Arya Özdil 7 yaşında. İlkokul 2. sınıfa gidiyor. Annesi, babası ve kedisi Casper ile yaşıyor.
Birçok farklı görsel sanat (dijital/geleneksel çizim, kil heykelciliği vb), müzik ve dans hayatının büyük bir kısmını oluşturur. Oldukça dışadönük ve insanlar ile etkileşimi seven bir sanatçı olarak, ürettiği eserleri diğer insanlarla paylaşmayı ve onlar hakkında fikir alış-verişinde bulunmayı seviyor.
Sanata ilgisinin bir kısmı, insanlara sanat yoluyla hayal gücünde oluşturduğu hikayeleri ve karakterleri insanlarla paylaşmayı sevmesi, bir kısmı da diğer bir multidisipliner sanatçı olan babasını rol model almasından kaynaklanıyor.
Sürekli olarak devam ettiği hobileri geleneksel/dijital çizim, kilden figürler ve heykeller yapmak, müzik ve hip hop dans.
Özel bir dans okulunda hip hop dans alanında yarışma grubunda olan Arya, ülke çapında hip hop dans yarışmalarına hazırlanıyor.
Geçen sene özel yetenek sınavındaki başarısı sayesinde %100 burs ile müzik konservatuarını kazanan Arya, COVID sebebiyle bu eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Bu sene müzik eğitimine tekrar kaldığı yerden devam etmek istiyor. Bu eğitiminden eksik kaldığı dönemde okulundaki özel olarak piyano eğitimine devam ediyor. Klasik müzik eğitminin yanı sıra, deneysel bir müzisyen olan babası ile zaman zaman O’ndan ilham alarak elektronik müzik besteleri de yapmakta.
Aksiyonu her daim hayatında tutan Arya, spor olarak yazın; paten kaymayı, bisiklete binmeyi ve kışın da snowboard yapmayı seviyor.
Arya okulunun yüzme takımına da seçilmişti ama prensiplerin daha az olduğu, kendini daha özgür ifade edebileceği sanat dallarına ve sporlarına odaklanabilmek için takımdan ayrılma kararı aldı.
Arya hayal kurmayı çok seviyor ve özellikle hayal gücünden fantastik karakterler ve onların karakterlerini oluşturan hikayeler yaratıyor ve bunları resim, müzik ve heykellere dönüştürmeyi seviyor.
Bu sebeple özellikle çizimlerinde karakterler hep ön planda ve çizimin genel olarak odağını karakterler oluşturur.
Uzun süre aynı ilgi alanına odaklanamadığı için çizimleri olabildiğince hızlı bitirmeye çalışıyor. Bir çizimi yarıda kalırsa o çizime geri dönüp tamamlaması zor oluyor çünkü o sırada hayalinde birçok yeni karakter yaratıp bir an önce onları çizmek istiyor.
Arya önce kağıda karakalem eskiz çizerek işe başlıyor, daha sonra eskizin fotoğrafını çekip çizim tabletine atıyor. Sonra da üzerinden geçerek elde çizdiği eskizi dijital olarak yeniden yaratıyor ve farklı dijital fırçalar ile boyuyor. Özellikle dijital çizimlerinde detaylara önem veriyor ve çoğu çizimine mutlaka küçük sürprizler ekliyor . 4K çözünürlükte olan dijital çizimlerine zoom yaptığınızda mutlaka Arya’nın eklediği komik ve eğlenceli küçük süprizlerle karşılamanız muhtemel.
Çizimlerinde çoğunlukla babasından ilham almasına karşın, O’nun tersi şekilde Arya, her çiziminde, asla referanslara bakmadan, tamamen kendi hayal gücünde gördüğü imgesel karakterleri ve onlar için oluşturduğu hikayeleri resimliyor.
Müzikte de aynı çizimlerinde olduğu gibi hayal gücünde karakterler ve bir hikaye uyduruyor ve bunu notalar ve sesler ile içinden geldiği gibi çalmak istiyor. Bu yüzden klasik müzik çalışmaları yerine çoğu zaman kendi bestelerini yapmayı daha çok seviyor. Önce piyanoda melodiyi keşfediyor sonra babasının yardımı ile farklı seslerle melodileri elektronik ortamda yeniden çalıyor. Sonra melodileri ve vokallerini birleştirip kaydediyorlar ve elektronik besteler dönüştürüyorlar.
Güncel olarak Arya, dijital olarak yarattığı eserlerini diğer bir NFT sanatçısı olan babasının yardımı ile NFT'lere dönüştürüp çeşitli platformlarında ve blockchainlerde sergiliyor.
Tamamı dijital el çizimi olan 4K çözünürlüğündeki satılmış ve satışta olan NFT eserlerine ve twitter hesabına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Yorum Bırakın