. 

    Geçmişte elektro gitar dersleri almıştır ve o zamandan bu yana bu uğraşını hala devam ettirmektedir. 

    Aynı zamanda türleri arasında gezinen, gelecekte geçen hikayeler anlatan, bugünle didişen, endişe ve öngörüleriyle harmanladığı tahayyülerini resmeden biri olan Enki Bilal gibi dünya çizerlerini büyük bir ilgiyle takip etmektedir. 

    "Genelde kendisinden daha yetenekli insanlarla çalışıp kendini daha yukarı taşımak istemektedir."


    Üretimini yaparken, yapılacak konuyla ilgili karar aşaması bittiyse bununla ilgili araştırmalar yapar ve belli bir süre konuyla bağ kurmaya çalışır. Bu aşamada karar verilmiş bir konu olsa bile bazen o konudan vazgeçip başka bir konuya doğru ilerleyebilir. Sonrasında işin C4D ile üretilme kısmına geçip yol almaya başlar. 

    Son olarak bilgisini paylaşmayı seven illüstratörümüz, modelleme konusundaki bilgisini ihtiyaç duyan insanlarla paylaşmaktan büyük memnuniyet duymaktadır. 

    En sağlıklı çalışmalarını Behance platformunda sergilemektedir. https://www.behance.net/aykutyilmazer linkinden çalışmalarına ulaşılabilir. 

     

    a67yilmazer@gmail.com 

    Instagram: instagram.com/aykut_yilmazer

    Twitter: @aykut_yilmazer

    NFT: http://foundation.app/@ayk


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.